Back
  /  Astrologjia   /  Planetet dhe shtepite zodiakale sot   /  Urani në Demi

Urani në Demi

Momenti i shkëputjes nga shtangimi

Pak gjëra rreth Uranit në përgjithësi:

Është një planet i madh dhe i ngadalshëm që u zbulua më 13/3/1781. Urani mbetet në çdo shenjë për rreth 7 vjet ndërkohë nevojiten edhe 84 vjet për të përfunduar ciklin e saj dhe dymbëdhjetë shenjat. Ashtu si Jupiteri, Neptuni dhe Plutoni, dhe Urani nuk duket me sy të lirë. Është planeti i lidhur me ndryshime të papritura dhe tenton të rrëzojë themelin.

Kujton energjinë elektrike që “godet” papritur dhe çuditërisht. Gjithashtu, ky planet i veçantë lidhet me intelektin, revolucionet, kërkimet e avancuara dhe teknologjitë, shkencën, shpikjet, zbulimet, dhe metafizikën. Është progresive, e çuditshme, e ftohtë  dhe “mishëron” vizionin  pionier, epoka postmoderne, ndryshimin.

Në shenjën e Ujorit gjendet shenja e Akrepit në ngazëllim,në shenja e Luanit në dobësi shenjën e Demi në rrenie. Për më tepër, ky planet lidhet me arritjet e inteligjencës dhe gjeniut, siç është oktava superiore e Merkurit.

 

Momenti i shkëputjes nga stanjacioni dhe rutina

15/5/2018 Urani hyn në shenjën e rënies së tij, Demin, dhe gjithçka duket se ndryshon. Megjithatë, më 7 gusht 2018, Urani do të jetë në një ndalesë për t’u kthyer prapa. Kështu, më 6/11/2018 përkohësisht do të kthehet në shenjën e Dashit, ku do të qëndrojë deri më 6/3/2019. Megjithatë, nga 6 marsi 2019, Urani do të jetë përgjithmonë në shenjën e Demit ku do të mbetet deri më 26/4/2026. Natyra e Demit nuk është veçanërisht e pajtueshme me këtë planet.

Demi e do stabilitetin, stanjacionin, sigurinë fizike dhe emocionale, dhe urren ndryshimet.Prototipi, është një shenjë e krenarisë, realizmit, ngurtësi, absolut, dhe jo shumë fleksibël, e cila dëshiron të ruajë arritjet e saj. Karakterizohet nga një shpirt praktik dhe lidhet me vlerat dhe parimet tradicionale morale. Urani, nga ana tjetër, është pionier dhe modern dhe nuk i pëlqejnë traditat, kompromiset, komoditetet, sistemet e dështuara të së kaluarës, asgjë e vjetëruar që është “e lodhur” me kalimin e kohës.

Natyra e saj është më intelektuale sesa materiale. Prandaj, Urani në Demi pritet të sjellë ndryshime në sistemet e vlerave, në sistemet tona financiare dhe në marrëdhëniet tona me lendë dhe para. Do të përpiqet të na bëjë të pranojmë rendin e ri të gjërave dhe të kuptojmë se epoka “lopët e trasha” kanë mbaruar. Mbi të gjitha, kjo do të na ndihmojë të zgjidhim zakonet që na mbajnë të ndenjur dhe të paraqesin perspektiva të reja që nuk mund të imagjinojmë më parë.

Aspektet e Uranit dhe treguesit e tjerë astrologjikë që do ta bëjnë praninë e tyre në maj 2018 Më 15/5/2018 hyrja e Uranit në shenjën e Demit shoqërohet nga një Hënë e Re në të njëjtën shenjë. Prandaj, ne theksojmë më shumë nevojën tonë kolektive dhe personale për të përcaktuar qëndrimin tonë ndaj parave, për të adoptuar vlera të reja, për të vlerësuar në mënyrë konstruktive situatat që po përjetojmë, për të gjetur burime të reja të të ardhurave dhe efektive mënyra për të trajtuar problemet tona ekonomike.

Me Marsin që hyn në Ujori në 16/5 dhe katrori Mars -Urani, na linddëshira për të rrezikuar dhe për të reaguar ndaj asaj që na shkakton pakënaqësi. Megjithatë, sjelljet e rrezikshme dhe shpërthimet e pakontrolluara të zemërimit duhet të shmangen.

Gjashtëkëndëshi Afërdita-Urani më 19/5 vjen për të normalizuar situatën dhe na jap mundësinë të shohim jetën “me një sy tjetër” dhe të integruar ndryshimet e lakmuara, duke vënë zemërimin tonë mënjanë dhe duke respektuar një qëndrim më diplomatik.

Ndikimi në shenjat nga pozicioni i ri të Uranit

Dashi:

Me Uranin që hyn në shtëpinë tuaj të dytë, disa të ardhura të papritura janë të mundshme, gjë që ju bën shumë të lumtur. Ju mund të shihni llogaritë tuaja bankare të kredituara me shuma para që mendonit se ishin fshirë, pasi ato lidhen me borxhet e mëparshme të punëdhënësit në ju. Gjithashtu, një shpërblim i papritur i produktivitetit mund të “stimulojë” në nivel ekonomik. Megjithatë, disa kosto të papritura nuk përjashtohen, duke shkaktuar bezdi dhe zhgënjim. Më në përgjithësi, priten ndryshime në jetën tuaj financiare dhe mund të dëshironi të gjeni mënyra të reja për menaxhimin e çështjeve tuaja financiare. Përfundimisht, mund të modernizoni sistemin tuaj më të gjerë të vlerave dhe të eliminoni parimet përfundimisht të vjetëruara që keni besuar fuqishëm deri kohët e fundit.

Demi:

Pa dyshim, me kalimin e Uranit në shenjën tuaj nga data 15 të muajit, automatikisht do të bëheni protagonisti i Shenjave! Bollëk dhe ngjarjeve të papritura që ndikojnë pothuajse në të gjitha fushat e jetës suaj bëjnë pamjen e tyre. Përveç kësaj, ju keni nevojë të jeni i pavarur dhe të shkoni në krijimin, të cilin nuk jeni mesuar të ndjeni dhe është kundër temperamentit tuaj. Rruga më e gjatë e jetës suaj po ndryshon, dhe në disa raste përparësitë e reja dhe dinamike janë të favorizuara. Përveç kësaj, nuk ka ndryshime në pamjen tuaj të jashtme dhe në veçanti, në parukeri, dhe në përgjithësi stilin tuaj personal. Së fundi, njerëzit rreth jush fillojnë të mendojnë se jeni i çuditshëm, por ju jeni duke shijuar ndryshimin që ju karakterizon dhe ju pëlqen të tronditni mjedisin tuaj shoqëror. Përbrenda, admironi veten tuaj të re.

Binjakët:

Urani në Demi dhe shtëpia e 12-të e hartës suaj prej 15/5 ju jep papritur paprekshmëri ekzistenciale dhe frikë të pashpjegueshme. Ju keni më shumë mundësi të përjetoni armiqësi të papritur dhe të ndiheni më intensiv se kurrë në ndryshimin e botës suaj të brendshme. Përveç kësaj lind dëshira për të ndryshuar qëndrimin dhe afrimin ndaj artit dhe metafizikës. Nuk përjashtohet të filloni të studioni objektet njohëse që lidhen me okult, dhe ju mund të përdorni teknologjinë për të krijuar një vepër arti. Intuita juaj vjen përpara, ndërsa disponimi juaj simpatik dhe shqetësimet tuaja bamirëse dhe metafizike janë rritur shumë. Ju mund të angazhoheni në aktivitete kolektive të dizajnuara për të ndihmuar dhe mbështetur njerëzit tanë të pambrojtur dhe të pafuqishëm. Në përgjithësi,përjetoni tensionin e brendshëm që tentoni të “varrosni” dhe të largoni. Sidoqoftë, duhet të jeni shumë të kujdesshëm për të shmangur shpërthime të papritura dhe të pakontrollueshme të zemërimit.

Gaforrja:

Urani në shtëpinë tuaj të 11-të sjell ndryshime në fushën e miqësisë dhe përgjithësisht ju vë në procesin e ndryshimit të qëndrimit tuaj ndaj grupeve të ndryshme shoqërore ku i përkisni. Ndërkohë ju vetë ndiheni më kolektiv se kurrë, në të njëjtën kohë vërejnë rreth jush se disa përpjekje kolektive shërbejnë për qëllime vetë-shërbyese, gjë që ju mërzit. Gjithashtu, Urani në Demi ju sjell vizionet e reja dhe ju inkurajon që të ndryshoni planet tuaja për të ardhmen. Gradualisht filloni të ndiheni më progresiv dhe të pandërgjegjshëm të bëheni i pazakont dhe revolucionar në kuptim të qëllimeve tuaja dhe besimeve tuaja politike. Mund, në fakt, të hyni në procesin e rishikimit të pikëpamjeve tuaja mbi politikat dhe copave. Përveç kësaj, me hyrjen e Uranit në Demi, fillimet e reja inkurajohen në kontekstin e klubeve ose organizatave të tjera shoqërore, pasi shqetësimet sociale janë veçanërisht të larta. Megjithatë, doni të bashkoheni me grupe njerëzish me vizionet që do t’ju përfaqësojnë dhe do t’ju mbulojnë ideologjikisht. Ju nuk mund të shpërqendroheni nga fytyrat tuaja miqësore me të cilët mendoni se nuk jeni më të përshtatshëm dhe është e mundur të lidhni miq të rinj emocionues dhe të bëni miq të rinj.


Luani:

Me Uranin në kulmin e horoskopit tuaj, priten ndryshime në imazhin tuaj publik dhe rishikimin e qëllimeve tuaja profesionale. Përveç kësaj, hyni në procesin e përcaktimit të konceptit,ndoshta novator , menyra e suksesit në jetë në një mënyrë tjetër. Përveç kësaj, po përpiqeni të bëni hapat që do t’ju çojnë në integrimin tuaj personal në mënyra moderne dhe subversiv. Në përgjithësi, jeta juaj profesionale hyn në një fazë të re, ndërsa mund të përjetoni një rrotullim 180 gradë në karrierën tuaj ose të ndryshoni postin në të njëjtën vend pune. Gjithashtu, nuk është përjashtuar ndonjë lloj promovimi apo avancimi i papritur profesional. Përveç kësaj, marrëdhëniet tuaja me njerëzit që mbajnë pushtetin do të jenë relativisht të tensionuara dhe sjellja juaj do të jetë disi e paparashikueshme. Mund të jeni në konflikt me grupe që në një farë mënyre do të kufizojnë shprehjen e shëndoshë të personalitetit tuaj, duke rezultuar të jeni në rrezik “pa prishur” deri kohët e fundit imazhin tuaj publik.

Virgjëresha:

Kalimi i Uranit në Demi dhe në shtëpia juaj e 9-të krijon nevojën për modernizimin e pikëpamjeve tuaja dhe për të ndryshuar filozofinë tuaj më të gjerë. Ai gjithashtu zgjeron etjen tuaj për njohuri dhe krijon një dëshirë për të bërë arrestime superiore mendore, për të deshifruar vetë jetën, për të zbuluar të vërteta të thella dhe të vështira për t’u kuptuar , të papërcaktuara, abstrakte. Ju mund të rishikoni besimet tuaja fetare ose të hyni në procesin e studimit në thellësi të objekteve të ndryshme njohëse të pazakonta. Është e mundur të filloni mësime të reja, siç është ndjekja e një kursi trajnimi, si dhe incidente të papritura që lidhen me studimet tuaja. Së fundi nuk përjashtohen udhëtimet e gjata, të cilat do të ndodhin papritur dhe do t’ju ndihmojnë të zgjeroni horizontet tuaja shpirtërore.

Peshorja:

Hyrja e Uranit në Demi dhe në shtëpia juaj të tetë  nga 15 Maj krijon nevojën për të ndryshuar mënyrën se si menaxhoni çështjet tuaja financiare dhe çështjet tuaja financiare. Mundohuni të kufizoni frikën tuaj dhe konservatorizmin tuaj dhe të kërkoni zgjidhje më moderne për problemet tuaja financiare. Është e mundshme që disa nga borxhet tuaja vijnë papritur përball tuaj, duke shkaktuar ankth, presion dhe tension mendor. Përveç kësaj, nuk është e mundur të arrihen disa zgjidhje në lidhje me borxhet tuaja në banka apo institucione publike. Gjithashtu, mund të jeni të interesuar për disa çështje të trashëguara. Gjithashtu mund t’ju shqetësojë një çështje trashëgimore. Përfundimisht, është e mundur të ndjeni dëshirën për të eksperimentuar dhe rinovuar jetën tuaj seksuale dhe qëndrimi juaj ndaj çështjes së vdekjes duket se ndryshon plotësisht.

Akrepi:

Kalimi i Uranit në shtëpinë tuaj të shtatë sjell ndryshime të përgjithshme në marrëdhëniet tuaja ndërpersonale dhe krijon nevojën për të ndryshuar qëndrimin tuaj ndaj jush. Përveç kësaj, me Uranin në Demi mund t’ju kërkohet të përfundoni bashkëpunime të reja dhe më të rëndësishme. Propozimet ekskluzive për bashkëpunim profesional, të cilat mund të jenë shumë premtuese, nuk përjashtohen.Sa i përket jetës suaj të dashurisë, nëse jeni beqarë, papritur mund të jeni në një marrëdhënie (ose edhe të martoheni) dhe nëse jeni të në një marrëdhenie, nuk përjashtohet ndarja e cila pritet të tronditë shumë njerëz. Përveç kësaj, është e mundur të kërkoni njëfarë lirie në jetën tuaj erotike, të cilën mund të doni të shoqëroheni. Gjithashtu, mund të ndjeni nevojën për të rinovuar dhe modernizuar marrëdhënien tuaj ose martesën dhe ekziston mundësia e tjetërsimit nga gjysma tjetër ose hyrja fjalë për fjalë në distancën mes jush dhe partnerit tuaj.

Shigjetari:

Urani në shtëpinë e gjashtë të hartës suaj nga 15 i muajit papritmas krijon nevojën për të ndryshuar jetën tuaj të përditshme. Ju mund të dilni përball me burokracinë, duke ju bërë të ndiheni të nervozuar. Në përgjithësi, pritet të përmirësoni jetën tuaj të përditshme ndërsa po përpiqeni të gjeni mënyra të reja për të menaxhuar çështjet praktike dhe procedurat rutinë. Për më tepër, ndryshoni qëndrimin tuaj ndaj çështjeve tuaja të punës dhe bëheni më progresiv dhe origjinal.Përveç kësaj, lind dëshira për të sjellë “ajër përtëritës” në jetën tuaj profesionale. Nëse jeni i papunë, nuk përjashtohen mundësitë e papritura, të cilat ndoshta do të shënojnë një periudhë të re interesante për fushën e punës. Nëse punoni, mund të gjeni një punë tjetër dhe të jepni dorëheqjen nga puna juaj aktuale. Gjithashtu, mund ta ndryshoni punën tuaj brenda në të njëjtin mjedis pune ose një rast ekstrem të pushoheni nga puna dhe të dilni nga tregu i punës. Përfundimisht, ndryshoni mënyrën se si i afroheni shëndetit tuaj, pasi hyrja e Uranit tek Demi mund t’ju vërë në procesin e miratimit të formave alternative të shërimit dhe balancimit të mendjes me trupin tuaj nëpërmjet teknikave dhe procedurave moderne.

Bricjapi:

Me Uranin në shenjën e Demit dhe shtëpinë tuaj të pestë, papritmas ndjeni dëshirën për të filluar të reja – ndoshta të pazakonta- hobi dhe të shprehni talentet tuaja. Krijueshmëria juaj është ngritur në qiell dhe ju duhet të rifitoni pakujdesinë tuaj dhe të argëtoheni. Ju gjithashtu ndryshoni gradualisht mënyrat në të cilat shprehni gjendjen tuaj krijuese, ndërsa origjinaliteti dhe e pazakonda shfaqen përball. Ju nuk mund të hyni në procesin e trajtimit të ndonjë aktiviteti artistik, ndërkohë është e mundur dhe një shtatzëni e papritur.Nëse jeni beqarë, mund të bini në dashuri të eksperimentoheni seksualisht. Nëse jeni i martuar, duhet të theksoni marrëdhënien tuaj me fëmijët tuaj, pasi ka mundësi të keni probleme ose të shihni largimin e pasardhësve tuaj.

Ujori:

Hyrja e sunduesit tuaj Urani në Demi nga 15 maj krijon nevojën për t’u larguar nga zakonet e vjetra dhe për të ndryshuar jetën tuaj familjare. Tani përpiquni të vendosni plagët që vijnë nga e kaluara juaj dhe përqendroni vëmendjen tuaj në të tashmen dhe të ardhmen. Ju nuk mund ta rinovoni shtëpinë tuaj, të ndryshoni dekorimin e vendit ku jetoni apo edhe të lëvizni. Përveç kësaj, Urani në shtëpinë e katërt të horoskopit tuaj ju vë në procesin e kërkimit të “identitetit” tuaj dhe të “transformimit” sa më shumë që të jetë e mundur. Gjithashtu, mund të jeni të shkëputur nga familja e prindërve ose të përjetoni probleme të papritura shëndetësore me prindërit tuaj ndërkohë nuk përjashtohet marrëdhënia juaj me ta të pësojnë luhatje dhe vështirësi.

Peshqit:

Me Uranin në Demi dhe në shtëpinë tuaj të tretë prej datës 15 të muajit, idetë tuaja pioniere dalin përpara si dëshira juaj për modernizimin e mekanizmave të komunikimit tuaj. Përveç kësaj, ju duhet të bëni një udhëtim të shkurtër. Megjithatë, është e mundur që disa ndodhi të pazakonta janë të mundshme gjatë udhëtimit ose lëvizjeve të tjera, prandaj sigurohuni që të jeni të kujdesshëm gjatë makinës. Përveç kësaj, marrëdhënia juaj me vëllezërit e motrat dhe të afërmit (si xhaxhallarët, hallat, kushërinjtë, etj) mund të jetë e vështirë, kështu që ndjeni nevojën për të marrë një distancë nga soi juaj, në mënyrë që të mund të gjeni veten përsëri. Gjithashtu, nuk përjashtohen bashkimet me shokët e vjetër të klasës, dhe ka mundësi të blini një celular të ri që do të jetë teknologji e përparuar. Fund,shpirti juaj pritet të jetë i shqetësuar dhe për këtë arsye mund të shkoni në procesin e studimit të lëndëve të pazakonta ose subjekte alternative si Astrologjia.