Ndërtimi – shpjegimi i imtësishëm I pozicioneve planetare te astrologjise si dhe kuptimi i tyre.

Ndërtimi – shpjegimi i imtësishëm I pozicioneve.

 

Një propozim I ri për shpjegimin e pozicioneve astrologjike.

Një nga cështjet më serioze të Astrologjisë Klasike  është të paktën cështja e pozicioneve, e këndeve, e largësive  d.m.th.të dy planeteve  ose vendi mes tyre, dhe vlerësimi I dinamikës  që sjell kjo largësi.

 

 

Të gjitha  librat pothuajse të Asrologjisë Klasike  merren me cështjen e pamjes,  duke krijuar një kundërshtim më të madh , se sa ishte në fillim. Shumë shkolla Astrologjike kërkojnë nga nxënësit e tyre të  vecojnë shpjegimin e cdo pamjeje më vete, si rezultat, nxënësi të qëndrojë në pozita të “pafajshmi”

Shumë libra Astrologjie kanë aq shumë kundërshtime,  në shpjegimin  e pamjeve, që e karakterizojnë  jo –shkencë  apo pseudo – shkencë. Shkencëtarë të tillë nuk e kanë marrë kurrë mundimin të studjojnë Astrologjinë , para se të”hapin zjarr” ndaj saj.

Për këtë arsye meqë  i kemi vënë detyrë vetes të merremi me Shkencën e Astrologjisë  pa histeri, pas shumë kërkimesh të gjata mbi fushën e pozicioneve propozojmë një  system shpjegimi tonin për pamjet.Sigurisht duam të përmirësojmë , , të rrisim , të korrigjojmë po është e mundur  por dhe të paraqesim sepse besojmë  se I shërbejmë  publikut tonë astrolog , që ka etje për një Astrologji të qartë , të saktë,  dhe me  fjalë të pjekur.

Duke filluar duam t`ju kujtojmë se “pozicioni “ është largësia këndore mes dy planetëve.Pamjet që përdor Astrologjia  bëjnë pjesë  nga interpretimi I rrethit të 350 gradë me numrat, kështu për shembull kemi diametrin  ose   me të kundërtën, që është këndi I largësisë 180gradë që krijohet si rezultat I  pjestimit të rrethit në 2(360:2=180).Meqënëse shenja e dytë e Zodiakut  është Demi, e kundërta ,  si pozicion , lidhet me këtë shenjë.Të shohim pra pamjet me bazë të kësaj ndarjeje të rrethit.

-360:1=360 gradë             Shoqërimi  në natyrë I Dashit

-360 : 2=180 gradë           Diametri në natyrë I Demit

- 360 :3 =120 gradë          Trekëndëshi në natyrë I Binjakëve

- 360 :4 = 90gradë            Katërkëndëshi në natyrë I Gafores

- 360 : 5 =72 gradë           Pesëkëndëshi I natyrës së Luanit

- 360 :6 =60 gradë            Gjashtëkëndëshi I natyrës së Virgjëreshës

-360 :7 =51,25 gradë        Shtatëkëndëshi I natyrës së Peshores

- 360 : 8 =45 gradë            Gjysëmkatërkëndëshi I natyrës së Akrepit

-360 : 9= 40 gradë            Nëntëkëndëshi I natyrës së Shigjetarit

- 360 :10 =36 gradë          Dhjetëkëndëshi I natyrës sëBricjapit

- 360 :11 =32,5 gradë       Njëmbëdhjetëkëndëshi I natyrës së Ujorit

- 360 :12 =30 gradë       Gjysmëgjashtkëndëshi I natyrës së Peshkut

 

Ekziston gjithashtu dhe një e gjysma e katërkëndëshit (135 gradë) që ështëshuma e përgjithshme e  nje katërkëndori dhe një cerek katrori, Kryqi në formën X (150gradë), paralelja  dhe jo paralelja si dhe disa ndryshime të këtyre pamjeve.

 

Në sistemin tonë për pozicionet punojmë si më poshtë:

 

Katigorizojmë pamjet,I ndajmë në “grupe “dhe kemi fjalët –celës për cdo grup.

Zbatojmë në praktikë fjalët –celësa , në natyrën e planetëve duke marrë parasysh  natyrën e boshtit  ku qëndrojnë këta dy planetë.

 

Shohim në fillim grupet:

Pozicione  tepër të larta  të clirimit  të fuqisë së boshtit.

Të tilla janë shoqërimi ,, paralelja dhe jo paralelja.Në këto pozicione planetët nxjerrin gjithë  forcën e  boshtit që mbahen .

2 .Pozicionet quatrile, nga latinishtja quartos(quarto në italisht),që shprehin veprim, vështirësi dhe  duke vënë në punë  vetëm krahët e vështira të boshtit që mban këto dy planete. Në këto pamje bëjnë pjesë katrori , e kundërta, gjysëmkatrori,,një e gjysma e katrorit ose 22,5, pamje që Ëitte vlerësonte jashtëzakonisht.

3 .Pozicionet Sextile, nga latinishtja  sex(6), që është trekëndëshi,gjashtëkëndëshi, gjysëmgjashtëkëndëshi,  dhe ku fjalët celës janë , mundësia , lehtësia, fati , lumturia , dhe përgjithësisht pozitivja që vë në punë boshtin që mban këto dy planetë.

4 . Pozicionet Quintile, nga latinishtja quinque (5) ku bëjnë pjesë peskëndëshi (72gradë) dhe peskëndëshi cift d. m. th.(144 gradë) që shprehin talent, krijim,dhe specifikimi.

5 . Pozicionet Septile (shtatkëndëshi nga latinishtja) që është  shtatkëndëshi (51,25) , shtatkëndëshi cift (102,50) dhe  shtatkëndëshi tresh (154).Këto pamje shprehin veprim ,  kanë një vlerë të madhe në dashuri,  që të tregojë mirë se si njëri person lidhet mjaft mirë me tjetrin.

6 .Pozicionet Novile, (nëntëkëndëshat) që shprehin , rritje ,ushqim, përhapje, shtatzanësi dhe lindje.( mos harroni se është natyra e Jupiterit me Shigjetarin).Është nëntkëndëshi (40), nëntkëndëshi cift (80 ) dhe dhe nëntkëndëshi I tresh (160).

7 . Pozicionet Decile (dhjetëkëndorët nga latinishtja  10) që shprehin karaktere dashi dhe bricjapi,d.m.th. ndërtim, system , hierarki, dhe shërbesë fetare.

Decile janë 36 gradë, 18 gradë, (gjysma e 36) jo 72 gradë(është peskëndëshi) dhe pozicioni I cuditshëm 108 gradë, që është trfishi I dhjetëkëndëshit,  , pozicion I cuditshëm, që vjen nga një pjestim I I rrethit , pamje krejt “magjike”

8 . Pozicioni Undecile, njëmbëdhjetë këndëshi e natyrës së Ujorit me Uranin, pozicion që lidhet me përparimin , përqëndrimin , drejtësinë ,(pozicion I teknologut , astrologut , dhe e shkencëtarit të cmendur).Në këto pozicione  bën pjesë 32,5gradë dhe 65gradë.Natyrisht tek peskëndëshat, 7-këndëshat, 10-këndëshatdhe 11-këndëshat është mirë  që toleranca të mos e kalojë kufirin e 1gradë 5`.

9 .Xasti, pozicioni që nuk bën pjesë asnjë grup dhe shpreh vdekje, ndarje , dilemë dhe kundërshtarë.

 

Duke pasur këto nëntë kategori  pozicionesh , në qoftë  përcaktojmë natyrën e planetit që lidhet me pozicionet mes tyre, mundemi shumë shpejt të analizojmë pozicionin e planetëve pa rrezikuar.

Le të bëjmë një vendosje të pozicioneve të Dielli /Hëna, meqë janë më të mëdhenjtë, e lidhen me të dy  dritat.Dielli dhe Hëna lidhen me këto tema:bashkëshort , prindër, shëndet, miqësi , profesion.

 

1 . Tek pozicioni Yada(clirimi I fuqisë së boshtit)  që është takimi  i Paraleles dhe jo Paraleles kemi:

-Mardhënie të skajshme  me prindër dhe shokë (dashuri ose urrejtje e madhe ,por “mardhënie jete”

- Rol profesioni vendimtar në jetën e personit – rol i një prindi të vecantë apo bashkëshorti në profesion.

-Miqësi të forta.

- Cështje shëndeti që ndikojnë karierën apo kariera që ndikon shëndetin psiqik apo fizik

- Miqësi vendimtare , positive apo negative.

-Sëmundje , nëse ka shoqërues.

 

2 . Në pozicionin Quatrile do të ketë probleme të shpejta  me cështjet e boshtit ( probleme prindërish, probleme nga apo me prindërit, nga apo me bashkëshortin,  vështirësi në martesë,  miqësi të vështira vështirësi profesionale)

3 . Në pozicionin Sextile, ndihmë nga prindërit , partneri, miqësitë, shëndet të mirë , lehtësi profesionale.

 

Shohim më qetë grupet e tjera që janë dhe më pak të njohura . Natyrisht I gjithë horoskopi do të  përcaktojë se  cfarë do të shprehë pozicioni.P.sh trekëndëshi me Marsin në Gafore( në rënie) dhe Hëna  tek Akrepi( prapë në rënie ) nuk është dhe aq e sigurt se si trekëndëshi do të funksionojë pozitivisht, por  është  më e parapëlqyer se sa katrori. Në qoftë se prapë në mes të trekëndëshit Diell- Hënë  merr pjesë Saturni ose Neptuni  trekëndëshi sigurisht është  I dobësuar.

4 . Në pozicionin Novile (9-këndorët), prindër, punë , miqësi, gjini , shëndet.

 

          Prindërit

-Prindër të ushqyer mirë.

-Shumë fëmijë në familje.

-Prindër që vijnë nga jashtë shtetit.

- Prindër që lejojnë vetë fëmijët të zgjerojë horizontet e tij

-Prindër që merren me cështje të të ushqyerit.

-Prindër që merren me punë private.

 

          Puna :

-Puna që lidhet me jashtë shtetin .

-Puna që ka një  karakter të zgjeruar.

-Punë që lidhet me cështje të të ushqyerit.

-Punë që lidhet me lindjen .

 

         Miqësia :

-Miqësi të zgjeruara , shoqëri të mëdha.

-Miqësi qëtë zgjerojnë horizontin.

- Miqësi për peripeci.

-Miqësi të natyrës së Shigjetarit.

 

        Gjinia:

-Bashkëshort I ushqyer mirë.

-Bashkëshort që ka një fëmijë.

-Bashkëshort dietologu.

 

    Shëndeti:

-I shëndoshë.

-Probleme me mëlcinë, splinën dhe gjakun.

-Rrezik për të gjitha organet.

-Shtim  I madh I sasisë së qelizave.

 

5.Pozicioni Septile.

-Prindër të organizuar në (fe , parti).

-Prindër që inkuadrojnë fëmijët diku.

-Prindër që ju japin fëmijve probleme të trashëguara.

-Prindër që përcaktojnë profesionin e fëmijëve.

 

     Puna:

-Një punë që të con në një rritëm të ri jete.

-Vrull për të ngritur një punë.

- Punë  që sjell vrull në ambjente të ndryshme .

 

6 . Në pozicionin 5-këndësh:

 

      Prindërit

-Prindër të talentuar  dhe krijues.

-Prindër që I ushqejnë talent fëmijës.

-Talent qysh  në  fëmijëri.

 

       Puna:

-Punë që kërkon talent.

 

      Shëndeti:

-Talent në cështjet e shëndetit, në vende të shëndetit.

-Talent për të drejtuar cështje shëndeti.

-Probleme zemre dhe në shtyllën kurrizore.

-Shumë I vlerësuar pot ë merret me amjente shëndeti.

-Aftësi përcaktimi të problemit shëndetësor.

-Probleme shëndeti në natyrën e Luanit .

 

         Miqësia:

-Miqësi që të inkuadrojnë në  ndonjë grup.

-Miq të inkuadruar diku.

 -Inkuadrime me miq.

 

         Gjinia:

-Bashkëshort  iinkuadruar diku , dhe që më inkuadron dhe mua.

 

         Shëndeti:

-Brenda një lidhjeje  shfaqet sëmundja

-Futja në një vend shëndeti.

 

7 . Pozicioni  11-këndësh.

 

        Prindër

-Prindërqë janë në krye , astrologë, teknikë, të përqëndruar dhe me  mendim të qartë për edukimin e fëmijës.

 

        Puna

-Punë në natyrën e Ujorit por dhe kthesa të ndryshme  në punë.

-Ndryshime të shpeshta në punë.

 

       Miqësia.

 -Miqësi jashtëqëndrore, optimiste dhe me njerëz të Uranit.

 

       Gjinia

-Bashkëshort I I cuditshëm ,ndryshe nga bota.

 

       Shëndeti

-Përpiqet të shërojë  problemet e shëndetit  në mënyrë të përparuar.

- Sistem nervor I tronditur.

 

8 .Pozicioni 10- këndor

 

     Prindër

-Prindër që duan të sundojnë në familje.

-Trajtim të ashpër në familje.

Ruajtja e zakoneve dhe traditave në familje.

-Adhurimi I brezave të mëparshëm.

 

    Puna

-Punë me herarki të ashpër.

-Ndërtim  dhe system në cdo punë.

-Punë kudo që kapiramidë.

 

        Miqësia

Miqësi të mbyllura.

Hierarkia  në mardhëniet miqësore.

Miq në moshë më të madhe.

Miq me pozicion në shoqëri.

Miqësi familjare.

Rreth i mbyllur miqësie.

 

               Gjinia

Bashkëshort me rregulla  e traditë dhe familje të mirë me tituj.

Bashkëshort autoritar.

Me respekt J.Pullas

 

 

                Shëndeti  

            -Probleme me kockat , artritin ,gjunjëtdhe lëkurën.

Shiko gjithashtu