Totem dhe me çfarë shenja shkoni .

18/02/2018

Horoskopi indian, bazuar në marrëdhëniet e ngushta të indianëve me Natyrën, ka shenja me emra të kafshëve. Në traditën indiane, çdo kafshë, nga më e madhe në më të voglin, përfaqësonte një shpirt. Ata i quajtën “totemë” dhe u bënë udhëzues personalë shpirtërorë të njerëzve për tërë jetën. Por lindja e çdo personi u shënua nga një kafshë – totem që përcaktonte karakterin  dhe  revolucionin e tij. Në një version më modern të këtij botëkuptimi, dymbëdhjetë totemët më të fuqishëm korrespondojnë me datat e lindjes gjatë vitit. Shihni se cila shenjë është e juaja dhe si ndikon në personalitetin tuaj.

 

22 dhjetor – 19 janar: Pata

Nëse keni lindur në shenjën e pates, ju jeni personifikimi i “forcës së qetë”. Edhe pse nuk tregoni se jeni duke u përpjekur, në të vërtetë ju lëvizin me vendosmëri dhe të organizuar drejt qëllimit tuaj, pa humbur kohë dhe fuqitë tuaja. Megjithatë ,ndonjëherë është sikur të keni  vendosur mburoja dhe të shohësh asgjë përtej destinacionit tënd final. Kjo nuk ju lejon të shijoni  gëzimet e jetës, as të shihni problemet që mund të ndodhin  në marrëdhëniet tuaja. Pra, kini kujdes, mos të bëni aq shumë punë për të ndërtuar një fole të bukur, dhe në fund të zbuloni se personi me të cilin keni enderruar atë, nuk është më i afërt për ju!

Shenjat me të cilat shkoni më teper në horoskopin indian është Kamoshi  (Dashi: të lindur në 20 prill dhe të gjithë demat), Ariu (luani : i lindur 22 dhe 23 Gusht dhe të gjitha Virgereshat) dhe Sorra (të gjithë Peshoret  ).

20 janar – 18 shkurt: Lunder

Nëse ju i përkasin shenjë zodiakut e lundërzes si dhe vet kafsha   zhytet në ujë për të gjetur ushqim, kështu dhe ju zhyteni  në oqeanet e dijes, që vazhdimisht të mësojnë gjëra të reja. Jetoni  për të mësuar. Por dëshira juaj e pashtershme për njohuri dhe kurioziteti mund t’ju çojë në një “pauzë” sipërfaqësore. Siç nuk është e mundur që të … hapni kokën tuaj dhe të hedhini çdo gjë në, shpesh hiqni  dorë nga diçka që merreni për një fare kohë   sepse  diçka tjetër ju dukë më interesante. Pra, përfundon duke mos thellur dhe duke mos përdorur përvojat tuaja në jetë. Kjo është pikërisht sfida për ju: të ktheni informacionin teorik në praktikë.

Shenjat më të cilat shkoni më tepër në  horoskopin indian është Sorra (të gjithë peshoret), Shqiponja  (dashi : të  lindur deri më 19 prill) dhe Dreri (Binjaket :lindur  deri më 20 qershor).

19 shkurt – 20 mars: Ujku

Nëse ju i përkisni  shenjës zodiakut e ujkut, ju shpesh mund të japin përshtypjen se ju e keni kthyer vëmendjen tuaj për diçka që vetëm ju e perceptojnë si krijesë e egër me shqisat  e mprehta . Me të vërtetë, ju keni nje kontakt  të ngushtë me shpirtëror, pjesë intuitive të qenies suaj, e cila  ndahët në mes të kësaj bote dhe realitetit  materialist. Dhe pikërisht kjo është ajo që duhet të bëni: mos  të shmangni çështje te zakonshme, të vështira dhe shpesh kërcënuese të jetës së përditshme. Ju jeni një person i butë, i vetëdijshëm, i ndjeshëm, me një shkallë të lartë dhembshuri dhe mirëkuptimi për të tjerët. Por ju duhet të keni frymë më praktike dhe të tregoni vendosmëri më të madhe kur keni nevojë për të.

Shenjat me të cilat shkoni  më tepër në horoskopin indian është Ariu (Luani: I  lindur 22 dhe 23 Gusht dhe të gjitha Virgjëreshat), gjarpri (të gjithë akrepat) dhe Qukapiku (Binjakët të  lindur ne 21 qershor, gaforet :  lindur deri më 21 korrik) .

 

21 Mars – 19 Prill: Shqiponja

Nëse ju i përkisni shenjës së shqiponjes, ju ngjani me këte zog krenar që dominon qiellin, duke eksploruar terrenin me shikim të pabesueshme qe nuk i shpëton asgjë dhe pastaj sulmon  objektivin e tij si një shigjetë, me shpejtësi të paimagjinueshme dhe saktësi. Pra edhe ju, gjithmonë e dini se çfarë doni dhe si ta fitoni. Ambicia juaj është të jesh vazhdimisht në kryesi . Të udhehiqni  të tjerët dhe njihet krenaria juaj. Mos harroni, megjithatë, që në mënyrë që të pushtoni botën e jashtme, së pari duhet të dini dhe të fitoni betejen e brendshme . Jini të vetëdijshëm për motivet që qëndrojnë pas veprimeve tuaja. Është diçka që ju shpesh nuk keni parasysh, por ju do të bëheni një person me të vërtetë i integruar.

Shenjat me të cilat shkoni më tepër në horoskopin indian është Salmoni (Gaforja : lindur në 22 Korrik , Luani  lindur deri më 21 gusht) dhe kukuvajkal (gjithë shigjetaret).

20 prill – 20 maj: Kastori

Nëse ju i përkasin shenjë zodiakut e kastorit, të sillen në jetë si dhe vet kafsha : e palodhshme qe mbledh sasi të degë  dhe trungje për të ndërtuar digëne tyre  në lumë. Të ndjeheni të mbrojtur është për ju çdo gjë, dhe mënyra për të fituar ndjenjën lakmuar e sigurisë është për të ndërtuar strehën tuaj personal, e cila do të mbushet me të mira si , punë të qëndrueshme mira materiale, depozitat bankare . Por në një moment do të gjeni se asgjë nuk mund ta mbushë urinë tuaj të pangopur për siguri. Ju pastaj duhet të shikoni se si do të krijoni fillimisht  brenda jush sigurinë. Në fund të fundit cdo gje përballohet ..

Shenjat me të cilat shkoni më tepër në horoskopin  indian është Qukapiku (Binjakët lindur më 21 Qershor dhe Gaforet lindur deri më 21 korrik), Ariu (Luani I  lindur 22 dhe 23 gusht dhe të gjitha Virgereshat) dhe Patat (të gjithë bricjapet) .

21 maj – 20 qershor: Dreri

Nëse jeni një dre në horoskopin indian, keni shumë elemente  nga kjo krijesë e bukur. Si kjo, ju jeni vazhdimisht në vëzhgim, me kujdes, për të kuptuar të gjitha stimulimet   nga bota e jashtme. Dhe si një dre, ju jeni gati për të ikur nëse e shihni dikë që ju afrohet me dyshim. Për ju, bast më i rëndësishëm në jetë është të jeni në gjendje të zgjidhni  brenda mendjes tuaj skemën komplekse  të botës, me të gjitha këto ide, perceptime dhe përvoja qe ajo ofron . Dhe në gjithë këtë trazirë, ju humbni kontaktin me ndjenjat tuaja. Pra, duhet të lejoni që marrëdhëniet tuaja me njerëzit e tjerë të bëhen busull për të gjetur veten.

Shenjat me të cilat shkoni më tepër në horoskopin  indian  janë Sorra (të gjitha Peshoret) dhe Ujori (Ujori i lindur deri në 18 shkurt).

21 qershor – 21 korrik: Qukapiku 

Indianët thonë se goditja e sqepit të qukapikut 0 në trungun e pemës është rrahje zemre e Nënës Tokë, dhe në qoftë se ju i përkisni kësaj shenje, me siguri zemra luan rolin kryesor në jetën tuaj. Ju e doni me gjithë shpirtin tuaj dhe jeni absolutisht të përkushtuar ndaj fytyrave që kanë rëndësi për ju, madje edhe në dëm të vetes. Ju ushqeheni  dhe vetë-përcaktoheni nga kthimi i gjithë kësaj dashurie. Me ndjeshmëri ekstreme ju kapni të gjitha luhatjet në ndjenjat e të tjerëve dhe vareni prej tyre për lumturinë tuaj. Pra, duhet të gjesh brenda vetes masën e vlerës tënde personale dhe ta lësh atë nga pranimi i të tjerëve.

Shenjat me të cilat shkni më tepër në horoskopin indian janë Gjarpri  (të gjithë gaforet), ujku (Ujori I lindur deri në  19 Skurt ,të gjithë Peshqit) dhe Kastori (Dashi i lindur më 20 prill dhe të gjithë Demet)

22 korrik – 21 gusht: Selmoni

Nëse ju i përkisni shenjës zodiakut e Selmonit, nuk ka frikë për të notuar kundër rrymës e lumenjve, ashtu si peshku me të njëjtin emër, në mënyrë për të riprodhuar. Pra, për ju gjithashtu, për të krijuar gjëra të reja është qëllimi i jetës suaj. Ju dëshironi të lini vulën tuaj në botë, arritjet tuaja personale ose  duke qenë frymëzim pë të tjerëve. Ju përballeni me këmbëngulje dhe force ndaj  vështirësivë, qoftë pengesa të jashtme ose trazirat e shpirtit tuaj. Ju ve në levizje një nevojë e vazhdueshme për vetë-përmbushjen, të cilen e fsheh nga të tjeret, por për të gjetur ekuilibrin tuaj ju duhet së pari të pranoni veten tuaj..

Shenjat me të cilat shkoni më tepër në horoskopin indian janë Sqiponja (Dashi lindur deri më 19 prill) dhe mjellmën (të gjithë Shigjetaret).

 

22 Gusht – 22 Shtator: Ariu

Nëse i përkisni shenjes së ariut, ju eksploroni botën duke hequr çdo gur për të gjetur diçka të dobishme, ashtu si kjo kafshë e madhe dhe gjthëngrenëse kërkon ushqimin e saj. Dhe si ariu grumbullon yndyrë në trupin e tij për të përballuar letargjinë, kështu dhe ju doni të jeni të përgatitur për çdo vështirësi. Ju e bazoni veprimin tuaj në informacionin që merrni nëpërmjet ndjenjave dhe logjikës suaj. Megjithatë, nëse i jepni ndonjë rëndësi më shumë intuitës suaj, do të kishit një kuptim më të gjerë të botës dhe vetes. Dhe mund t’i kuptoni më mirë ndryshimet e vazhdueshme rreth jush dhe t’i përshtateni atyre.

Shenjat qe shkoni më tepër në Horoskopin indian janë Pata (të gjithë Bricjapet) dhe Kastoret (Dashet  të lindur më 20 prill dhe të gjithë Demet).

23 shtator – 22 tetor: Sorra

Nëse i përkisni shenjës Sorres, keni nevojë për praninë njerëzore, ashtu si ky zog ka nevojë për bashkëjetesë me të ngjashmit e saj. Dhe si korbi, edhe pse të vënë diçka në sy … dhe dëshiron për ta rrëmbyer, nuk llogarit asgjë tjetër, kështu që edhe ju mund të rrembeheni  nga interesi juaj në një marrëdhënie, për të lënë pas dore të gjitha përgjegjësitë të tjera dhe detyrimet. Dhe aq shumë sa që pasojat janë katastrofike. Pra, duhet të kultivoni brenda vetes jo vetëm vetëkontroll, por edhe vetë-mjaftueshmëri emocionale. Të mësosh se nuk duhet të jesh vazhdimisht “pjesë” për të tjerët të jenë të lumtur dhe të japin prioritet për ekuilibrin tënd.

Shenjat qe shkoni më tepër  në Horoskopin indian janë Ujori (Ujori i lindur më 18 shkurt) dhe Dreri (Binjakët e lindur deri më 20 qershor).

 

23 tetor – 22 nëntor: Gjarpëri

Nëse shenja juaj është gjarpëri, ju keni një ngjashmëri të konsiderueshme për këtë kafshë: gjarpëri , si ata të rriten, të dalin nga lëkura e tyre e vjetër që nuk përshtaten më, dhe për të krijuar të re.. Pra, po kaloni një seri konstante të rishikimeve dhe transformimeve të brendshme, pasi ju refuzoni të kaluarën dhe rriteni. Por rrugëtimi juaj  nuk është i lehtë. Shpesh, sjellja juaj sensuale kufizon këtë kërkim në nivelin fizik duke kufizuar ate  shpirtër. Pra, jeni duke kërkuar lidhje me një qenie njerëzore, por kjo është ajo që duhet të keni kujdes. Mos e kufizoni atë në dashurinë fizike, por kërkoni gjithashtu një lidhje mendore me partnerin tuaj, duke krijuar marrëdhënien e plotë që ju nevojitet.

Shenjat te cila përputhen më horoskopin indian janë Ujku (Ujori I lindur në 19 Skurt dhe të gjithë Peshqit) dhe Qukapiku (Binjakët lindur në 21 qershor Gaforet  lindur deri më 21 korrik).

 

23 nëntor deri në 21 dhjetor:Kukuvajka

Nëse ju i përkisni shenjës zodiakut ekukuvajkes, ju dukeni si ky zog qe vezhgonë me kujdes, me sy të mëdhenjë,  në errësirë, dhe prêt i heshtur  momentin e përshtatshem per tu sulur  viktimes e saj  . Preha jote  janë situata të reja dhe të njohurit të kërkon me sy të hapur, pasi informacioni do të ju jap një kuptim më të mirë të botës dhe njerëzve. Keni   entuziazem  dhe optimizem , por paaftësia juaj për të qendruar diku për një kohë të gjatë të pengon për tu thelluar tek  gjëra dhe të përfitosh   jo vetëm njohuri të konsiderueshme,por dhe marrëdhënie kuptimplotë. Mundohuni për të parë se cila nga  frikat e brendshme ju bën të fluturojni larg sa herë që një situatë kërkon një angazhim të përgjegjshëm.

Shenjat me të cilat shkoni më tepër në horoskopin indian janë Sorra (Demi të lindur deri më 19 prill) dhe selmoni (Gaforet lindur deri në 22 korrik ,  Luani  lindur deri më 21 gusht).

Shiko gjithashtu