Planetet dhe shtëpitë zodiakale sot

Hëna e Plotë e “luleshtrydhes” apo “mjaltit”, ashtu si mund të quhet ndryshe hëna e parë e verës, do realizohet në 24 Qershor 2021 në shenjën e Bricjapit dhe specifikisht në gradën e 3 27’.

Planetet dhe shtëpitë zodiakale sot

Nga data 25 Qershor deri në 1 Dhjetor Neptuni do jetë në vijë të kundërt në shenjën që udhëhiqni, Peshqit ëndërrimtarë, duke ndikuar Binjakët, Virgjëreshat, Shigjetarët dhe Peshqit që kanë lidnur në dhjetditëshin e tretë- por edhe sa kanë planet personal nga grada e 20 deri në të 23 të këtyre shenjave.

Planetet dhe shtëpitë zodiakale sot

Merkuri kthehet në vijë të drejtë në 23 Qershor në gradën e 16 të Binjakëve dhe na cliron nga problemet e tij të njohura, vonesat dhe hamendësimet. Do qëndrojë në shenjën e Binjakëve komunikues deri dhe në 11 Korrik.

Planetet dhe shtëpitë zodiakale sot

Eklipsi Diellor, eklipsi i dytë dhe i fundit të verës, krijohet në 10/06/2021 dhe sigurisht është njëkohësisht dhe Hëna e Re në gradën e 19 në shenjën e Binjakëve. Këndet kryesore të saj janë takimi me Merkurin fenomenalisht të kundërt që është dhe udhëheqësi i eklipsit dhe katrori me Neptunin.

Planetet dhe shtëpitë zodiakale sot

Të enjten 10 Qershor 2021 realizohen eklipsi i parë Diellor i vitit, që është dhe Hëna e Re, në gradën e 19 të Binjakëve.