Shenjat e zodiakut dhe mikpritja: Sa amvisa janë femrat e shenjave të zodiakut?

Kush mendon se shenja nuk luan rol në mikpritjen, gënjehet! Sesi sillet një femër brenda në shtëpi dhe në lidhje me punët e përditshme që kërkon mikpritja, kanë plotësisht lidhje me temperamentin e shenjës në të cilën bën pjesë. Mësoni më poshtë sesi e përceptojnë mikpritjen femrat e shenjave të zodiakut, por dhe sesi reagojnë në ndaj sugjerimeve…

Dashi

Femra Dash është e fuqishme dhe imponuese. Me këtë mënyrë, sillet dhe brënda shtëpisë së saj, ndaj do të bëjë të gjitha punës e shtëpisë shpejtë dhe me rezultat. Por, sepse është një person vecanërisht aktiv, me siguri do t’i përkushtojë kohën e saj dhe aktiviteteve të tjera të jashtë shtëpie, duke lënë shpesh mikpritjen në rradhë të dytë. Ajo vetë do të llogjikojë se kur dhe nëse di të angazhohet me to dhe mirë do ishte të mos i tregoni c’farë të bëjë, sepse me të njëjtën lirshmëri do të hedhë dhe tabllat…

Demi

Femrat Dem janë zakonisht femra që duan ta mbajnë shtëpinë e tyre të pastër. Si një shenjë e tokës dhe fëmijët e Afërditës, do të vendosin si prioritet c’do gjë praktike që kërkon një shtëpi dhe kanë nevojë të jetojnë në një ambjent të bukur. Por…vetëm mos t’i kapi kokfortësia. Nëse shkoni t’i impononi dicka ose ta ofendoni, mjaullon plotësisht dhe mundet tëlërë ndonjë këmishë pa hekurosur për një muaj. Mos ju them se do t’ju vërë ta hekurosni ju, madje ti bini pak dhe fundit të saj, nëse doni të pajtoheni.

Binjakët

Femra Binjake mund të lajë pjatat, të gatuajë dhe të vërë lavatricen njëkohësisht. Kjo shenjë nuk mundet ti bëjë punët një nga një, ndaj zakonisht kur fillon të merret më punët e shtëpisë, do ti bëjë të gjitha bashkë dhe gjysmat ndoshta do ti lërë në mes, për shkak të mengjesit. Dhe sigurisht, mirë do ishte të shmangni komente të tipit “është akoma pa larë xhinsi im i errët?” sepse përgjigjia e saj do të zgjasë dy orë.

Gaforrja

Gaforrina e përcepton shtëpinë e saj si një mbulojë, ndaj dhe dëshiron të jetojë qëtë brenda saj. Eshtë një kuzhiniere e shkëlqyer, pasi dhe i ushqen të tjerët me hobin e saj të preferuar, por përsa i përket punëve të shtëpisë, do të vendosë ajo vetë se kur do ti bëjë dhe me c’farë rradhe. Dhe sigurisht, nëse merr ndonjë kritikë për mënyrën e saj të mikpritjes, mos prisni reagim të menjëhershëm. Thjesht, pas disa javësh kur të kërkoni ndihmën e saj për dicka, do t’ju thotë: “hë, tani keni nevojë për mua?”…

Luani

Një Luaneshë dëshiron që shtëpia e saj të shkëlqejë. Eshtë nga shenjat që do të kujdes vecanërisht për hapësirën ku jetojnë dhe në vecanti në rast kur presin të ftuar, do të kujdesen për shtëpinë me përpikmëri. Por, tendencat autoritare të shenjës shprehen dhe në mikpritje. Ajo do bëjë komandën e shtëpisë dhe ata që qëndrojnë aty, mirë do ishte të ndjekin rregullat e saj, nëse duan të vazhdojnë të qëndrojnë me të…

Virgjëresha

Eshtë e kuptueshmë se një Virgjëreshë nuk do të jetonte kurrë në një shtëpi pa bërë punët. Prioriteti i kësaj shenje është pastërtia dhe në rradhë të dytë rregulli, ndaj dhe klori është shoqja e saj më e mirë. Në shtëpinë e një Virgjëreshe, mirë do të ishte të mos shkelnit në vëndet e fshira dhe të mos hidhnit rrobat tuaja kudo. Dhe kjo sepse nëse e merrni sit ë mirëqënë faktin se shtëpia do të shkëlqejë dhe ajo do jetë me leckën në dorë, gënjeheni. Me shumë mundësi është thjesht t’jua sjellë leckën në kokë si kapele.

Peshorja

Peshoret është e njohur se e dashurojnë harmoninë dhe dua të jetojnë në një ambjent ku të paktën do të ketë rregull. Zakonisht shtëpia e tyre ka sende antike pa fund (vec nëse kanë horoskop Virgjëreshën) dhe për këtë vazhdimisht merren me pluhrat dhe zbukurimin e ambjentit. Duan që shtëpia të rrezatojë bukuri, ndaj dhe nëse qëndroni me të dhe prishni rezultatin harmonic qëështë lodhur për të krijuar, do shikoni një person tjetër, që nuk e kishit imagjinuar se ekziston brenda saj…

Akrepi

Femra Akrepe, zakonisht dinë të bëjnë shumë gjëra më mirë se punët e shtëpisë. Kjo shenjë e zodiakut ka prioritete të tjera dhe pavarësisht se do të mbajë shtëpinë e saj të pastër, nuk do të ulet të gërryjë me orë të tëra, as të gatuajë recetat e shefave të mëdhenj. Dhe sigurisht mos aludoni sesa mikpritëse e mirëështë, nëse nuk doni të shihni një gardarobë të djegur nga hekuri…pa dashje.

Shigjetari

Shigjetaret nuk janë dhe aq shumë nikoqire fanatike. Fundja, është shenja e shpirtit dhe nuk shkon mirë me detyrimet praktike dhe të përditshme që kërkon një shtëpi. Por, për shkak se i pëlqen të ftojë shokë në shtëpi, në këtë rast do të jetë shumë e kujdesshme dhe do shikojnë të kalojë të gjithë mirë. Thjesht, nëse qëndroni bashkë me të, mirë do ishte ta ndihmoni, ndryshe thjesht mundet shumë të heqë dorë dhe shumë mirë ta transferojë festën me shoqërinë e saj jashtë shtëpisë…

Bricjapi

Femra Bricjap është zakonisht një femër tradicionale, që do të ketë gjithcka të sistemuar brenda në shtëpi. I konsideron si detyrimet e saj punët e shtëpisë dhe është vecanërisht e kujdesshme, mjafton të mos e urdhëroni, sepse në shtëpinë e saj është ajo kryetari. Dhe sigurisht këto kur nuk punon, sepse nëse karriera e saj kërkon shumë orë pune, atëher shtëpia kalon në një rradhë të dytë dhe zakonisht punëson një… Virgjëreshë për t’i bërë punët e shtëpisë!

Ujori

Femra Ujor është një figurë egocentrike, që do nuk do mundej të ketë një rol tradicional. Do përpiqet të shndërrojë mikpritjen në argëtim, duke ftuar shoqët e saj në shtëpi dhe duke organizuar një mbrëmje pritëse me muzike. Për ndryshe, ndoshta fillon të fshijë në 4 të mëngjesit, pasi e ka ezauruar një shoqëri të mirë sociale jashtë dhe brënda shtëpisë. Dhe sigurisht për urdhra as që bëhet fjalë, pasi me shumë gjasa është të qëndrojë vetëm për ti shmangur.

Peshqit

Femra peshk është një rast i vecantë. Nga njëra anë, të gjithë humorin e mirë do ta ofrojë dhe do të bëhet një nikoqire ideale. Por nga ana tjetër, sapo të kapë leckën e pluhrave, do të fillojë të mendojë “sa mirë do ishte të dilnin për uzo me Xhenin” dhe përfundon duke lënë përgjysëm fshesën dhe duke kërkuar sandalet e saj. Dhe nëse qëllon të marrë komente dhe urdhra? Asgjë. Thjesht lexoje këtë shenjë nga e para dhe do e keni përgjigjen.

Shiko gjithashtu