Back
  /  Astrologjia   /  Planetet dhe shtepite zodiakale sot   /  Merkuri tek Dashi: Entuziazëm dhe Nxitim

Merkuri tek Dashi: Entuziazëm dhe Nxitim

Mërkuri do të kalojë tek shenja e zjarrtë e Dashit në datën 6 mars dhe qendron atje deri në 13 maj.Qendron atje më tepër se zakonisht, sepse kthehet më drejtim të kundërt  nga data  23 marsi deri në 15 prill.Ky artikull shqyrton ndikimin e Merkurit tek Dashi deri në kthimin e tij më drejtim të kundërt , domethënë nga data 6 deri në 23 mars.

Merkuri është një planet që ndikon shumë në jetën tonë të përditshme.Është planeti që tregon gjendjen shpirtërore, mënyrën e të menduarit dhe të komunikimit.Merkuri tek Dashi rrembehet nga entuziazmi dhe impulsiviteti e Dashit.Shenja jep një kureshtje të natyrshme dhe një tendencë për të bërë idetë vepra menjëherë.

Ana negative e këtij pozicioni është se impulsiviteti I Dashit mund të bëjë komunikimin tuaj të menjëhershëm, të nxituar dhe fëmijenore.Merkuri kërkon gjera të qarta dhe praktike dhe nuk mund të pranojë lehtë impulsivitetin e Dashit që bazohet tek emocionet fëmijenore të tij.Prandaj kjo periudhë komunikimi ka si qendër  “egon” dhe nevojat tuaja personale duke injoruar se çfarë duan të tjerët dhe duke mos dëgjuar nevojat e tyre.

Kalimi i Merkurit nga Dashi aktivizon shenjat Dashi,Gaforrja,Peshorja dhe Bricjapi. Jep mundësi dhe ide të papritura tek Binjakët dhe Ujoret, sjell lartësimin e mendimeve dhe legtësime për Luanet dhe Shigjetaret.

Për ndikimet e Merkurit tek Dashi shihni këtu.

 

Këndet  që formon Merkuri tek Dashi

para se të kthehet në drejtim të kundërt:

♦Në 11 mars,Mercury formon katërkëndesh më Saturnin.

(Për më tepër në lidhje më këndet)

♦Në 17 mars, Mercury takohet me Afërditën 

(Për më tepër në lidhje më këndet)

 

Ndikimi i Merkurit nga kalimi I tij tek Dashi dhe shenjat e tijera.

Dashi: Mercury ka ardhur në shenjën tuaj për të ndikuar me mënyrë të direkte dhe pozitive komunikimin dhe mendimet tuaja.Ju mund të ndikoni lehtë të tjerët dhe ti bindni ata më argumentet tuaja.Sinqeriteti do të jetë avantazhi juaj më I madh dhe do bëjë njerëzit rreth jush tju vlerësojnë më tepër.Ofroni  sinqeritet,gje që e doni dhe nga të tjerët kështu që nuk do të toleroni gënjeshtra këto ditë,dhe në qoftë se ato janë të pafajshëm.Bëhëni mjaft aktive dhe Merkuri përmirëson përshtatshmërinë tuaj dhe do jeni në gjendje të pranoni më lehtë diçka të re se zakonisht.Megjithatë Merkuri ju aktivizon dhe kërkon mendimi të bëhët vepër mund të rrembeheni nga impulsiviteti juaj dhe të bëni lëvizje të nxituara, duke folur shumë dhe të ekzagjeroni gjërat.

Demi: Merkuri kalon në shtëpinë tuaj të dymbëdhjetë dhe aktivizon ndërgjegjeshmerinë tuaj dhe çeshtjet e tij, që ju bëjnë të lëvizni në fshehtësi kryesisht për shkak se  doni të mbani idetë tuaja për vete nga frika se të tjerët mund mos tju pranojnë dhe tju kritikojnë.Preferoni  të dëgjuar njerëzit e mjedisin tuaj se sa të  ndani me ta shqetësimin tuaja. Për shkak se në këtë periudhë ju punoni më mirë kur jeni vetëm ju orjentoheni drejt një procesi rindërtimi dhe meditimi për ato që kanë ndodhur në jetën tuaj kohët e fundit. Kjo është një kohë e mirë për të filluar një lloj analize të shpirtit,në qoftë e dëshironi dhe jeni në gjendje për diçka të till.Intuita juaj do të jetë më e thesuar se zakonisht dhe do lëvizni duke pasur si bazë atë dhe jo aq shumë logjikën,diçka e huaj për natyrën e shenjës tuaj.

Binjakët: sundimtari juaj Merkuri hyn në shtëpinë tuaj të njëmbëdhjetë dhe ndikon në një pjesë të hartës tuaj që ka të bëjë me risit,idealet,altruizmi,pavarësinë dhe mosbesimet.Këtë periudhë doni të përjetoni ndikimin social si anëtar i një grupi shoqëror. Ju shpenzoni kohë me shumë njerëz me të cilët ndani mendimet tuaja për çështje mbi  shoqërinë dhe keni nevojë t’i bindni ata për idetë tuaja.Adhuroni punën në grup dhe kërkoni të punuar në ekipe kolektive.Mënyra e të menduarit është më e pazakont dhe innovative, gje që ju ndihmon të gjeni zgjidhje unike për  problemet tuaja dhe ato të të  tjerëve. Njerëzit që ju tërheqjin këtë periudhë në dashuri dhe në nivel social,domethënë miqtë dhe kolegët, janë njerëz që kanë ide unike që janë përpara kohës së tyre dhe që ndajnë idealet e tyre.

Gaforrja: Merkuri kalon në shtëpinë tuaj të dhjetë dhe drejton çeshtje si qëndrimi  juaj në shoqëri, ndjenja e detyrës dhe karriera.Kjo periudhë karakterizohet nga përpjekjet  për të gjetur mënyra ë të arritur qëllimet tuaja.Eshtë periudhë që bën të shihni gjerat nga një kënd më të gjerë pra jeni  më shumë realist.Prandaj,ju nuk mund të vendosni objektiva të arritshme gjatë një periudhe dhe të poziciononi qëllimin tuaj. Punajuaj është me zhvillohet më shpejtësi dhe kjo ju ndihmon më shumë se çdo gje tjetër në zhvillimin tuaj profesional.Mendimi i të tjerëve është i rëndësishme për ju dhe ju nuk duhet të  shprehni mendimin tuaj, nëse ju nuk jeni të sigurt se do të pranohet dhe nuk do përballeni më kritika të forta për këtë.Rezultati është që të bëhëni më të kujdesshëm dhe të mateni para se të  flisni.

Luani: Merkuri është në shtëpinë tuaj të nëntë, kështu që ju duhet të komunoni njohuritë dhe përvojat si mësues i mirë dhe kështu që do jeni shumë i mirë në diskutime ne grupe të mëdhaja.Ju do të keni fjalën e parë dhe të fundit.Në të njëjtën kohë ju doni të thelloni njohurit tuaja dhe kështu që unë mund të futeni në një proces të të mësuari si një seminar, një program master ose një gjuhë të huaj. Nuk përjashtohet rasi të bëni disa udhëtime për punë në një destinacion më të largët se zakonisht për të kontaktuar më njerëz të tjerë,mund ta quajmë një përpjekje për të shpëtuar nga gjerat të thjeshta dhe të përditshme. Jeta juaj profesionale do ketë surpriza positive në qoftë se dëgjoni dhe të tjerët. Ketë periudhë parashikohet  të formon para se të shikoni të gjitha informacionet dhe detajet rreth atij subjekti.

Virgjëresha: Shtëpia juaj e tetë do të ndikohet nga Merkuri tek Dashi.Shtëpia e tetë ka të bëjë me kërkimin e nevojave tuaja,psikologjinë dhe emocionet,deshirat më të thella dhe  trashëgimitë. Momentalisht ju fokusoheni tek vetja dhe shpirti juaj, ndërsa çështjet lidhur me financat vijnë në sipërfaqe.Kërkimi juaj i brendshëm do të sjelli disa dilema që lidhen me rrugëtimin tuaj personal. Në të njëjtën kohë,mos humbni optimizmin dhe dashurinë tuaj për dashuri edhe pse përpiqeni të zgjidhni çështjet tuaja të brendshme.Sfrytëzoni përparësitë qe ofron lëvizja e Merkurit tek Dashi, para se të kthehet në drejtim të kundërt në fund të marsit,për të njohur më mirë veten dhe për të gjetur zgjidhje për financat,borxhet,kreditë,bankat, sigurimet. Përveç kësaj, rreth datës 11 mars ka një vështirësi tek financat tuaja, kështu që nuk duhet të ndërmerrni rreziqe.

Peshorja: Merkuri kalon në shtëpinë tuaj të shtatë, në shtëpinë e bashkëpunimit, marrëdhënieve dhe martesës.Bashkëpunimi në çdo formë,profesional,miqësore apo dashuria do të marrë në rolin kryesor në jetën tuaj.Avantazhi i këtij këndi është se do jeni në gjendje të komunikoni me lehtësi më njerëzit e mjedisit tuaj. Edhe pse ka njerëz në jetën tuaj që do ta keni të vështirë të komunikoni këto ditë gjërat do të jetë më e lehtë për shkak se ju mund mos të jeni aq absolute në qendrimet tuaja dhe të shihni me më lehtësi  pikëpamjet e tjetrit.Aktualisht bashkëpunimet e reja janë të favorizuara si dhe diskutimet me partnerin tuaj për të përmirësuar kushtet në marrëdhënien tuaj. Ju lehtë mund të fitojë njerëzit duke përdorur  fjalën tuaj,ju jeni shumë të mirë në negociatat dhe marrëveshjet.

Akrepi:Merkuri tek Dashi në shtëpinë tuaj të gjashtë qe lidhet më çeshtjet e përditshme, punën , në të  kuptuarit praktik, planifikimin, shëndetit dhe bindjen.Mendimet  tuaj lëvizin kryesisht në çështjet tuaja të punës meqenëse ngarkesa e punës është intensive.Nëpërmjet punës ju arrini të shprehni veten dhe zhvilloheni, mendoni se me punën ju plotësoheni. Shëndeti juaj do kalojë në plan të parë dhe do mundoheni ta  përmirësoni atë, duke filluar një palestër ose një dietë.Të bëjë një kontroll të përgjithshëm mjekësor dhe provoni ndryshime të vogla në këto çështje, ose në qoftë se ju bëni një ndryshim të madh, të bëjëni atë me hapa të vegla. Kjo është një kohë e mirë për ju që të merreni me çështje dhe probleme rutinë të përditshme do të zhvillohen më një ritëm të shpejtë dhe duhet ti arrini ato,por nxitoni para se Merkuri të fillojë lëvizjën në drejtim të kundërt në fund të marsit!

Shigjetari: Merkuri kalon në shenjë miqësore për ju Dashin dhe shtëpinë tuaj të pestë duke shfaqur  lumturinë, krijimin, dashurinë, flirtimet, seksin, fëmijët dhe në përgjithësi ato që mund tju sjellin gëzim në jetën tuaj.Për këtë arsye ju duhet të jeni krijuese në nivelin e përditshme më shumë se zakonisht.Duhet të të përfshiheni me hobi dhe aktivitete artizanale,e shehni jetën si një lojë dhe kjo ju bën shumë social dhe miqësore. Humor është një tipar i rëndësishëm i komunikimit tuaj dhe ju jeni më optimist.Ju doni të flirtoni dhe të vendosni dashurië në jetën tuaj.Ju trajtojë gjërat me një entuziazëm që ju bën shumë simpatik tek të tjerët. Nëse ju jeni tashmë një prind do të kujdeseni për fëmijët tuaj gjatë kësaj periudhe dhe do të bisedoni për mendimet dhe ndjenjat e tyre.Gjithsesi, fëmijët tuaj do kërkojnë  ndihmën tuaj në lidhje më çeshtjet e tyre.

Bricjapi: Nga shenja e Dashit, Merkuri do të aktivizojë shtëpinë tuaj të katërt, shtëpia qe lidhet më shtëpinë, familjën dhe mjedisin tuaj të drejtpërdrejt. Aktualisht ju doni të jeni në mjedisin tuaj familjar, komunikojnë më lehtë,atje ku ndiheni si në shtëpinë tuaj,me njerëzit e familjes tuaj.Nuk ka nevojë të përpiqen shumë për të komunikuar me ta pasi ju arrini të flisni dhe të kuptoheni vetem me sy. Kjo do ju bëjë një dëgjues të mirë për çeshtjet qe kanë të bejnë me ta dhe do ju kërkojnë këshilla dhe ndihmën tuaj. Ju preferoni të kaloni kohë në shtëpi sesa të dilni me shoqeri të mëdhaja. Energjia juaj është orjentuar e gjitha tek familja dhe në përgjithësi në të kaluarën tuaj dhe rrënjët tuaja.Do mundoheni të ringjallni të kaluarën tuaj duke parë  foto te vjetra apo momente të se kaluare.

Ujori: Merkuri hyn tek Dashi dhe shtëpinë tuaj të tretë, shtëpia e komunikimit,perceptimit, përshtatjes dhe logjikës. Ajo është një shtëpi që është veçanërisht e përshtatshme për Merkurin dhe mund tju ndihmojë në mënyrë të veçantë më komunikimin tjuaj që është i prekur drejtpërdrejt, siç e dini, është më mirë të flisni direkt dhe pa justifikime. Në çdo fushë të jetës suaj do ju duhet komunikim, bisedimi dhe sinqeriteti, nëse ka të bëjë me jetën tuaj profesionale apo personale. Mendimi juaj i arsyeshëm është tepër i saktë. Udhëtime të shkurtra janë të favorizuara. Kjo është një kohë e mirë për të mësuar gjëra dhe për të mbledhur informacione, ndërsa Merkuri ju jep një sharm pasi Dashi jep nje zjarr që mund të kombinohet në mënyrë të përkryer me natyrën tuaj  dhe do ju jepë një ekuilibër në të mendimet dhe fjalët tuaja .

Peshqit:Merkuri  tek Dashi dhe shtëpinë tuaj të dytë,kjo do të thotë se do merreni me çështje ekonomike dhe me çdo investim emocional dhe fizik në një plan të përgjithshëm.Ju dëshironi të vini mendimet tuaja në veprim dhe kjo përkthehet në diçka të prekshme dhe konkrete. Për këtë arsye ju merrni kohën tuaj para se të ndërmerrni vendime, për shkak se ju kërkohen gjëra shumë praktike.Mendimet praktike favorizojnë çështjet ekonomike dhe çështjet në lidhje me pasurit.Në të njëjtën kohë, ju dëshironi që gjithçka rreth jush të jetë e qartë dhe specifike.Disavantazhi i pozicioni të Merkurit megjithatë është fakti se ju mund të mos jeni në gjendje të përqëndroheni në atë që  doni dhe duke shkuar kundër natyrës tuaj emocionale ju kërkohet të veproni më mënyrë më realiste dhe praktike.