Teknikat energjike të rigjenerimit

                                                                Teknikat energjike të rigjenerimit

 

C`do të thoshnit nëse burimi I rinisë , nuk ishte aspak përrallë , por një realitet që prêt për ta zbuluar përsëri?Nëse kjo është e vërtetë , a do të mundte dikush të tregojë mënyrën e plakies , ose dhe ta kthejë atë ?

Në saj të një teknike të re të rigjenerimit, mundet të marrim drejtimin e plotë të procesit të plakjes .Brenda nesh ekziston një burim I pashtershëm rinie që prêt nga ne ta zbulojmë .Ka shumë procese teknike laboratorike  të kontrolluara  me të cilat mund të fillojmë procesin  që kthen mekanizmin e brendshëm të plakjes.

 

Hapi I parë.Masazh I aureolës së fytyrës.

Kjo praktikë ushtrohet si  fillim në një fërkim të shpejtë të gishtave  deri sat ë ndjejmë se është rritur mjaft temperature  mes tyre.Kur largojmë duart njëra nga tjetra duhet të ndjejmë një gudulisje tek pëllëmbët tona.Pastaj me sytë e mbyllur përkëdhelim me veprime rrethore aeurolën e fytyrës sonë , por pa e prekur atë .Duke e bërë këtë ndjejmë një energji të kalojë nga duart tek fytyra.Duhet të ndihet një lloj mpirjeje e ngrohtë ,sepse fytyra gjallërohet me energjinë e cila vepron kundër procesit të plakjes.Pastaj qetësojmë duart tona , dhe duke bashkuar pëllëmbat sikur do të falemi , përfytyrojmë aureolën tonë të ndricojë plot energji rigjenerimi .Pastaj , vazhdojmë duke thënë me fjalë se energjia nuk regjeneron vetëm fytyrën por dhe trupin duke sjellur ekuilibrin në cdo  funksion fizik apo psiqik.I gjithë ky process I përket “përkëdheljes” të aureolës të fushës energjike të ndricuar që mbulon trupin tonë fizik.Nga një kërkim që është bërë nga një grup amerikanësh është vërtetuar se aureola që I përket pjesës së sipërme të trupit , është tepër e pranueshme në veprimet e  lehta.Në këtë mënyrë mbushja e aeurolës së fytyrës , përvec se rritet  gadishmëria shpirtërore , ngarkohet dhe aeurola e gjithë trupit .E bën aeurolën të ndricojë  eshkëlqejë , dhe shkakton forcim të muskujve të fytyrës, duke shuar rrudhat,  dhe shenjat rreth syve.

Hapi 2 .Rigjenerimi strategjik I aeurolës.

Një përhapje e metodës së mësipërme është ajo që vendoset në të gjithë sistemin e aeurolës , që e gjallëron me energji të shndritshme jetësore.

Fillojmë të fërkojmë duart tona me qëllim që  të grumbullojmë energji mes tyre.Duke I mbajtur duar e shtrira përpara fillojmë që ti largojmë disa centimetra nga njëra- tjetra , Duke mbyllur lehtë pëllëmbët tona që të krijohet një bark, lejojmë që të krijohet një sferë e ndritshme e përqëndrimit të energjisë mes tyre.

I kthejmë duart nga lart , duke mbajtur sferën e energjisë së dritës në pëllëmbë.Me sytë e mbyllur imagjinojmë rreze të ndritshme nga bërthama e  gjithësisë të shtojnë më tepër energji mbi sferën që mbajmë në pëllëmbë.E vendosim këtë energji mbi rrethi tonë diellor , duke eliminuar cdo kontakt të duarve tona me trupin , e përkëdhelim lehtë me lëvizje rrethore , ndiejmë që të na kalojë Brenda aeurolës sonë.E lëmë të gjithë atë energji rrezatuese të shtrihet thellë Brenda në pjesën qëndrore të trupit tonë .E lëmë energjinë e re të ujisë gjithë organet e brendshme , duke shuajtur cdo shenjë plakjeje.Këtë e qartësojmë  dhe duke e thënë me fjalë.

Mund ta përsërisim këtë process sa herë që të duam , mjafton të kthejmë pëllëmbët tona drejt qiellit për të ndier lidhjen tonë me burimin kozmik të pashtershëm të energjisë.Mund ti kuptojmë vet përfundimet e e rigjenerimit srategjik të aeurolës së trupit  me një mënyrë që mund të na marri vetëm disa sekonda.

Me duar të tendosura në lartësi të krahëve, para një muri të bardhë , hapim lehtë gishtat tanë ,  duke përqëndruar vëmendjen tonë tek ata.Ngadalë e lejojmë shikimin tonë të dal prej andej.Duke qëndruar të qetë , do të shohim menjëherë një  një dritë të bardhë  që të lidh duart tuaja Duke përqëndruar vëmendjen tonë  nëatë dritë  do të shohim se aeurola e vërtetë me ngjyrat dhe format do të bëhet e dukshme .Kjo nuk zgjat më shumë se disa sekonda.Nëse sytë tanë fillojnë të lodhen , I mbyllim pak dhe fillojmë procesin nga fillimi.

 

Hapi 3.Fuqia rigjeneruese e gjumit.

Gjumi është një burim rigjenerimi , që mund të përdoret për të realizuar shumë qëllim enë lidhje  me procesin e fuqizimit.Taktika e kundër-plakjes mes gjumit është e krijuar në mënurë të tillë që në gjum vijnë disa ikona që funksionojnë automatikisht si mjete të fuqishme rigjenerimi .Më poshtë po japim një ushtrim që duhet bërë para se të flemë.

Sapo filloni që t`ju hapet goja , mbyllni sytë e mendoni qëllimet që keni e rigjenerimit që keni vendosur , si nga ana shpirtërore ashtu dhe trupore.Duke përdorur fantazinë tuaj , jepni cdo qëllimi një formë kristali të ndritshme.Kjo formë kristali paraqet karakeristikën trupore apo shpirtërore të cilën duam ta rigjenerojmë.

Imagjinoni ndërgjegjjen tuaj si një liqen I pastër , I pasur me energji rigjenerimi  , dhe veten tuaj në anë të këtij liqeni , me format prej kristali në duar.Imagjinoni se I hidhni ato një nga një në liqen . Meqë cdo formë po zhytet dalngadalë , duke shkuar akoma e më thellë , I kujtoni vetes tuaj  se energjia që ka forma rrethon funksionin trupor apo shpirtëror të asaj që ajo paraqet.Ndjeni rrjedhën e energjisë të futet Brenda trupit tuaj.Vazhdoni të imagjinoni liqenin  me copat e kristalta, deri sa t`ju marri gjumi.

Sapo të zgjoheni imagjinoni prapë liqenin me copat e kristalit.Duke menduar liqenin me duart tuaja krijoni një trekëndësh që do të simbolizojë tre pjesët e rigjenerimit –shpirtërore, trupore ,psiqike.

Dhe këtu duhet të sigurohemi dhe me fjalë se Trekëndëshi I Fuqisë  na ndihmoi për ët vendosur ekuilibrin në rrjedhën e energjisë së rigjenerimit në –mendje, në trup , në shpirt të personalitetit tonë.

Ky ushtrim me Fuqinë e Trekëndëshit , mund të përdoret sa herë që të duam për të realizuar qëllimet në jetën e përditshme apo atë profesionale.Mund të përdoret për të hequr ankthin , të rritet krijimtaria  dhe të përparojë mendja me një qëndrim pozitiv.Nxënës që janë në periudhë provimesh mund ta përdorin këtë metodë me qëllim që të vetpërqëndrohen e të kujtojnë materialet që kanë studjuar.Shumë aktorë e sportistëb e përdorin këtë metodë që të rrisin rezultatet e tyre.

 

 

10 rregullat për rigjenerim

 

1.Zbuloni fuqinë fantastike të mendjes tuaj dhe përdoreni atë për të “dëgjuar “ trupin tuaj.

2.Njihni natyrën shpirtërore të ekzistencës tuaj  dhe aftësinë tuaj për të grumbulluar fuqi kozmike nga më lart.

3.Ruani trupin , shpirtin dhe mendjen tuaj në ekuilibër.

4.Krijoni lidhje të forta me familjen , miqtë tuaj , dhe me besimin tuaj (filozofi ,metafizikë , besim fetar )

5.Të jeni elastikë dhe të pranueshëm mundeni në ndryshim .

6.Pranojeni atë pa e krahasuar me vlerën e vetes tyaj, por dhe të të tjerëve.

7.Pasurojini dijet tuaja për ambjentin e natyrës   , nga vendi juaj më I afërt deri tek ambjentet e vecanta ku ju jetoni, e deri tek gjithësia.

8.Shijoni kënaëesitë e jetës.

9.Krijoni një ndjenjë të shëndetshme humori- kjo është pjesa më e rëndësishme e rigjenerimit.

10.Bëhuni pjesë e një metode rigjenerimi e jetgjatësie. 

Shiko gjithashtu