Akrepi, shenja e muajit

18/10/2018

Ditëlindja me kthime?

Fuqia e Hënës

Nëse keni lindur nga fillimi i shenjës suaj deri në 26/10, Hëna e plotë që do të zhvillohet më 24 tetor mbyllet në hartën e kthimit tuaj diellor. Këtë vit shihni rezultatin e punës tuaj dhe veprimet dhe kuptoni se si duhet të lëvizni në vazhdim. Disa gjëra ose disa njerëz mund të largohen nga jeta juaj ose të ndryshojnë plotësisht rolin e tyre.Viti juaj karakterizohet nga nevoja për të bërë diçka ndryshe dhe do të jetë një periudhë dinamike dhe e rëndësishme në jetën tuaj me shumë veprime dhe shumë punë. Situatat arrihen dhe qartësohen.

Nëse keni lindur më 5-9 / 11, energjia e Hënës së re që do të jetë më 7 nëntor regjistrohet në hartën tuaj të kthimit diellor do të ndikojë brenda dymbëdhjetë muajve të ardhshëm nga ditëlindja tuaj. Një vit dinamik përveç fillimeve të reja është gjithashtu një periudhë shumë e hapur, intuitive dhe magnetike në të cilën mund të tërhiqeni dhe do t'ju jepen shumë gjëra.Fusha që aktivizohet në hartën tuaj të kthimit nga Hëna e re do të jetë shumë e rëndësishme gjatë këtij viti, pasi do të shihni se çështjet që kontrollohen nga shtëpia Hënës së re do të lëvizin më shumë dhe do bëni plane të reja. Mund të jetë viti për një martesë ose lindjen e një fëmije.

Mendim dhe logjikë

Nëse keni lindur deri më 31/10, Merkuri në hartën e kthimit tuaj diellor do të jetë tek Akrepi. Këtë vit do të jeni në gjendje të kuptoni gjërat dhe situatat në dimensionet e tyre të vërteta. Idetë e tuaja do të jenë të drejta dhe komunikimi do të jetë i rëndësishëm për ju me rezultat të mabni kontaktet me miqtë. Është shumë e mundshme që të bëni mjaft udhëtime.

Nëse keni lindur më 31/10 e më tutje, Merkuri në hartën e kthimit diellor të këtij viti do të jetë tek Shigjetari dhe prej 18/11 e tutje do të jetë retrospektive. Këtë vit, do t'ju duhet disa herë për të ndryshuar pozicionet tuaja dhe për të bërë rregullime për idetë tuaja, të cilat do të jenë më shumë sesa mund të zbatoni. Një arsye tjetër për këto rregullime mund të jetë fakti që shpirti juaj mund të jetë i gatshëm, por jo trupi juaj. Nëse nuk bëni rregullime atëherë shpesh do të nisni gjëra që nuk do të keni mundësi të arrini. Në këtë cikël të ditëlindjes tuaj, vetëdijesimi do të jetë e rëndësishme njëherë e përgjithmonë, ju do të dyshoni dhe keqinterpretoni veten dhe motivet tuaja.

Dyshimet që do të keni për idetë dhe opinionet tuaja ose do t'ju udhëheqin që të mos jeni të gatshëm t'i shpërndani me të tjerët ose t'i shpërbleheni për t'i mbrojtur ato me forcë dhe plotësisht, në mënyrë që të tjerët të mos e kuptojnë se edhe ju jeni të ngatërruar. Në përgjithësi, mendimi juaj do të jetë në gjendje të përshtatet me rrethanat rrethuese.

Ndjenja dhe financat

Nëse keni lindur deri në 31/10, Afërdita në kthimin tuaj diellor do të kthehet këtë vit në gradat e para të shenjës tuaj shumë afër Diellit tuaj. Ju do të dëshironi të kaloni bukur dhe të kënaqni në jetën tuaj të përditshme dhe do të doni të bëni përmirësime për veten tuaj, siç është pamja juaj që do ta rinovojë atë dukshëm këtë vit.Ju do të jeni mjaft shoqëror dhe rrethi i miqve tuaj do të zgjerohet dhe nuk ka mundësi që miqtë nga e kaluara shfaqen. Por kjo ka nevojë për vëmendje, pasi vëmendja ka nevojë për çdo gjë që ka të bëjë me shpenzimet kështu që të mos shpenzoni më shumë sesa keni, sepse thjesht doni diçka. Magnetizmi juaj personal po rritet këtë vit dhe kjo do të krijojë disa mundësi për çështjet  sentimentale. Nuk ka mundësi që të pranoni flirtime dhe ngjarje nga më shumë se një person ose edhe të shihni të kaluarën tuaj të kthehet për një shans të dytë.

Nëse keni lindur më 31/10-16/11, Afërdita në kthimin tuaj diellor do të kthehet këtë vit për Peshoren. Diçka që nuk është arritur në ndjenjat tuaja, një çështje e papërfunduar që është në ajër do t'ju shqetësojë dhe ndoshta do të jetë nga e kaluara juaj.Këtë vit, është mirë të qëndroni të qetë dhe të jeni pozitiv me partnerin tuaj, por edhe me marrëdhëniet tuaja shoqërore në përgjithësi. Tensionet dhe frustrimet e të tjerëve fshehin ankthin dhe pasigurinë tuaj të brendshme.

Nëse keni lindur që nga 16/11, Afërdita në kthimin tuaj diellor do të jetë këtu për ritmin e këtij viti tek P. Natyra juaj artistike do të dalë këtë vit, si dhe anën tuaj romantike. Ju do të lëvizni më mirë dhe shprehni ndjenjat tuaja në mënyrë të drejtpërdrejtë. Këtë vit, dashuria do të takohet papritur pjesërisht dhe në një mënyrë që ju nuk e prisnit.

Veprim dhe sipërmarrje

Nëse keni lindur deri në 16/11, Marsi i kthimit tuaj diellor vjetor do të jetë tek Ujori. Këtë vit do të jeni më të zjarrtë dhe agresivë dhe nuk do ju mungojë durimi.Do të jetë e vështirë në disa rrethana (sidomos në fushat që Marsi ndikon në hartën tuaj vjetore) për të kontrolluar nervat dhe zemërimin tuaj ndërkohë ndiheni nën presion dhe pengoni shprehjen tuaj dhe lëvizni lirshëm. Mundohuni të mos bëni dhe të mos thoni diçka që më vonë do pendoheni dhe do të mendoni për mënyra alternative të relaksimit, si p.sh. palestër apo stërvitje fizike në përgjithësi, për të ruajtur ekuilibrin tuaj. Ekziston një tendencë për të qenë të paduruar dhe të pakuptueshëm me njerëzit që nuk ndajnë pikëpamjet tuaja, të cilët nuk e kuptojnë atë që nënkuptoni ose nuk jeni dakord dhe kundërshtoni argumentet tuaja. Pikëpamja e fortë e Marsit me Diellin tuaj mund të sjellë tensione, mosmarrëveshje, ndarje dhe kontradikta në marrëdhëniet tuaja në përgjithësi dhe jeta juaj personale mund të jetë një manifestim i xhelozisë apo skandalit. Për çështjet që Dielli dhe Marsi kontrollojnë mbi hartën tuaj vjetore, do të tentoni të jeni më intensive, më absolute, më të fortë dhe më agresive. Kini kujdes në aksidentet, ulje dhe djegiet këtë vit.

Nëse keni lindur që nga 16/11, kthimi juaj diellor i Marsit do të jetë tek Peshqit. Këtë vit jeni të fortë, të fuqishëm dhe plot vitalitet dhe kjo do t'ju ndihmojë të arrini shumë nga qëllimet tuaja. Ju do të ndiheni mirë me veten dhe do të jeni në gjendje të përballoni ndonjë vështirësi që hasni lehtë dhe drejtpërdrejt.Këtë vit është aftësia juaj për të marrë një rol udhëheqës në punën tuaj dhe mund të lëvizni më një mënyrë të pavarur. Ju do të duhet të ndihmoni (dhe do të bëni) miqtë dhe njohje që kanë nevojë për ju. Ky vit ju bën më shumë aventureske se sa jeni dhe ndoshta po bëni një udhëtim për të eksploruar një zonë të panjohur. Një vit aktiv ju pret me shumë arritje.

Zgjerimi dhe mundësitë e vitit

Nëse keni lindur deri më 8 Shtator, Jupiteri i kthimit diellor të këtij viti do të jetë ende në shenjën tuaj. Këtë vit ju shqetëson zgjerimi, rritja dhe përparimi në jetën tuaj, në financat tuaja dhe në profesionin tuaj. Rrjeti juaj social rritet dhe rritja do të jetë e dukshme kryesisht në çështjet që lidhen me shtëpinë që Dielli po udhëheq në hartën tuaj të kthimit diellor. Kujdes kilogramët e tepërta këtë vit!

Nëse keni lindur nga 8/11 Shtator, Jupiteri do të jetë tek Shigjetari. Këtë vit, mund të kapni veten duke ndryshuar pozicionin dhe qëndrimin ndaj situatave dhe duke u përpjekur të përshtatni rrugën tuaj, sepse idealet tuaja dhe qëllimet afatgjata nuk mund të kombinohen lehtësisht me atë që mund të keni sukses.Ju mund të gjeni veten në situata që nuk çojnë përfundimisht në fitore dhe suksesi dhe ndjenja e logjikës do t'ju pengojë të gjuani ëndrrat tuaja. Sfida është që të përqendroheni në një plan dhe të qëndroni të palëkundur në vend që të ndryshoni vazhdimisht planet tuaja. Për të arritur këtë, do ju duhet këtë vit për tu kontaktuar me veten dhe për të kuptuar se çfarë mund të ndiqni.

Këtë vit, mund të përballoni më shumë se zakonisht, pasi instinktivisht dini të ndryshoni dhe përshtatni sjelljen tuaj kur rrethanat e kërkojnë atë. Ju jeni më pak kokëfortë dhe të qëndrueshëm këtë vit dhe kjo ju jep një ndjenjë mbrojtjeje në ndërmarrjet tuaja. Por kënaqësia e vërtetë nuk do të vijë kur të ndryshoni dhe përshtateni vazhdimisht, por kur të njihni dëshirat kontradiktore brenda jush dhe të gjeni mënyra për t'i kënaqur ato në mënyrë krijuese.

Baza të qëndrueshme, kufizimet dhe seriozitet

Në kthimin diellor të këtij viti Saturni do të jetë tek Bricjapi. Këtë vit do të jeni në gjendje të vini në një rregull jetën tuaj. Ju do të përdorni energjinë dhe potencialin tuaj në mënyra praktike dhe përpjekjet tuaja do të sjellin rezultate kur lëvizni realisht dhe objektivisht dhe do të keni forcën për t'i rezistuar pengesave të paraqitura.Të mësipërmet janë vërtetë nëse keni lindur në Tetor.

Vetëdijesimi dhe zhvillimi shpirtëror

Planetet (Urani, Neptuni dhe Plutoni) veprojnë me vetëdije dhe ju ndihmojnë të kuptoni aspektet më të thella të jetës tuaj. Gjithashtu referohuni situatave që janë ndoshta përtej dorës dhe nuk mund t'i kontrolloni ato. Nëse harta e kthimit tuaj diellore të këtij viti ndonjë nga planetet bie në një qoshe (1-4-7-10) do të veproj më shumë personalisht dhe duhet të japin rëndësi të çështjeve të shtëpisë vendosjes së dhe qeverisjes tabelën e lindjes dhe një hartë diellore të kthimit. Ky është një vit që tashmë është mbledhur dhe lirimi mund të vijë me shpërthime të papritura që do të çojnë në zgjimin dhe pavarësinë. Ju ndoshta do të keni nevojë të thoni lamtumirë për diçka të rëndësishme për ju, si një marrëdhënie, një vend, mbrojtje nga familja dhe shoqëria, ose siguria e të njohurit dhe familjarëve. Të mësipërmet janë edhe më shumë të vërteta nëse keni lindur ditët e paratë shenjës suaj.

Ky vit ka situata që ju bëjnë nervoz dhe të padurueshëm. Rutina juaj e përditshme ju lodhe dhe mund të merrni vendime të gabuara. Është e rëndësishme të veproni në mënyrë inteligjente, me kujdes dhe moderim në përgjithësi, dhe në veçanti në rastet kur ndiheni se dëshiron të reagoni papritur ndaj njerëzve dhe situatave që kufizojnë lirinë tuaj. Të mësipërmet janë edhe më shumë të vërteta nëse keni lindur ditët e fundit të shenjës tuaj. Këtë periudhë të jetës tuaj keni idealizëm të madh dhe perceptimi juaj do të jetë i tillë që do të jeni në gjendje të dalloni njerëzit tuaj dhe motivet e tyre lehtësisht dhe në shikim të parë. Ndoshta këtë vit jeni më shumë aktive në kultivimin dhe zhvillimin e intuitës tuaj.

Është një vit që do të keni nevojë të ndihmoni të tjerët që kanë nevojë për ju, ndoshta duke sakrifikuar disa nga interesat tuaja. Oferta juaj do t'ju japë kënaqësi në një nivel të brendshëm-shpirtëror. Marrëdhëniet tuaja do të tentojnë të lëvizin në një nivel platonik dhe idealist, dhe është e rëndësishme që të shihni qartë dhe realisht njerëzit që ju interesojnë, me të gjitha ato pozitive dhe negative që kanë, në mënyrë që të mos lëndoheni ose të mos përfitojnë nga ju . Të mësipërmet janë edhe më të vërteta nëse keni lindur më 2-7/11.

Këtë vit, ndjeni më fort dëshirën për të eksploruar dhe për të dekoduar sekretet e universit dhe jetës. Kujtimet dhe përshtypjet nga e kaluara juaj vijnë në të tashmen dhe qëndrimi juaj formohet nëpërmjet tyre. Është një periudhë e ndryshimit pozitiv, transformimit dhe lirimit që mund të bëhet edhe përmes një forme psikoterapi, natyrisht, nëse mendoni diçka të tillë. Këtë vit jeni më të fortë dhe merrni vendimin për të ecur përpara duke lënë pas plagët e së kaluarës. Si rezultat jeni duke lëvizur në mënyrë të qartë, me forcë, dhe duke pasur ndikim të fortë mbi të tjerët, duke krijuar përshtypje të mira dhe duke qenë në gjendje t'i bindni ata të miratojnë idetë tuaja. Të mësipërmet janë edhe më të vlefshme nëse keni lindur nga 9-13 / 11.

Mënyrat për t'u zgjuar më mirë

Orët e para të ditës janë më të rëndësishmet, si dhe mëngjesi është ushqimi më i rëndësishëm i ditës. Gjendja juaj kur zgjoheni në mëngjes, përcakton një masë të madhe gjendjen tuaj për pjesën tjetër të ditës. Dhe për shkak se në këtë vend jemi të qejfit, madje edhe në krizë ekonomike, të gjithë e dimë shumë mirë se zgjimi në mëngjes është një proces i vështirë. Por ka mënyra për t'u ndier më mirë në këto momente të vështira. Duhen disa minuta dhe nëse i futni ato në rutinën tuaj të përditshme, do të largoheni nga shtëpia dhe jo vetëm do ndiheni mirë, por gjithashtu do të dukeni në më të mirën tuaj. Me një humor të tillë edhe një ditë e vështirë do të bëjë që ju të dukeni mirë. Me një humor të tillë edhe një ditë e vështirë do ju duket e lehtë. Dushi i mëngjesit Kjo është një nga gjërat më të vështira në mëngjes dimër. Por në fakt zgjon mendjen dhe trupin dhe është fillimi më i mirë për një ditë të vështirë!

Ndihmon për qarkullim më të mirë të gjakut që ju jep vitalitetin e menjëhershëm trupit tuaj. Gjimnastik Gjimnastika në mëngjes është gjëja më e mirë për të zgjuar trupin tonë. Bëni një vrap të lehtë rreth shtëpisë tuaj ose në parkun e afërt. Nëse nuk ju përshtatet, gjeni një program të shkurtër të programeve të fitnesit që ju përshtatet dhe ndiqni atë, për fat të mirë me internet I kemi të gjitha! Nëse nuk jeni njeri që të merret me sport, ju sugjerojmë që ta bëni listën e këngëve që dëshironi me këngë dhe të filloni kërvimin dhe të këndoni. Duket shumë e vështirë, e dimë, por nuk ka mënyrë më të mirë për të zgjuar trupin dhe mendjen tuaj nga muzika juaj e preferuar. Hidratimi Gjatë gjumit, trupi humbet lëngjet. Mjekët pohojnë se nëse gjëja e parë që vendosim në mëngjes në trupin tonë është një me dy gota uji, është më e mira. Ne rimbushim lëngjet që keni humbur gjatë natës dhe uji vepron për trupin tonë! Para kafes !!!

Mëngjes Është thënë nga të gjithë mjekët dhe programet shëndetësore për shumë vite. Ata kanë absolutisht të drejtë! Mos e neglizhoni mëngjesin, zgjidhni ushqime të larta me proteina dhe karbohidrate me vlerë të lartë ushqyese. Kos me fruta të thata dhe fruta të freskëta janë disa nga zgjedhjet tuaja. Kujdesuni për veten Kur jemi mire brenda nesh kjo shfaqet edhe në pamjen tonë të jashtme. Por ngdonjëherë ndihmon dhe të kundërtën. Nëse një ditë nuk jeni në humor, trajtimi i vetes do t'ju ngrejë disi! Zgjidhni rrobat tuaja nga mbrëmja në mënyrë që të mos kërkoni në mëngjes dhe përfundimisht të përfundoni me atë që gjeni para jush që nuk ju kënaq. Ëni mire makijazhin tuaj dhe ju sugjerojmë zgjedhjen e kremrave të ditës me krem kundra diellit për të mbrojtur më mirë lëkurën tuaj. Meditim Sa do përpjekje të mbejmë për të mbajtur trupin tonë në formë, duhet shumë përpjekje për mendjen dhe shpirtin tonë.

Një meditim i shkurtër (pesë minuta përqendrimi në frymën tonë) ka rezultate të mahnitshme në qetësinë tuaj mendore. Bëni një listë me dhjetë gjëra që ju bëjnë të ndiheni mirënjohës dhe lexoni ato para pasqyrës tuaj me zë të lartë. Këto procese i japin mendjes tuaj energji pozitive dhe na ndihmojnë të adresojmë botën e çmendur dhe të vështirë në të cilën jetojmë. Ne i kushtojmë kohë çdo problemi të vogël ose të madh , miqtë, kolegët, fëmijët tanë dhe ndonjëherë harrojmë gjëra themelore dhe të thjeshta që mund të na stimulojnë. Një orë e gjysmë në ditë është e mjaftueshme për të rritur disponimin tuaj, energjinë tuaj pozitive dhe për të përmirësuar gjendjen tuaj mendore dhe fizike.

Shiko gjithashtu