Astrologjia afrikane

18/02/2018

Zbuloni një nevojë të vecante karakterin tuaj

përmes simboleve afrikane

Origjina e astrologjisë afrikane shkon shumë pas në kohë në fillimet e zhvillimit e kulturës së lashtë afrikane.Mendohet se afrikanët ishin kultura më primitive që zhvilloi shkencën e vëzhgimit të yjeve,e cila krijoi emra për planetet dhe zbuloi studimin e astrologjisë.

Astrologjia e kësaj kulture bazohet në gjeoparashikimin.

Gjeoparashikimin ishte një formë e parashikimit,fillimisht me eshtra që hidhëshin poshtë në tokë dhe sipas formave që krijoheshin,dilte dhe parashikimi për gjërat që po vinin dhe fatin.Parashikuesi,gjatë studimit e parashikimit,organizonte kockat në tre grupe ku secili përmbante nga katër kocka.

Kjo gradualisht dhe në mënyrë progresive ka çuar në një sërë dymbëdhjetë formash dhe si rrjedhim në krijimin e zodiakut afrikan.Shumë besojnë se astrologjia afrikane ka shumë interes meqenese mbështetet në jetën e përditshme duke siguruar bazën për skicimin e fytyrave dhe karakterit e tyre qe lidhet me natyrën dhe mjedisin.

Nuk ka dyshim se na bën të mendojmë se cilat përparesitë dhe mangësitë që kemi dhe mund të na bëj të shohim jetën përmes një perspektive tjeter dhe të ndërmarrim disa hapa për tu përmirësuar.

 

Dymbëdhjetë Shenjat e Astrologjisë Afrikane janë si më poshtë:

 

01 Pema Baobab: 4 Janar – 3 Shkurt

02 Pasuria: 4 Shkurt – 5 Mars

03 Familja: 6 Mars – 4 Prill

04 Lagja: 5 Prill – 4 Maj

05 Tregu: 5 Maj – 4 Qershor

06 Paraardhësi: 5 Qershor – 4 Korrik

07 Gjykatësi: 5 Korrik – 4 Gusht

08 Nut Kola: 5 Gusht – 3 Shtator

09 Udhetari: 4 Shtator – 3 Tetor

10 Distanca: 4 Tetor – 3 Nëntor

11 Fëmija i Fjalës: 4 Nëntor – 3 Dhjetor

12 Korrja: 4 Dhjetor – 3 Janar

 

Pema e Baobab

4 janar – 3 shkurt

Element: Ajri

Shqisa: Nuhatja

Dita me fat: E enjte

Pjesët e ndjeshme të trupit: Mëlçia dhe tëmthit

Muajt ​​pozitivë: Janar dhe Maj

Ju qe këni lindur nën simbolin e “Baobab” këni një karakter të ndershëm,liberal dhe të zhytur në mendime.Ju kombinoni realizmin me njerëzimin dhe jeni të kembëngules dhe të suksesshëm në bizneset tuaja.Instinkti juaj ju çon drejt suksesit.Ju mund të qëndroni besnikë ndaj vetes dhe natyrës tuaj të qëndrueshme dhe dinamike,duke mos u ndikuar nga të tjerët sidomos në kohëra të vështira kur ka presion të madh.Të informuar mirë dhe punëtor,keni shije të mirë dhe mos e merrni veten shumë seriozisht. Mendoni se është më e vështirë të mbani arritjet dhe fuqinë tuaj.Herë pas here ankthi juaj i fortë ju pengon të merrni vendime,se si do të vazhdoni rrugën tuaj, por vendimet qe ndermerrni janë gjithmonë efektive.Nëse,për fat të keq,hasni pengesa të papritura nga faktorë të jashtëm që nuk kanë të bëjnë me karakterin tuaj, lerini gjërat të rregullohen vet.

 

Pasuri

4 shkurt – 5 mars

Element: Ajri

Shqisa: Shikimi

Dita me fat: E mërkura

Pjesë e ndjeshme e trupit: Sistemi nervor

Muajt ​​pozitivë: Shkurt dhe Qershor

Në vende të errëta,me hije,zyra dhe magazina mbahen mallra dhe bëhën shkëmbime mallrash dhe parash qe kalojnë dorë me dorë,prona humbasin dhe prona fitohen.Për fat të mirë,ata që kanë lindur nën simbolin e pasurisë,kanë trashëguar një temperament aktiv dhe intensiv.Krijoni tek të tjerët një respekt të thellë,por nga ana tjetër ju mbani një qëndrim shumë provokues duke i ngatërruar të tjerët. Aftësia juaj për të negociuar dhe për t’i thënë jo tundimit është një shenjë e forcës dhe lirisë suaj të brendshme.

Është e rëndësishme për ju të qëndroni aktive dhe dinamike,por me rëndësishme është flaka e inteligjencës suaj të mos shuhët,sepse në qoftë se ndodh kjo,jeta nuk ka më kuptim për ju.Prandaj,qëndroni në kontakt me veten tuaj të brendshme.Kur jeni mirë ju mund t’i ndihmoni të tjerëve duke ofruar këshilla,dashuri dhe ide.

 

Familja

6 Mars – 4 Prill

Element: Toka

Shqisa: Nuhatja

Dita me fat: E marta

Organet e ndjeshme: Mushkëritë

Muajt ​​pozitivë: Mars dhe Korrik

Ky simbol afrikan ka një bazë të qendrushme nga e cila ndërtohen koncepte që arrijnë deri në qiell. Është simbol i një bashkësie të madhe me qendrueshmëri të fortë midis njerëzve të së njëjtë gjini dhe gjaku. “Familja” përbëhet nga shumë anëtarë dhe rritet me fëmijët “e adoptuar” që ata kanë marrë me lumturi.

Ata që kanë lindur në këtë periudhë nuk kanë disponim për të qenë egoistë, janë njerëz të ngrohtë, por disi të rezervuar dhe tregoheni shumë të kujdesshëm për të tjerët. Jeni njerëz më besim,ndani me të tjerët haptazi idetë dhe mendimet tuaja. Ju keni fuqi dhe jeni me logjik të drejtë.

Jeni kundër marrëveshjeve të fshehta, veprimeve të ulta dhe justifikimeve, të gjitha këto nuk kanë vend në botën tuaj, sepse ju e dini se marrëveshja në një komunitet bazohet në idetë të qarta dhe të kuptueshme nga të gjithë anëtarët. Keni një aftësi të jashtëzakonshme për të dëgjuar intuiten tuaj të brendshme që ju bën një gjyqtar dhe këshilltar shumë të mirë. Jeni në gjendje tja dilni me  çfarëdo që të merreni sado e  madhe dhe të jeni të suksesshëm në shumë fusha të jetës.

 

Lagja

5 Prill – 4 Maj

Element: Toka

Shqisa: Dëgjimi

Dita me fat: E shtunë

Pjesët e ndjeshme të trupit: Muskujt.

Muajt ​​pozitivë: Prill dhe Gusht

Forca e ekipit është një koncept i rëndësishëm për ju që keni lindur gjatë kësaj periudhe dhe është bazë e nevojshëm për të bashkuar dhe për të balancuar të kundërtat për të zvogëluar dallimet.Të kundërtat dhe dualitetet (të vogla-mëdhaja,burri-gruaja, magjike-reale)janë koncepte më të cilat përpiqeni të bëni kompromise sepse ju krijojnë gjithmonë probleme.Solidariteti që ndjeni dhe krijoni tek të tjerët vjen si rezultat i veprimeve te  përditshme që bëni për të tjerët ose kërkoni nga ata.Kur ndiheni ne siklet,duhet të veproni dhe të vendosni pa hezitime.Megjithëse kur jeni në një situatë të vështirë e dini se  urtësia dhe mirësjellja juaj do ju nxjerrin nga pozita e vështirë.Megjithatë, gjatë këtyre momenteve,imagjinata juaj lulëzon dhe zbuloni mënyra kreative për të trajtuar situatat më të vështira.Mirësjellja juaj e thellë ju bën të njohur,por ndonjëherë mund t’ju bëjë të qëndroni në marrëdhënie të papërshtatshme dhe të humbni ekuilibrin e brendshëm dhe paqen.Do të gjeni lumturi kur të ndaleni së kërkuari pranimin dhe dashurinë nga të gjithë!

 

Tregu

5 Maj – 4 Qershor

Element: Zjarri

Shqisa: Prekni

Dita me fat: E diela

Pjesët e ndjeshme të trupit: Qafa dhe venat

Muajt ​​pozitive: Maj dhe Shtator

Paqja do të vijë nga elementët e kontrasteve që kanë arritur në balancë.Për ju që keni lindur nën simbolin e Tregut,dualiteti ju karakterizon.Ju nuk duhet të tundoheni dhe të humbni veten në marrëdhënie pa një të ardhme.Jeni nga natyrat që reagojni me qetësi dhe këni komunikim dhe marrëdhenje të thella.Falë këtyre karakteristikave ju mund të tejkaloni vështirësitë dhe rreziqet. Veçanërisht rreziqet nuk ju prekin!Por duhet të keni kujdes me optimizmin e tepërt,sepse shpesh ju thjesht shperndani energjinë  dhe kohën tuaj.Ndonjëherë optimizmi që ju karakterizon tronditet papritur nga frika në mënyrë qe të dashurit tuaj të ndjejnë mungesën e sigurisë dhe rehatisë që ju ofroni.Këtë sigurisht mund ta rregulloni sepse jeni altruist dhe mund të arrini shumë në fushën e komunikimit njerëzor.Asgjë nuk arrin t’ju shqetësojë nëse merreni me gjendjen tuaj të brendshëm me përkushtim dhe kujdes.

 

Paraardhësi

5 Qershor – 4 Korrik

Pika: Uji

Shqisa: Shija

Dita me fat: E hëna

Pjesët e ndjeshme të trupit :Koka

Muajt ​​pozitivë: Qershor dhe Tetor

Fillimisht,Paraardhësi ishte një simbol i fuqisë.Megjithatë,si simbol që paraqet lindjen tuaj tregon se jeni një person i cili do të ketë energjinë dhe mbështetjën e familjës dhe njerëzve që i përkasin të njëjtit grup.Pra, është mirë të lidheni me njerëz që kanë pushtet (force) dhe të jeni të kujdesshëm që të keni marrëdhënie të mira dhe harmonike me miqtë dhe familjen tuaj.Keni aftësinë të sinkronizohëni më gëzimin dhe trishtimin qe ju  rrethon,të cilat ndonjëherë ju bëjnë të mbani një qëndrim melankolik. Fraza që ju karakterizon është se duhet të jeni ai që do të bëjë të mirën dhe të drejtën.Pra,duke përdorur fuqinë e bujarisë tuaj  përfundoni shpesh herë duke vepruar si kreu i iniciativave  dhe kampion i projekteve të mëdhaja.Ju jeni një person i cili mund të qeverisë dhe të drejtojë.Vështirësitë dhe forcat kundërshtare fillimisht mund të shkaktojë disa dekurajim,por për shkak të vetës tuaj të fuqishëm gjeni gjithmonë zgjidhje për të stabilizuar situatën.Duhet të mësoni të largoheni nga egoizmi qe ju del natyrshëm dhe të mbani një qëndrim vetëmohues.Kini kujdes që të mos humbni në planet utopike,por qëndroni besnik tek idealeve tuaja.Duke larguar nga vetja  të gjitha ato që ndikojnë tek ju dhe mos u përpjekur për të bërë përshtypje atyre që janë rreth jush do të jeni në gjendje për të bërë realitet ëndrrat tuaja.

 

Gjykatësi

5 Korrik – 4 Gusht

Element: Zjarri

Shqisa: Prekja

Dita me fat : E marta

Pjesët e ndjeshme të trupit: Veshkat

Muajt ​​pozitivë: Korrik dhe Nëntor

Ky simbol i shenjtë i afrikanëve është shtylla kurrizore i shoqërisë dhe përmbën mjet për përmbushjen e  profecisë.Sjell fat atyre që kanë lindur nën mbrojtjen e tij dhe ju orjenton në jetë.Zbuloni aftësinë tuaj të hershme për të marrë vendime.Qe në vitet e para të jetës suaj,do të shkëlqeni për vendimet qe do të ndërmerrni.Ju këni karakter të mirë,bujar dhe dini të identifikoni pikat tuaja të forta dhe të dobëta që në femijeri,ndërkohë qe të tjerët janë ende të verbuar nga ëndrrat fëminore dhe fantazitë.Ndihmoni të tjerët për të shpëtuar nga mjerimi i tyre,por për shkak të qëndrimit dhe qëllimit tuaj altruist,nuk ju pelqejnë lajkat.Ju jeni luftëtarë të fort të besimeve tuaja humanitare dhe kjo krijon respektin për pikëpamjet dhe për veten tuaj tek të tjerët.Ju stimuloni entuziazmin dhe energjinë pozitive.Përtej veprimtarisë tuaj aktive,ju shijoni botën tuaj të brendshme sekret,mendimet dhe imagjinatën juaj e cila  nxit ide të reja.Ndjenja e meditimit ju tërheq drejt momenteve vetmie.Kjo shërben si vend për fuqinë tuaj.

 

Nut Kola

5 Gusht – 3 Shtator

Elementi: Toka

Shqisa: Shija

Dita me fat: E mërkura

Pjesët e ndjeshme të trupit: Organet gjenitale

Muajt ​​pozitivë: Gusht dhe Dhjetor

Eshtë  simboli i gëzimit të çekuilibruar që  arrin deri në dehje.Eshtë një simbol që gezon pjesën instinktive te ekzistencës dhe çliron orekset sensuale.Kola Nut është një barishte qe përtypin gratë dhe burrat,ose e përzierejnë me piper pluhur dhe xinxefill.Kur konsumohet në ushqime ofron entuziazem, gëzim,krijon një humor të këndshëm dhe jep fantazi dhe epsh.Ata që kanë lindur në këtë periudhë janë çuditerisht energjik dhe të paqëndrueshme.Psikologjia ndryshon shpesh dhe shumë here doni të shpëtoni nga shumë gjëra,por nuk ka asnjë mënyrë.Ju dëshironi të bëni gjërat ndryshe nga pjesa tjetër, gjithmonë duke pasur kontrollin mbi ato dhe në të njejtën kohë të shuani dëshirat tuaja të pangopura.Është e lehtë për ju që këni lindur në këtë shenjë të përdorni truke dhe alternativa të ndryshme për të arritur lirinë maksimale për lëvizjet tuaja dhe kjo krijon përshtypjën tek të tjerët së ju lejojnë të bëni çfarë të doni dhe  përfitoni prej tyre duke përdorur terheqjen tuaj natyrale. Nuk duhet të bëni ndryshime thjesht për shkak të të tjerve.

 

Udhëtarët

4 Shtator – 3 Tetor

Elementi: Ajri

Shqisa: Shikimi

Dita me fat: E enjte

Pjesët e ndjeshme të trupit: Këmbët dhe Nyjet

Muajt ​​pozitivë: Janar dhe Shtator

Karakteri i atyre që kanë lindur gjatë kësaj periudhe përbëhet nga një përzierje e mrekullueshme e variacionit dhe qendrushmerisë,si rezultat i forcave të dyfishta që ekzistojnë në këtë simbol geoparashikues.Si udhëtar  do të keni një fat të dyfishtë.Ju mund të prisni që në një punë ose një marrëdhënie e re prania juaj të sjelli admirim dhe magjepsjen si dhe frikën dhe dyshimin.Ky mister që ju keni dhe krijoni tek mjedisi juaj ka rrënjët në shumë udhëtime të shpirtit tuaj,I cili ka udhetuar nepër pemë, majat e maleve,shkretëtira,në kaosin e rrugëve,në ajër dhe shi.Karakteri juaj  ngjan me ate te poetëve.Ndonjëherë për shkak të ketij karakteri mund të keqkuptoheni nga rrethi sipërfaqësore i shoqerisë ose kolegeve qe këni.Duhet të mbështetet tek intuita juaj dhe të përpiqeni të kuptoni dhe të largoni iluzionet tuaja!Nëse keni arritur të sillni në ekuilibër dhe pajtueshmëri botën tuaj të brendshëm dhe të jashtme ju do të mësoni se si të kontrolloni dashurinë dhe energjinë tuaj,si dhe të kufizoni lëvizjet tuaja në ato absolutisht te nevojshme.Si rezultat do jet më e lehtë për ju të gjeni rrugën drejt guximit dhe ndriçimin.

 

Distanca

4 Tetor – 3 Nëntor

Elementi: Uji

Shqisa: Dëgjimi

Dita me fat: E premte

Pjesët e ndjeshme të trupit: Zemra

Muajt ​​pozitivë: Shkurt dhe Tetor

Pasion është  thelbi i personalitetit i atyre që kanë lindur gjatë kësaj periudhe.Ju karakterizojnë shpërthimet të krijimtarisë.Ndonjëherë ju jeni peng i frikës suaj dhe përpiqeni të ruani stabilitetin e situatave në jetën tuaj duke mos e jetuar në mënyrë spontane dhe duke lënë veten në instinktet tuaja të verbëra konservatore.Megjithatë,kjo ju lejon të jeni plotësisht në lidhje në realitetin.Ju keni një dëshirë të fortë për të shpëtuar nga angazhimet personale,megjithatë, ajo që ju deshironi më tepër është një zemër të ngrohtë,një mik dhe një njeri i besuar.Por sapo ju vendosni të jepni zemrën,dashurinë dhe  veten tuaj,atehëre brenda jush do të gjeni durimin për të mbajtur premtimet që këni dhënë në një marrëdhënie personale,me entuziazmin e shfrenuar rinor.Natyra juaj e paqendrushme ju çon drejt marrjes e vendimeve,të cilat do të jenë korrekte me kusht që të lundroni në ujëra qe janë të pastra dhe të qeta.Fluksi i energjisë rreth dhe brenda jush është e rëndësishme që të jetë e qetë dhe për këtë arsye duhet të kontrolloni veten.Ju mund të arrijë gjëra të jashtëzakonshme,nëse kultivoni vizionin tuaj në tokë të qendrushme dhe pjellore.

 

Fëmija i Fjalës

4 nëntor – 3 dhjetor

Element: Zjarri

Shqisa: Shija

Dita me fat: E shtunë

Pjesët e ndjeshme të trupit: Organet e brendshme

Muajt ​​pozitivë: Nëntor dhe Mars

Ky simbol tregon trimëri dhe dhembshuri.Ata që kanë lindur në këtë periudhë kanë një humor të dukshëm,një natyrë plotë gjallëri,të fortë dhe bujare dhe trajtoni me vullnet të mirë dhe përkushtim çdo situatë dhe çdo person rreth jush.Fëmijët e fjalës shpesh lindin në rrethana dhe kushte të favorshme dhe e bëjnë të lehtë komunikimin me njerëzit që janë të lartë ose në pozita më të favorshme në shkallën shoqërore.Ju mund të përfitoni maksimumin nga zhvillimi i aftësive  tuaja për të tërhequr bujarinë dhe vëmendjen e të tjerëve.Kujdesuni nga helmi i krenarisë,sepse pavarësisht shkëlqimit që  sjellin miqtë të rëndësishme dhe të gjithë ata njerëz të cilët shoqerohëni nuk do ju ndihmojnë kur do duhet të ndërmerrni rreziqe ose zhvilloni  zgjidhjeve tuaja.Pra,arroganca gjithmonë sjell fatkeqësi.Entuziazmi juaj nuk duhet të jetë egoist,por të stimuloi disponimin e shpirtit që ju sjell më afër njerëzve përreth jush. Përndryshe,si një student i cili kopjon në provim,do të marri një medalje për kontributin e tij dhe do të jetë turp,sepse ata që kanë lindur në këtë shenjë predispozojnë të gjithë elementët për tu bërë një përfajsues i integruar, mik besnik dhe i matur për ekipin,familjen ose biznesin tuaj.Ju nuk keni predispozicion të veçantë për depresion,ju shijoni kohën tuaj dhe dini se si të jetoni një jetë të rehatshme dhe të sigurt.

 

Të korrat

4 Dhjetor – 3 Janar

Elementi: Uji

Shqisa: Dëgjimi

Dita me fat: E martë

Pjesët e ndjeshme të trupit: Lëkura dhe kockat

Muajt ​​pozitivë: Prill dhe Dhjetor

Një imazh i plotësuar,i matur dhe i sigurt,imazhi i lidhur me këtë simbol përfaqëson një kasolle të madhe të mbushur nga toka deri në tavan me shporta  misri, gruri dhe jonxhe.Ky simbol i bollëkut mbledh vrullin e prodhuar nga një frymë madhështore.Mjedisi i të gjithë atyre që lindët në këtë periudhë favorizon veprimet.Aftësia juaj për të tërhequr vëmendjen dhe vetminë është për t’u patur zili, por fundi I lumtur qe ju kërkoni mund të jetë një kurth.Duke pasur një tendencë të konsideroni veten të favorizuar më fat dhe ndjenjën e sigurisë dhe të mbrojtur nga përkujdesi që tregojnë të tjerët nuk mund të përfitoni nga mundësitë që keni për sukses.Simboli I kasollës me grur është krijuar nga njerëz të cilët në fund luftuan veten e tyre për të krijuar vetë fatin e tyre.Zhvilloni aftësitë të padiskutueshme qe këni për paqe dhe sinqeritet.Pesimizmi mund të jetë një kurth për ju dhe tju bëjë të besoni se  keni ardhur në tokë vetëm për tju dashur të tjerët .Bujaria juaj dhe ndjenja e besimit  theksojnë cilësinë e nismave tuaja,gëzimin që do të krijoni momentin e duhur.

 

Shiko gjithashtu