C’farë dite linde? Shikoni c’farë domethënie ka.

Eshtë i ditur kuptimi se njerëzit që kanë lindur të shtunën kanë aftësinë tu bëjnë efekt lutjet apo mallkimet e tyre, më tepër së të personave të tjerë. Vec kësaj ama, që mund të jetë dhe një parandalim i qetë në varësi të mënyrës sesi e shikon dikush, c’do ditë e javës ndikon në një farë mënyre sa kanë lindur në të. Kjo rezulton nga fakti se secila nga shtatë ditët ka nga një planet për udhëheqës, që shkakton një ndikim të përcaktuar. Sigurisht ky ndikim nuk është në asnjë mënyrë aq e rëndësishme sa ndikimi i datës së lindjes që përcakton hartës astrologjikë, por jep dhe ajo disa karakteristika.

Planetet që udhëheqin ditët janë trashëgimi nga tradita të lashta, që u jepnin siclës ditë nga një emër Zoti. E bënin Kaldeasit, Grekët e lashtë dhe Romakët. Me mbizotërimin e Krishtërimit, e diela në shumë gjuhë të botës mori emërtimin e saj nga I Zoti (Dominus), por emrat e ditëve të tjera rrodhën nga latinishtja, kanë sintetikë që I refërohen emrave të planeteve dhe perëndive. Atëher kështu, e hëna do të thotë dita e Hënës, e marta- dita e Marsit, e mërkura- dita e merkurit, e enjtja- dita e jupiterit, e premtja- e Afërditës, e shtuna- e Saturnit, dhe e diela- e Diellit.

Keni lindur të Hënën

E Hëna ka udhëheqës Hënën. Thonë se personat që linden këtë ditë kanë fytyrë vecanërisht të ëmbël, falë ndjeshmërisë dhe rinisë që ju fal hëna, pasi kështu rilind c’do muaj. Janë persona romantikë dhe ëndërrimtarë, me imagjinatë të gjallë dhe shumë interesa. Kanë tendëncën të melankolizohen dhe është shumë e thjeshtë një bisedë e dështuar apo një gjest nga dikush për ti demoralizuar. Ndërkohë kjo nuk zgjat shumë. Shpejtë e rigjejnë energjinë e tyre. Një energji që është vecanërisht e lartë pikërishtë gjatë ditës së tyre, të Hënës. Atëher janë plot ide, enthusiazëm dhe humor për tu kapur me gjëra, në një nivel të tillë sa të duken si diellorë, të paktën në sytë e të tjerëve.

Keni lindur të Martën

E Marta është dita e Marsit, dhe kush lind atëher, ka një lëvizshmëri dhe energji të pashterueshme. Marsi është I njohur si zoti I luftës, por kjo nuk kupton se i bën personat sulmues. Ajo që i fal këmbëngulje dhe militarizëm, që munden t’i përdorin për shkak të mirë, dhe jo vetëm për fitime personale. Interesohen vecanërisht për të mirën e të tjerëve, sepse duan të mirën e të tjerëve dhe janë karaktere bujarë. Kjo ama vlen vetëm nëse kanë përballjen reciproke nga të tjerët. Larg qoftë dikush mos u sillet mirë. Ia mbajnë mend përgjithmonë. Sentimentalisht, janë tipi i personave që nuk do ia shfaqin të tjerëve sesa u lënduan nga dicka. Janë shumë krenarë për dicka të tillë.

Keni lindur të Mërkurën

E Mërkura është dita e Merkurit dhe përsonat që lindin atëher, kanë tendencën të jetojnë më shumë brenda arsyetimit, sesa ndjenjës. Perëndia mitologjike anonime ishte mbrojtësi I gërmave, të tregtisë por edhe të hajdutëve. Përfaqësonte zgjuarsinë që mundet të përdoret edhe për mirë edhe për keq. Atëher, sa kanë lindur këtë ditë, kanë një mendje jashtëzakonisht pjellore që prodhon ide në një nivel të papërfytyrueshëm. Ndërkohë, bazohen aq shumë në llogjikën e tyre, sa shumë herë mund tu japing të tjerëve ndjesinë se i marrin vendimet e tyre me mënyrë cinike dhe llogaritëse. Përsëri të njëjtët, kanë tendencën të mendojnë në mënyrë të eksagjeruar, pasi kështu humbasin kujdesin dhe shijimin e jetës.

Keni lindur të Enjten

 E Enjtja ka udhëheqës Jupiterin, që mundet ti dhurojë të gjithëve që kanë lindur këtë ditë, një jetë fatlume dhe të pasur në eksperienca, njohuri dhe udhëtime. Sa e pranojnë këtë ndikim, shpesh janë të mbushur me dëshira dhe energji. Vendosin synime dhe dinë sesi ti arrijnë, me qëndrueshmëri dhe përgjegjshmëri. Nuk dorëzohen derisa të arrijnë c’farë kërkojnë, jo vetëm pë rata vetë por edhe për personat e tyre të dashur. Janë karaktere të këndshme dhe bëhet të dashur me të tjerët për drejtësinë dhe sinqeritetin e tyre. I vendosin lidhjet njerëzore, dhe vecanërisht lidhjet e shoqërisë, lart në tabelën e vlerave të tyre. I duan kafshët dhe sported dhe madje, shumë atletistë të famshëm kanë lindur këtë ditë.

Keni lindur të Premten

E Premtja udhëhiqet nga Afërdita, dhe sa kanë lindur atë ditë janë të pajisur me ndjeshmëri, ngrohtësi dhe zemërgjërësia. Gjithashtu, kanë aftësi të shkëlqyera dipllomatike. Të gjitha këto të mira i bëjnë vecanërisht të dashur me të tjerët. Pavarësisht këtyre ama, janë plotësisht njerëz artista, me dashuri të madhe apo dhe talent për artet e bukura dhe muzikën. Shpesh ndjeshmëria e tyre e tepruar I dërgon në melankoli, po akoma dhe atëher janë në pozicion të gjejnë një rrugëdalje kreative, duke shkruajtur, ngjyrosur apo dhe kompozituar. Si dita e lindjes së tyre, e Premtja është për ta dita me fat. C’farë bëjnë apo fillojnë atëher kan sukses, kryesisht nëse bëhet fjalë për dicka në lidhje me lidhje njerëzore apo frymzime artistike.

Keni lindur të Shtunën

E Shtuna është dita e Saturnit, planeti i përgjegjësisë, që ia përcjell të gjithë atyre që kanë lindur në ndikim e tyre. Pavarësisht që kanë një anë shpesh të fshehur por edhe shumë pasionante, të lindurit të shtunën, kanë tendencën të lënë pas dore pjesën e bukur dhe të kujdesshme të jetës falë detyrimeve dhe detyrave të tyre. Janë persona që punojnë fort, dhe për studimet e tyre dhe karrierën. Me zgjuarsinë, akomulimin e njohurive dhe mëndjen e tyre organizuese, priten të arrijnë në sukses. Pavarësisht këtyre, jeta e tyre nuk mbetet bosh sentimentalisht. C’farë nuk ndjekin ata, vjen vetë në rrugën e tyre dhe fati i mirë në gjërat erotike, në kombinim me joshjen e tyre, u fal eksperienca të pasura.

Keni lindur të Dielën

E Diela ka udhëheqës Diellin dhe sa janë të lindur nën ndikimin e tyre, rrezatojnë mirësi, zemërgjërësi dhe fuqi të qetë. Eshtë tipi i personave që do t’i konsideronte dikush si tipa të mirë: të drejtë dhe sinqertë, kanë kërkesën tu sillen dhe të tjerët rreth tyre njësoj në të njëjtën mënyrë. Kanë inteligjencë shumë të zhvilluar, dhe ide shumë të qarta, gjë që mundet disa herë të krijojë ndjenjën se përballen me gjërat me llogjikë dhe në distancë. Pavarësisht se ritmet e paqta të tyre ngjasojnë jashtë rrymës së jetës modern, këto persona ia dalin të plotësojnë në kohë c’farë dëshirojnë. Arrijnë aty ku duan kur duan, me një vrull të brëndshëm të qetë dhe duke dhënë përshtypjen sikur nuk nxitohen kurrë.

Mos harroni ti bëni Like faqeve tona në Facebook

www.facebook.com/astrologu.al.JorgoPulla

www.facebook.com/www.astroshop.al.JorgoPulla

pasi dhe të bëheni pjesë në grupin tonë

www.facebook.com/groups/jorgopulla.astrologu

Për të qënë gjithnjë të informuar për ofertat dhe shortet që ne organizojmë EKSKLUZIVISHT dhe vetëm për pjestarët tanë…

Pra, do të ishte më mirë të qëndroni të qetë dhe të pretendoni qetësisht, duke kultivuar më tej talentin tuaj unik së bashku me astrologun tuaj personal në www.astrologu.al/parashikime-personale

Ju presim…

 

Shiko gjithashtu