Sa të menaxhueshme janë 12 shenjat e zodiakut?

Aështë e lehtë vallë të manipulponi një Dash, një Luan ose një Peshk? Mundeni të drejtoni shenjat e ajrit?Të gjitha janë të mundshme dhe të gjithë kanë mënyrën dhe butonin e tyre, mjafton të mundeni të depërtoni në psikologjinë e tyre, të kuptoni se c’farë duan, c’farë nuk durojnë dhe c’farëështë ajo që nuk duhet kurrë, por kurrë të shkelni.Karakteristikat e c’do shenje ndihmojnë shumë në c’farë duhet të bëni dhe cilën rrugë të ndiqni për të shpëtuar një situatë ose të drejtoni disa ngjarje, apo të ndihmoni ndonjë karakter të mos mbulohet nga vetë gabimet e tij.

Dashi

Në temën e menaxhimit, një Dash, nuk është nga situatat më të lehta, por nuk është as dhe nga më të vështirat.Bën pjesë në shenjat e vështira, në personalitetet që duan udhëheqjen dhe kryesinë, revoltohet dhe egërsohet në presion dhe udhrat. Nëse atëher e bëni të ndihet se është i lirë të vendosë dhe nuk do bëni gabimit ti ushtroni presion ose ta urdhëroni, atëher keni shumë mundësi të mundeni të ndikoni në ujrat e tij. Mënyra bindëse do ti nxjerrë negativitet, tension, do ti ofrojë terren të rrafshtë për luftë. Nëse përdorni fjalët e zgjuara që do të nxjerrin në pah karakteristikat e mira të tij, atëher do t’ju besojë dhe do t’ju dëgjojë, dhe në fund do t’ju bëjë qefin që doni.

Demi

Dy janë karakteristikat kryesore të një Demi, dëshiron të jetojë në një klimë të qetë, në ritme të ngadalta, pa ulej dhe ngritje impulsive dhe të forta, dhe e dyta: nuk do të shohë copë të kuqe. Gjithmonë mundeni të kuptoni cilat veprime ose cilat shprehje skuqin shikimin e një Demi, atëher shmangni atë që dini se mund ta xhindosë dhe folini qetë, me fëtyrë të buzëqeshur, duke i ofruar ushqimin e tij të preferuar. Demi ka karakteristikën të fokusohet 100% në atë që do ti japë kënaqësi dhe shijim, ndaj dhe pikërisht atëher do të jetë pika më e duhur për të mundur të ndikoni. Eshtë i menaxhueshëm një Dem, mjafton të gjeni mënyrën e duhur dhe kryesisht momentin e duhur kohor.

Binjakët

Një Binjak, për shkak se vuan nga mungesa e serjozitetit, nuk e merrni dhe ju nga ana juaja serjozisht, me rezultyat të ketë aftësinë t’ju ndikojë dhe t’ju bëjë c’farë do, pa e kuptuar, madje dhe pa e marr vesh fare. Eshtrë e vështirë të konkuroni me një Binjak në cështje menaxhimi, pasi do duhet të arrini ta manipuloni ju para se t’ju manipulojë ai më parë. Në vija të përgjithshme, nuk mundeni të drejtoni një Binjak sepse shumë thjesht ai vetë nuk ka një drejtim. Bën pjesë në shenjat e ajrit, shkon sa andej këtej, do shumë mjeshtri të madhe zgjuarsie dhe fat për të mundur ta vendosni në një pikë të caktuar.

Gaforrja

Mundeni të manipuloni një Gaforrem por atë që duhet të keni kujdes janë limitet, nëse i tejkaloni ose nëse konsideroni se mund ta bëni c’farë doni, atëher do të gjëndeni papritmas nga lart- poshtë dhe madje shumë poshtë. Gaforrja me vetëdije do t’ju thotë po, do t’ju bëjë qefin, mos mendoni se e keni në dorë, pasi e di shumë mirë se për cilën arsyje bën dicka të tillë dhe sesa herë do ta bëjë. Ka gjithnjë letër dhe laps, shkruan dhe nuk harron kurrë, një, dy, tre, dhe të katërtën e pësove. Eshtë i urtë deri në momentin kur do të vendosë se do të shfaqë kokëfortësinë e tij, dhe është pozitiv deri në momëntin kur do të shihni anën tij tjetër.

Luani

Një Luan do të bjerë në kurthin e joshjes dhe është shumë lehtë i manupulueshëm. Për shkak se merret shumë me qënien e tij, me figurën e tij, sesi do të impresionojë, dhe pasi merret shumë me kto, kështu që i lë të tjerat të funksionojë vetë. Atëher kështu silleni kështu, mundeni përmes komplimenteve joshëse dhe stimulimeve te arrini ta shtini në dorë dhe ta drejtoni atje ku doni. Sigurisht, duhet patur dhe frikë se mos zgjohet papritmas nga rrethi i egocentrizmit sepse nga zemërimi i një Luani nuk mundeni të shpëtoni pa dëme.Atëher, do duhet të respektoni limitet, në këtë rast vlen shprehja “kush dëshiron shumë, humbet dhe ato pak që ka”.

Virgjëresha

Një Virgjëreshë e do llogjikën, një plus një bëjnëdy, përse të bëjnë tre? Kështu që c’do gjë që ti ofroni me argumente llogjike dhe me një mënyrë mendimi të llogjikshme, do të arrini ta bindni. Nëse keni në duart tuaja prova dhe pamje të dokumentuara, atëher lehtësisht mundeni të sillni cështjen nën ujrat tuaja.asgjë s’do të arrini nëse atë që do të përpiqeni të arrini, Virgjëreshës i duket e pallogjikshme, e papërshtatshme ose praktikisht e pa vënd. Atëher, do të nevojitet zgjuarsi, shkathtësi dhe shumë talent, për të mundur të drejtoni mënyrën sesi i përcepton situatat.Marrin shumë shembuj të vetë veprimeve ose zgjedhjeve të tyre.

Peshorja

I menaxhueshëm është një Peshore, pasi mundeni ta drejtoni dhe ta orientoni, shumë herë do t’ju thotë po nga zemra e tij e mirë, dhe shumë herë sepse atë moment është duke bërë dicka, është i stresuar dhe nuk po dëgjon se c’farë thotë, shumë herë përsëri sepse e ngatërruat me argumentet tuaja dhe nuk kuptoi se c’farë tha. Por tema është se një Peshore “fle” deri në momentin kur një zhurmë e fortë ta zgjojë dhe nga aty e tutje nuk ka shanse të humbasë topin. Do ta paguani shtrenjtë manipulimin që i bërë një Peshoreje, kur të fillojë të reagojë dhe kusurin do t’jua marrë. Kur Peshorja ta marrë vendim të kombinojë shkathtësinë dhe dinakërinë atëher lojën e humbet nga duart.

Akrepi

Do metoda, organizim, strategji, njohje psikologjike dhe teknologjike, shume njohje të mira të analizave të Froidit, dhe zhbirim të anës së errët tëc’do situate. Nëse mundeni të bëni të gjitha këto, atëher ndoshta dhe ia dilni të menaxhoni një Akrep. Sepse nuk janë vetëm këto që duhet të bëni në nivel praktik dhe teorik, është edhe se do duhet të menaxhoni dhe parandjenjat e tija. Me pak fjalë, gjerat me një Akrep janë shumë të vështira, pasi mundeni ta manipuloni vetëm ne tema në të cilat ai vetëështë plotësisht indifferent. Akrepi kur të parandjejë se kërcënohet, se rrezikohet, dhe se dicka po shkon ta rrethojë, atëher do i mbush gjepat e tij. Përgatit reagimin e tij të organizuar ose sulm, dhe kështu situatat do të kthehen lehtë.

Shigjetari

Nuk është nga rastet më të vështira, pasi jepini dicka për tu marrë, premtojini dicka që i pëlqen ose dicka që i detyroheni nga një bast, apo nga një marrëveshje të vjetër dhe do të mundeni ta drejtoni situatën. Shigjetari, shumë herë, në vënd që ta ketë mëndjen e tij në aksion, harron të mendohet, sipër fazës që konsumon praktikisht energjinë dhe mundeni të ndikoni në mëndje. Eshtë nga karakteret që kanë butonin e tyre, do gjëni mënmyrën për të marrë përgjigjë pozitive, ndërkohë që me një Shigjetar kurrë nuk do të fiksoheni në një situatë, pasi lëvizjet janë të paparashikueshme, dhe papritmas mund të ndryshojë të dhënat dhe mos t’ju japë as shpjegime.

Bricjapi

Nje nga karakteristikat e fshehta të Bricjapit është se ndikohet, ndaj dhe në karakterin e një Bricjapi luan shumë rol të madh horoskopi i tij.Në disa tema të caktuara mundeni ta menaxhoni dhe ta drejtoni shumë lehtë, por në disa të tjera sado që të mundoheni përpjekjet tuaja s’do të kenë sukses. Atëher, të gjitha varen nga tema, nga faza psikologjike në të cilën ndodhet atë cast apo periudhë, dhe nga fjalët që do të përdorni. Ka tela sensitive Bricjapi, por xhindoset nga dinakëria dhe poshtërsia, ndaj nëse i bini në sy atëher nuk do të ngriheni më kurrë. Më mirë kërkojini drejpërsëdrejti atë që doni, folini me sinqeritet dhe direkt do ta vlerësojë.

Ujori

Nëse një Ujori i përforconi idenë e madhe që ka për veten dhe aftësitë e tij shpirtërore, atëher do arrini të tërhiqni drejt ujrave tuaja, gjithmonë në mënyrë indirekte sepse nëse kupton se ka rënë në rrjetë, atëher do të ndodhë një shpërthim i madh në mëndjen e tij. Eshtë disi e rrezikshme të përpiqeni të menaxhoni një Ujor sepse nëse rezultati nuk do të jetë pozitiv, atëher ngatërresa do të jetë e madhe dhe zënka që do të shfaqet akoma më shumë. Menaxhimi i një Ujori do durim dhe system, mundeni ta drejtoni nëse i kujtoni gabimet dhe dëshrimet ë vetë veprimeve të tij. Një Ujor zë mënd vetëm përmes vetë gabimeve të tij.

Peshqit

Një Peshk edhe bën manovrime, por edhe gjen mënyrë për të reaguar dhe të shpëtojë, ndërkohë që mundeni të manipuloni sjelljen e tij. Eshtë nga karakteret që nuk do të lëndojë dhe të mërzisë, nëse kupton se veproi gabim, atëher do përpiqet të korigjojë, pasi nuk i pëlqen të bëjë të njëjtat gabime. Eshtë sentimental, shmang sherret, ndërkohë që nuk pranon lehtë dicka dhe shumë herë tregohet mëndje-ngushtë. Shpesh është i ngjitur me botën e tij, nuk e kupton përhapjen e vërtetë të një situate dhe atje është kur do duhet të bëni përpjekje për ta ulur me këmbë në planetin tokë. Një Peshk nuk përjashtohet t’ju provojë se ka nevojë detyrimisht për menaxhim.

Shiko gjithashtu