Astrologji egjiptiane

×

Error message

  • Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'i18n_string_variable_textgroup_list' not found or invalid function name in variable_callback() (line 150 of /home/astrolog/public_html/sites/all/modules/variable/variable.inc).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in variable_build_multiple() (line 69 of /home/astrolog/public_html/sites/all/modules/variable/variable.inc).
18/02/2018

Cila shenjë jeni dhe cili është fati juaj.

Astrologjia egjiptiane ka lindur përmes fesë dhe zakoneve të egjiptianëve të lashtë. Ashtu si astrologjia perëndimore, egjiptianja është e ndarë në 12 zodiakë, por shumë me  ndryshe nga metodat e tjera astrologjike.   Te 12 shenjat e astrologjise egjiptjane  , që përfaqëson 12 perënditë kryesore të fesë së lashtë egjiptiane, si Isis, Osiris, i Anubis, dhe të tjerët, ku secili ka simbolikën e tij.

Priftërinjtë egjiptiane, e cila zotëroi shkencat e Egjiptit të vjetër, e ndan kohën ne pjese te barabarta  në 12 sezonet në çdo shenjë, por ditet nën ndikimin  e perëndive nuk është i njëjtë më  gjatësinë e kohës. Për shembull, një Zot (dhe rrjedhimisht një shenjë) mund të dominojë disa ditë të janarit, por edhe disa ditë të korrikut.

Në Egjiptin e Faraonëve dhe  të Kleopatrës, çdo qenie njerëzore  lindur nën mbrojtjen e një hyjnie,e cila  ushtronte ndikim në formimin e personalitetit dhe evoluimin e jetës së tij.

Sipas një nga legjendat e saj, Egjipti ishte vendi i preferuar nga perënditë prandaj dhe ata e kishin zgjedhur  për vendbanimin e tyre të përhershëm. Populli i Egjiptit duhet të ishte  veçanërisht i kujdesshëm në mënyrë që perënditë që i mbrojne  ata mos te iknin asnjehere larg tyre .Cdo  mëngjes, pak para se të gdhihesh Faraonin aktuale, bir i dritës, nderonte me libacionet e të gjitha hyjnit. Ai  ofronte dhurata Osirisit, zotit të pjellorisë dhe gruas së tij, Isis, i cili mbronte gratë dhe fëmijët.

Ai falënderonte Gebin, presidentin e gjykatës hyjnore dhe Oron, magjistarin e madh të perëndive. Faraoni  nderonte të gjithë mbretet e qiellit, që mbretëronin në luginën pjellore të Nilit, lumit që dha jetën në vend dhe ishte një nder hyjnit në Panteonin egjiptian. Këto hyjne zbulojnë sekretet  dhe ofrojnë mençurinë e tyre,  mijëra vjet pas “mbretërisë” së tyre në vendin mitik të Egjiptit!

 

Gjeni shenjën tuaj në horoskopin egjiptian dhe pastaj shikoni portretin e zodiakut tuaj, si dhe pikat tuaja e forta dhe dobësitë tuaja, Ciftet tuaja të zodiakut  dhe vitet tuaja më të favorshme dhe më të vështira, duke klikuar mbi atë që ju intereson.

NILOS     AMMONAS   MUTON   GEB     OSIRIS     ISIS     

THOTH     OROS     ANUBIS     SITH     BASTET     SEHMET     

 

Shenja juaj sipas astrologjisë egjiptjane

Janar

Nga data 1 deri  7   — NILOS

Nga data 8 deri  21  — AMMONAS

Nga data 22 deri  31  — MUTON

 

Shkurt

Nga data1 deri 11   — AMMONAS

Nga data 12 deri 29    —  GEB

 

Mars

Nga data 1 deri 10   — OSIRIS

Nga data11 deri 31  — ISIS

 

Prill

Nga data 1 deri 19   — THOTH

Nga data19 deri 30  — OROS

 

Mai

Nga data 1 deri 7  — OROS

Nga data 8 deri 27   — ANUBIS

Nga data 28 deri 31 – SITH

 

Qershor

Nga data 1 deri 18 — OROS

Nga data 19 deri 28  — NILI

Nga data 29 deri 31  — ANUBIS

 

Korik

Nga data 1 deri 13  — ANUBIS

Nga data 13 deri 28 – BASTET

Nga data 29 deri 31 — SEHMET

 

Gusht 

Nga data1 deri 11 — SEHMET

Nga data 12 deri 19 — OROS

Nga data 20 deri 31 — GEB

 

Shtator

Nga data 1 deri 7 — NILI

Nga data 8 deri 22 — MUTON

Nga data 23 deri 27  — BASTET

Nga data28 deri 30  — SITH

 

Tetor

Nga data 1 deri 2 — SITH

Nga data 3 deri 17 — BASTET

Nga data18 deri 29 — ISIS

Nga data 30 deri 31 – SEHMET

 

Nentor

Nga data 1 deri 2 — SEHMET

Nga data 3 deri 17 — THOTH

Nga data 18 deri 26 — NILI

Nga data 27 deri 30 – OSIRIS

 

Dhjetor

Nga data 1 deri 18 — OSIRIS

Nga data 19 deri 31 — ISIS

Shiko gjithashtu