Si do të ndikojë tek ne Saturni rrugtimin e tij te drejt në Ujor nga 12/10/2021?

Saturni është planeti i kufizimeve, kufijve, strukturave, disiplinës, organizimit, por edhe i vështirësive dhe sfidave dhe më 12/10/21 do të kthehet në rrugën e duhur, pas 4.5 muajsh në një drejtim të kundert ne  (retrograde).

Saturni është ne Ujor nga data 17/12/2020, i cili tradicionalisht konsiderohet shtëpia e tij dhe do të qëndrojë në këtë pozicion deri në 07/03/2023. Hera e fundit që Saturni ishte në Ujor ishte 30 vjet më parë dhe ata nga ju më të vjetër mund të shikoni prapa në fillim të viteve 1990 dhe të mendoni se si shkuan gjërat atëherë. Sigurisht, shumë të tjerë janë të ndryshëm, pasi planetët e tjerë janë në vende të ndryshme, kështu që përvoja nuk do të jetë saktësisht e njëjtë, por ju do të merrni një shije dhe tani .

Simbolika e Saturnit në Ujorin

Saturni në Ujorin erdhi i vendosur për të ndryshuar gjithçka, për të shkruar rregulla të reja, për të vendosur kufij dhe për të sjellë ndryshime të mëdha në të gjithë botën. Saturni është Mjeshtri i madh që "ndëshkon" këdo që është indiferent, kush keqmenaxhon dhe gabon dhe shpërblen ata që përpiqen dhe punojnë siç duhet brenda kuadrit të rregullave dhe kufijve shoqërorë. Ujori është shenja që kujdeset për planetin, padrejtësinë dhe të gjitha telashet e tjera që kemi shkaktuar ose në mjedis ose tek njerëzit e tjerë dhe dëshiron që ne t'i zgjidhim të gjitha në mënyrë kolektive. Ai i urren ata që shikojnë vetëm veten e tyre dhe hedhin balt tek te tjeret , ata që gjykojnë të tjerët në bazë të gjinisë ose racës Saturni  dëshiron barazi, por edhe disiplinë.

Gjatë muajve që Saturni ishte retrograd në Ujor, domethënë nga 24/05/2021 deri në 11/10/2021 ne u pregatitem  për të shqyrtuar gjerat e rëndësishme në jetën tonë dhe për të parë nëse ajo që kemi ndërtuar ka themele të forta, ndërsa pasiguria arriti kulmin në nivel personal dhe politik. Ishte një periudhë e paparashikueshme, plot fanatizëm, rezistencë, kufizime dhe pengesa që vonuan përparimin tonë, por pati edhe kthime të njerëzve nga e kaluara që kishin luajtur një rol karmik në jetën tonë. Por tani që Saturni është kthyer në rrugën e duhur, energjia po ndryshon dhe sjell zhvillime në të gjitha shenjat.

 

DASHI

Saturni ne te kundert i kishte ngadalësuar pak planet tuaja dhe natyrën tuaj impulsive dhe ju kishte futur në procesin e bërjes së lëvizjeve korrigjuese në planet tuaja dhe te sqarimit të marrëdhënieve tuaja, personale, miqësore dhe profesionale. Por tani që ai është kthyer në rrugën e duhur do të jeni si të zgjoheni nga mpirja  dhe të gjeni oreksin dhe guximin për të rifilluar, në mënyrë që të realizoni ëndrrat tuaja madhështore. Por ju duhet të mbani mend se Saturni nuk dëshiron nxitim, ai ka nevojë për durim, metodë dhe realizëm. Pra, nëse keni vendosur si qëllim diçka që nuk ju përshtatet ose që nuk është në përputhje me talentet, aftësitë dhe njohuritë tuaja, atëherë do të përballeni me shumë pengesa dhe do ta gjeni veten në një rrugë pa krye. Ju duhet të vendosni qëllime më realiste dhe me punë të palodhur do të jeni në gjendje të kapërceni veshtirësitë dhe të arrini suksesin. Saturni në Ujor gjithashtu ndikon shumë në marrëdhëniet tuaja me miqtë dhe bashkëpunëtorët, dhe ndërsa ishte ne retrogradë mund të keni rishikuar disa lidhje me njerëzit që mendonit se ishin pranë jush por ndodhi e kunderta . Por tani sqarimet e mëdha do të ndodhin. Të vërtetat do të dalin mbi siperfaqe dhe vetëm ata që e meritojnë do të qëndrojnë pranë jush. Çdo marrëdhënie sipërfaqësore, e bazuar në zakon, pasiguri ose interes, do të fshihet dhe ju do të zgjidhni vetëm marrëdhëniet thelbësore. Njerëzit që do të hyjnë në jetën tuaj deri në Mars 2023 mund të krijojnë marrëdhënie karmike me ju, ndërsa është e mundur të gjeni një "busull" që do t'ju frymëzojë. Per te vazhduar me tej,

 

DEMI

Saturni në Ujor ndikon në fushën e karrierës dhe prestigjit shoqëror periudha kur ishte retrograde Saturni juve ju duk se ngriu kohën. Gjithçka po lëvizte me një ritëm më të ngadaltë dhe stanjacioni juaj ishte zhgënjyes. Tani që Saturni është kthyer në rrugën e duhur, gjithçka do të shkoj  në vendin e vet  dhe ju do të jeni në gjendje të bëni shumë hapa përpara. Por nuk do t'ju jepet asgjë nga te tjeret do perparoni juve vet. Ajo që arrini do të jetë rezultat i disiplinës dhe sakrificës, përndryshe rezultatet nuk do t'ju kënaqin. Do të detyroheni të merrni përgjegjësi të rëndësishme në punë dhe mund të jeni të stresuar pasi jeni të privuar nga kënaqësitë e jetës tuaj personale. Sa më shumë të punoni dhe sa më konsistent të jeni, aq më shumë do të paguheni dhe do të njiheni. Përfitoni nga kjo kohë për të ndërtuar një themel më të fortë në karrierën tuaj, pasi zgjedhjet që bëni tani do t’ju ​​shoqërojnë në të ardhmen. Gjithashtu, familja mund të ketë nevojë për kohën dhe kujdesin tuaj, veçanërisht nëse ka njerëz të moshuar dhe ju do të jeni të stresuar. Ju do të angazhoheni jo vetëm në karrierën tuaj, por edhe në jetën tuaj personale. Një martesë,nje njohje kthehet ne lidhje serioze  do te keni nje shtazani eshte mese e mundur sidomos kete perjudhe  ose një lidhje të re, të planet qe mund dhe ti realizoni ato qe enderroni. Gjithashtu, deri në Mars 2023, kur Saturni do të mbetet në Ujor, ju duhet t'i kushtoni vëmendje të madhe shëndetit dhe fizikut  tuaj.

 

BINJAKET

Pozicioni i Saturnit në Ujor nuk është shumë i vështirë për ju dhe në përgjithësi Saturni punon si stabilizues dhe mbështetës i shenjës tuaj. Koha kur Saturni  ishte retrograd tregoi fytyrën e tij karmike ose ju jep disa "mësime" për veprimet dhe mosveprimet e së kaluarës, ose ju mer shpërblimin tuaj për përpjekjet e periudhës së mëparshme në studime, punë, madje edhe në marrëdhënie. Tani që ai është kthyer në rrugën e duhur, ju do të jeni të preokupuar me çështje që lidhen me studimet, marrëdhëniet me jashtë, arsimin e mëtejshëm, udhëtimet, çështjet juridike. Ju do të rishikoni rrjedhën e jetës tuaj dhe do të mendoni për atë që dëshironi të bëni në të ardhmen, ose në karrierën tuaj ose në studimet tuaja. Ju mund të vendosni të uleni pranë nje tavoline për të fituar njohuri mbi një temë dhe kështu të përmirësoni mendimet  tuaj. Shumë mund të udhëtojnë jashtë vendit për punë ose partneritet me të huaj ose për studimet tuaja. Ju madje mund të vendosni të qëndroni jashtë vendit përgjithmonë ose të punoni me kompani shumëkombëshe me bazë jashtë vendit. Nëse jeni të interesuar për një karrierë në sektorin publik, atëherë ky qëllim mund të arrihet më lehtë. Ju do të promovoni qëllimet tuaja të rëndësishme në një nivel personal, ndërsa do të jeni në gjendje të zgjidhni çështje të një natyre financiare ose çështje ligjore. Por për të arritur të gjitha këto mund t'ju duhet të sakrifikoni pak nga kënaqësit tuaja. Ju gjithashtu do të bëheni më realistë, dhe do të rimendoni mënyrën se si te veproni,

 

KANCERI

Saturni nga Ujori ju jep mësime në menaxhimin financiar, disiplinën dhe ekuilibrin psikologjik. 4.5 muajt që ishte retrogradë (nga 24/5 në 12/10) Saturni ju ndihmoj të evoluoni personalisht, të transformoheni në atë që ëndërroni dhe të pranoni veten dhe dëshirat tuaja. Sigurisht, ky proces nuk ishte i lehtë, pasi kur ndryshojnë të tjerët përreth nesh ju I rezistoni dhe mund ti refuzoni të pranoni këto ndryshime. Kështu që mund t'ju duhet të lini pas vetes, përveç vetes tuaj të shkuaren , dhe marrëdhëniet me njerëz që vepruan ne demin tuaj  dhe ju vunë pengesa në rrugën tuaj. Ndoshta "mëkatet" e së kaluarës u shfaqën para jush dhe u thirrët të mbyllni "vrima" që munduan buxhetin tuaj. Tani që Saturni është kthyer në rrugën e duhur, ai ju nxit të mos hidhni asnjë hap pas port e shikoni perpara  per  financat tuaja, veçanërisht ato që përfshijnë banka, , sigurime, trashëgimi, dhe para të palëve të treta që mund të menaxhoni. Këto çështje do të jenë burimi i stresit intensiv, por për fat të mirë Saturni në Ujor do t'ju ndihmojë të gjeni zgjidhje, ndërsa do të jetë më e lehtë të përfitoni nga ndonjë financim. Saturni nga Ujori prek shtepin e 8 mund te përfitoni nga disa financime. Jeta juaj shpirterore do të konsiderohet deri në Mars 2023, kur Saturni do të mbetet në Ujor, do të mësoni shumë për mënyrën sesi i trajtoni çështjet e dashuris, seksualitetin tuaj. Mësimi më i madh është të dini se cilat janë kufijtë tuaj dhe çfarë mund të kontrolloni në jetën tuaj.

 

LEO

Saturni është përballur me ju që nga Dhjetori 2020 dhe "godet" një zonë veçanërisht të rëndësishme, atë të marrëdhënieve tuaja me të tjerët. Gjatë kursit të tij retrograd (nga 24/5 në 12/10) ju mund të keni zbuluar disa gjëra në një marrëdhënie personale ose profesionale ose ndoshta disa dallime që keni pasur me partnerin tuaj ose një partner dolën në sipërfaqe më intensivisht dhe e gjithë kjo shkaktoi më shumë tension në marrëdhëniet tuaja. Tani që Saturni është kthyer në rrugën e duhur, marrëdhëniet tuaja - martesore erotike dhe miqësore, bashkëpunimet profesionale, do të hyjnë në mikroskop dhe në varësi të gjetjeve, rezultatet mund të jenë pozitive ose negative. Pastrimet në jetën tuaj do të zgjasin deri në mars 2023 dhe ata që ju meritojnë dhe do t'i meritojnë do të qëndrojnë pranë jush. Të vërtetat e vështira ka të ngjarë të zbulohen dhe ju mund të kuptoni se keni bërë gabime në zgjedhjet tuaja në të kaluarën. Për sa kohë që marrëdhëniet i rezistojnë presionit të Saturnit, atëherë ato do të vazhdojnë dhe do të zgjasin një kohë të gjatë dhe ju mund të kaloni në angazhime thelbësore, të tilla si bashkëjetesa ose martesa. Por marrëdhëniet sipërfaqësore do të prishen, pavarësisht nëse bëhet fjalë për çështje dashurie, miqësi apo bashkëpunime. Saturni nuk vjen si ndëshkim, ai kursen dhe mbron vetëm gjërat thelbësore. Kjo ju bën më realistë dhe ndalon së kërkuari justifikime. Ndonjëherë, kundërshtimi i Saturnit, domethënë të qenit para jush, shoqërohet gjithashtu me problemet e partnerit që na ngarkojnë. Por deri në vitin 2023 mund të sjellë marrëdhënie fatale në jetën tuaj. Profesionalisht ju do të jeni në një trajektore rritëse dhe shumë herë kundërshtimi i Saturnit tregon se ne mund të arrijmë një pikë të lartë në karrierën tonë. Por ai dëshiron punë dhe disiplinë të palodhur.

 

Virgjëresha

Saturni në Ujor sjell më shumë presion në jetën tuaj të përditshme, përgjegjësi dhe ngarkesë më të madhe pune dhe gjatë rrjedhës së tij retrograde (24/5 deri në 12/10) ju lodhi. Ju mund të jeni gati për të marrë barrën dhe përgjegjësitë e të tjerëve dhe keni rënë viktimë e gatishmërisë tuaj për të ndihmuar. Kjo, përveç presionit psikologjik, solli edhe lodhje të fortë fizike dhe ju arritët në limitet tuaja. Detyrimet vazhdojnë edhe tani që Saturni është kthyer në rrugën e duhur, veçanërisht në fushën profesionale, ku ju jeni gati për të provuar edhe një herë vlerën tuaj ... Disa do të marrin më shumë përgjegjësi ose ju mund të bëni një punë të dytë ose të tretë për t'ia dalë mbanë, por gjithashtu për të fituar përshtypje në nivel profesional ose shoqëror eshte ne te miren tuaj . Por ju gjithashtu duhet të gjeni mënyra për t'u çlodhur, sepse do të jeni më të prekshëm dhe mbrojtja juaj më e dobët kundër punës së tepërt. Sigurisht, ju duhet të jeni të gatkur bëhet fjalë për ekzaminimet mjekësore, dietën dhe stërvitjen. Saturni kërkon durim dhe disiplinë, kështu që bëni një plan, hiqni qafe zakonet e këqija dhe gjeni sesi do të jeni më produktivë në më pak kohë, në mënyrë që të kujdeseni për shëndetin dhe palestrën tuaj.

 

PESHORJA

Saturni në Ujor punon në mbështetjen tuaj dhe ju jep specifikimet për të arritur lart dhe për t'u bërë te famshëm, për sa kohë që keni një plan dhe qëllime te duhura. Gjatë kursit të Saturnit ne retrograd (24/5 deri në 12/10) krahët tuaj mund të jenë prerë pak, mund të keni humbur frymëzimin tuaj dhe mund të mos keni qenë në gjendje të shpreheni në mënyrë krijuese ashtu siç do të kishit dashur. Sidoqoftë, ju është dhënë mundësia për të bërë disa rishikime në planet tuaja dhe çështjeve të dashurisë. Tani që Saturni është kthyer në rrugën e duhur, ju do të jeni më selektiv në partnerët tuaj te biznesit dhe ate te dashuris , në mënyrat se si te gjeni kënaqësi dhe argëtim do te mendoni akoma per te zgjidhur  çështjet me  "fëmijët" më seriozisht dhe me përgjegjësi. Ndonjëherë mund të mendoni se nuk gjeni diçka për të shijuar në jetën tuaj, mund të keni një zhgënjim romantik ose ndjenja të mungesës së dashurisë dhe refuzimit. Por gjithçka do të gjejë rrugën e vet, sepse ju do të piqeni dhe tani do të dini se çfarë dëshironi. Ju mund të hyni në një lidhje më serioze afatgjatë, pasi zgjedhja e një partneri do të bëhet me kritere më "realiste".  Koha për të punuar shumë për të përdorur idetë tuaja krijuese dhe më e rëndësishmja për të mësuar të doni veten.

 

AKREPI

Gjatë 4.5 muajve të fundit, kursi retrograd i Saturnit ju ka edukuar dhe mund t’ju ​​ketë vënë në procesin e shqyrtimit serioz të marrëdhënieve tuaja familjare dhe “plagëve” të fëmijërisë tuaj. Tani Saturnit është përsëri në rrugën e duhur në të njëjtën zonë, familje dhe shtëpi, duke ju ftuar të jepni zgjidhje përfundimtare për çështjet që kanë lindur. Deri në Mars 2023, kur Saturni do të qëndrojë në Ujor, e gjithë kjo koh do të dalë në pah dhe sa më shum  që jeni vonuar për ta pastruar atë, aq më shumë do të zvarritet në mendjen tuaj dhe do t'ju lodhi me teper nese nuk I jepni zgjidhje ceshtjeve qe ju interesojne . Sidoqoftë, kalimi i Saturnit në Ujor do t'ju ndihmojë të bëni një fillim të ri të rëndësishëm. Disa mund të vendosin të ndërtojnë ose blejnë një shtëpi apo edhe të rinovojnë një shtëpi ekzistuese. Gjithashtu, disa prej jush  do të vendosin të krijojnë familjen tuaj ose nëse jeni më te rinj mund të lini shtëpinë tuaj atërore dhe të merrni përsipër gjera te medhaja , për shkak të studimeve ose punës, përgjegjësitë tuaja. Në fund të fundit, Saturni, në çfarëdo faze që të jeni, vjen për t'ju bërë më të pjekur. Ju do të riorganizoni jetën tuaj duke filluar në shtëpi dhe duke përfunduar në veten tuaj. Mund të keni probleme me të moshuarit. Kushtojini vëmendje çështjeve të karrierës, veçanërisht nëse punoni në një biznes familjar, por edhe shëndetit tuaj. 

 

SHIGJETARI

Ndërsa Saturni në Ujor ishte në një drejtim te kundert ne  retrograde ju mund të kishit hasur çështje që lidhen me komunikimin dhe mund të ketë pasur polemika ose keqkuptime me njerëzit përreth jush, por edhe në mediat sociale. Ju gjithashtu mund të keni rishikuar çështje të studimit, internetit, marketingut, shitjeve ose udhëtimit. Por tani Saturni është kthyer në rrugën e duhur (12/10) dhe zgjidhjet janë para jush. Gjithçka do të sqarohet dhe do merrni frymë në financat tuaja. Gjithashtu, disa prej jush mund të duan të specializohen në lëndën e punës suaj dhe të fillojnë disa seminare ose të ulen në tryezë për të studiuar diçka tjetër ose të bëjnë një diplomë master. Mund të jeni duke udhëtuar për punë ose madje mund të vendosni të ndryshoni punën tuaj pas vitesh. Shkencëtarët dhe ata që janë të përfshirë në punë intelektuale, arsim, komunikim, internet dhe media mund të triumfojnë në keto fushat. Por, që njohja të vijë, duhet të tregoni seriozitet dhe pjekuri. Deri në Mars 2023, kur Saturni të mbetet në Ujor, do t'ju duhet të mbingarkoni orarin tuaj ditor, të shtyni veten për të gjeneruar ide dhe t'i zbatoni ato. Ju gjithashtu do të ndjeni fuqishëm dëshirën për të mos humbur kohën tuaj në diskutime dhe marrëdhënie sipërfaqësore, do të kërkoni thellësi dhe esencë. Kujdes nga marrëdhëniet me vëllezërit e motrat dhe të afërmit, sepse ata do të hyjnë në mikroskop. 

 

Bricjapi

Sundimtari juaj Saturni është në shtepine e dy të diellore, qe lidhet me paratë tuaja, pronën tuaj, por edhe vlerat tuaja në jetë. Edhe pse ju jeni një person përgjegjës dhe i menaxhoni mirë financat tuaja, gjatë rrjedhës së tij në retrograde ju mund të jeni përballur papritur me shpenzime ose mund të keni humbur ndonjë burim të ardhurash. Por tani Saturni është kthyer në rrugën e duhur dhe ju do të merrni një pamje më të mirë të parave tuaja. Mos harroni se deri në vitin 2023, kur Saturni është në Ujor, financat do të jenë një çështje me rëndësi të madhe në jetën tuaj. Ju do të keni nevojë t'i riorganizoni ato, t'i menaxhoni ato me më shumë përgjegjësi dhe natyrisht t'u kushtoni më shumë vëmendje atyre. Shmangni rreziqet financiare dhe jini skeptikë ndaj çdo propozimi që duket shumë i mirë për të qenë i vërtetë, sepse mund të fshehë kurthe. Më mirë më pak dhe padyshim gjithnjë e më shumë dyshues! Kujdesi dhe mirëmbajtja do t'ju ndihmojnë të mos prishni ekuilibrin tuaj financiar. Saturni do të stabilizojë të ardhurat tuaja nëse punoni shumë. Por gjëja më e rëndësishme nga ndikimi i saj është realizimi i vlerave të rëndësishme në jetën tuaj.

 

UJORI

Saturni vizitoi shenjën tuaj të zodiakut në Dhjetor 2020 dhe do të qëndrojë deri në Mars 2023 për t'ju pjekur dhe për të marrë përgjegjësinë e plotë për veten dhe detyrimet tuaja. Periudha që ishte retrogradë në shenjën tuaj (24/5 deri në 12/10) ju solli ballë për ballë me disa të vërteta dhe u detyruat të vazhdoni me realizimet. Ato mund të kenë qenë për mënyrën se si punoni, si lidheni, si shpreheni. Nuk ka rëndësi sektori, çështja është të marrësh përgjegjësinë për veprimet e tua dhe tani që ai është kthyer në rrugën e duhur për të rivlerësuar përparësitë tuaja dhe të mendojë se ku dëshironi të shkojë jeta juaj në përgjithësi. Saturni dëshiron që ju të bëheni më të mençur dhe kjo varet nga ju. Nëse fajësoni të tjerët për atë që po ndodh, do të përballeni vazhdimisht me sfida dhe pengesa dhe do të ricikloni gabimin. Por nëse punoni vazhdimisht me qëllimet e duhura dhe të organizuara, atëherë do të shpërbleheni për përpjekjet tuaja, veçanërisht në një nivel profesional. Do të ketë fillime të reja dhe të rëndësishme të karrierës, më shumë përgjegjësi, punë më të vështirë, më pak kohë të lirë, por deri në pranverën e vitit 2023 ju do të vendosni bazën për pjesën tjetër të jetës tuaj. Sigurohuni që ato janë të qëndrueshme. Çështjet e vetëbesimit, qëndrimi juaj ndaj të tjerëve dhe jetës, por edhe gjendja juaj shëndetësore, ndikohen nga Saturni në shenjën tuaj të zodiakut dhe duhet t’i merrni seriozisht.Sidoqoftë, marrëdhëniet dhe bashkëpunimet mund të tronditen, por nuk është për keq.

 

PESHQIT

Saturni në Ujor qysh  nga dhjetori 2020 tës  se errët me sekrete të thella të sektorit psikologjik i horoskopit tuaj diellor, ne shtepine e 12 të periudha e rrjedhës së saj ne te kundert  mund t’ju ​​ketë mbyllur më shumë për veten tuaj . Ju mund ta keni ndjerë gjatë 4.5 muajve të fundit (24/5 deri në 12/10) se keni dashur të ikni nga ajo që ju lodh nga detyrimet tuaja profesionale ose të tjera. Lodhja që ndjeni ishte rraskapitëse dhe ju mund të keni mishëruar ankthin tuaj. Por tani që Saturni është kthyer në rrugën e duhur, periudha e shërimit po vjen në një nivel më të thellë, ku jetonte  pasiguria, fobia, ankthe t dhe fantazmat. Koha për të ndjekur atë që ju pengon, zakonet e këqij nga , njerëzit negativ. Shëndeti dhe gjendja juaj fizike duhet të bëhen prioritet dhe ju duhet të bëni çdo përpjekje për të ruajtur gjendjen e mirë të trupit dhe shpirtit tuaj. Për të pushuar, për të ushtruar, flini disa orë, mësoni të relaksoheni. Mos e turturoni  veten dhe mos e gjykoni veten aq ashpër, sepse do të rrëzoheni psikologjikisht. Gjithashtu, duhet t'i kushtoni vëmendje të madhe sfondit në biznes sepse per juve kjo perjudhe eshte sic I thon nje fjale  e dal nga njerzimi  tani lerm zot te rroj gezojeni jeten tuaj tani e tutje qe mundesit I keni per te stabilizuar gjithcka doni qe me pare ishte e pa mundur te ndodhte.

Mos harroni ti bëni Like faqeve tona në Facebook

www.facebook.com/astrologu.al.JorgoPulla

www.facebook.com/www.astroshop.al.JorgoPulla

pasi dhe të bëheni pjesë në grupin tonë

www.facebook.com/groups/jorgopulla.astrologu

Për të qënë gjithnjë të informuar për ofertat dhe shortet që ne organizojmë EKSKLUZIVISHT dhe vetëm për pjestarët tanë…

Pra, do të ishte më mirë të qëndroni të qetë dhe të pretendoni qetësisht, duke kultivuar më tej talentin tuaj unik së bashku me astrologun tuaj personal në www.astrologu.al/parashikime-personale

Ju presim…

 

Shiko gjithashtu