Back
  /  Astrologjia   /  Planetet dhe shtepite zodiakale sot   /  Merkuri në Demi

Merkuri në Demi

Kuptohen mirë

Kur Merkuri është në Demi, komunikimi është më i ngadaltë, por edhe më i qetë, në krahasim me pozitën e mëparshme të Merkurit në Dashi gjë që solli një klimë më të elektrizuar. Në të njëjtën kohë, përpiqemi të kuptojmë se cila është mënyra më e mirë për të vepruar, ose për t’i bindur të tjerët me përpjekjet më të pakta. Shpreheni mirë, por keni nevojë për më shumë kohë për të trilluar informacione ose ide të reja. Gjithashtu, Demi është një shenjë që lidhet me financat tona dhe blerjet tona, kështu që ne jemi më të shqetësuar për çështje të tilla, megjithatë Merkuri shenjë tokësore dhe e qëndrueshme e Demiit na bën më kokëfortë dhe të papajtueshëm. Në të njëjtën kohë, megjithatë, i shmangim rreziqet dhe eliminojmë sa më shumë ankth dhe nervozizëm!

Kalimi i Merkurit nga Demi nxit ata që lindin në kryqin fiks dmth Demat, Luanët, Akrepat dhe Ujorët, dhe i fton ata të marrin vendime.Jepni mundësi dhe ide të papritura për Gaforren dhe Peshqit dhe mendimet dhe lehtësirat  për Virgjëreshat dhe Bricjapët. Nga 13 deri në 18 të muajit, ndikimi i planetit është ushtruar në dhjetë ditëshin e parë të shenjës, në dhjetë ditëshin e dytë janë aktivizuar nga 19 deri më 24 maj, dhe nga 25 deri më 30 maj ndikimi i planetit është pranuar nga ata të lindurit në dhejtë ditëshin e tretë të shenjave. Për shkak të pikëpamjeve të Merkurit më e favorshme e kalimit janë Demat, Gaforret dhe Akrepat.

Pikëpamjet që Merkuri do të bëjë kur kalon nga Demi:

18 maj, Merkuri formon një trekëndësh me Saturnin retrospektiv.

Shihni më shumë për pamjen.

23 maj, Mërkuri formon një gjshtëkëndësh me Neptunin.

Shihni më shumë për pamjen.

24 maj, Merkuri në kundërshtim me Jupiterin retrospektiv.

Shihni më shumë për pamjen.

25 maj, Merkuri formon një trekëndësh me Plutonin retrospektiv.

Shihni më shumë për pamjen.

Ndikimi i kalimit të Merkurit përmes Demi dhe shenjave.

Dashi:

Merkuri shkon në shtëpinë tuaj të dytë, financon, dhe jeni serioz në lidhje me gjendjen tuaj financiare. Ju do të keni mundësi të mbledhni para për shërbimet që ofroni dhe të përfitoni nga transaksionet dhe të tjera. Në të njëjtën kohë, megjithatë, do t’ju kërkohet të shqyrtoni buxhetin tuaj dhe të kërkoni për mënyrën se si do të organizoni kostot dhe shpenzimet tuaja. Ju gjithashtu mund të filloni të negocioni një marrëveshje financiare të re dhe të rishikoni kthimin tuaj në investime dhe ju mund të keni rritje të bazës së klientit nëse jeni një profesionist. Gjëja e sigurt është që ju të shpenzoni para për të mbuluar nevojat tuaja në një nivel material.

Demi:

Merkuri lëviz në shenjën tuaj dhe ju lëvizni, flisni, kuptoheni dhe komunikoni më lehtë. Pra, bëni shumë takime, madje edhe të rastësishme, ndërsa planifikoni më mirë punët tuaja. Keni një humor më të gjallë dhe klima është më e këndshme sepse ju dëgjoni anën e të tjerëve dhe jeni më të vëmendshëm. Vërtet, keni shumë frymëzim krijues, dhe mund të promovoni lehtësisht idetë dhe punën tuaj. Në bisedat tuaja, jeni në qendër të vemendjes dhe ju vidhni shfaqjen pasi fitoni mënyrën se si i komunikoni dëshirat tuaja. Ju gjithashtu mund të bëni një marrëveshje ose një propozim fitimprurës biznesi. Së fundmi, merrni dhe jepni këshilla të rëndësishme.

Binjakët:

Sundimtari juaj Merkuri shkon në shtëpinë tuaj të 12-të dhe dhe keni nevojë për shumë kohë personale që është e nevojshme të qetësoheni. Ju jeni në përgjithësi duke lëvizur rreth vetes, dhe mendoni për disa persona apo situata që ju kanë zhgënjyer, por tani ju mund ta sqaroni veten nga të gjitha këto. Ju mund të kuptoni se jeni të varur nga njerëzit dhe gjërat që nuk ju shërbejnë më. Përveç kësaj rishikoni shumë nga lëvizjet tuaja, sepse nuk kanë pasur të gjitha efektet e dëshiruara, dhe sunduesi juaj ju ndihmon të gjeni tani variablat që ju i injoroni më pas. Gjithashtu, përgatitni hapin tuaj të ardhshëm në mënyrë metodike, ndërkohë që ky është një kalim që ju ndihmon të merreni me kerkimet tuaja të brendshme. Por sigurohuni që të qëndroni larg veprimeve në prapaskenë që të sjellin komente të pafavorshme kundër jush.

Gaforrja:

Merkuri shkon në shtëpinë tuaj të njëmbëdhjetë, të miqësisë,të teknologjisë dhe rrjetet sociale, dhe krijon optimizëm që mund t’i kontaktoni me miqtë ose me fytyra të tjera të njohura, qoftë për mbështetje të drejtpërdrejtë apo indirekte  në përpjekjet tuaja. Zgjeroni reputacionin tuaj dhe ndërmerrni hapat e nevojshëm për të promovuar punën tuaj jashtë. Ndani më kollaj idet, ndjenjat me shokët dhe ndjenjat me miqtë, dhe përfitoni nga pjesëmarrja juaj në aktivitete kolektive, si dhe miqësitë, ndërsa në dhjetë ditëshin e fundit  të majit ju ndihmon të lidhni boshllëqet që ekzistojnë edhe nëse sfondi është ende intensiv.

Luani:

Merkuri shkon në shtëpinë tuaj të dhjetë, dhe kjo tregon se mendimet tuaja janë të përqendruara në atë se si mund të përmirësoni imazhin që do të nxirrni, në karrierën tuaj ose në rrethin tuaj shoqëror. Në të njëjtën kohë, po bëni disa shpenzime për të ndihmuar prestigjin tuaj, ndërsa njerëzit e rëndësishëm luajnë një rol thelbësor në çështjet që lidhen me ambiciet tuaja. Në të njëjtën kohë, mendoni se cilat hapa duhet të ndërmerrni për të realizuar ëndrrat tuaja, por e kuptoni se tani duhet të luani ndeshjen sipas rregullave që kanë vendosur të tjerët, keni shumë për të mësuar, edhe nëse jeni konkurrues.

Virgjëresha:

Merkuri, sunduesi juaj sëbashku me Binjakët, shkon në shtëpinë tuaj të nëntë. Pra, mekanizmat tuaj mendor dhe shpirtëror janë duke punuar, dhe ju jeni njëkohësisht duke u zhvilluar më shpirtërisht. Shikoni nga afër atë që po ndodh rreth jush, duke nxjerrë përfundime të dobishme. Ju filozofoni atë më parë, tani dhe pastaj, ju punoni më shumë në mënyrë altruiste, akoma dhe në pjesën e prapme të mendjes  që keni është gjithmon dhe interesin tuaj individual. Mbusheni me njohuri të reja, keni të bëni me gjëra të reja dhe në të njëjtën kohë bëheni student dhe mësues. Tani bëheni më intrigues dhe ndërhyrës në komunikimin tuaj, ndoshta ju ende doni të shkoni në një udhëtim ose të merrni më thellë me studimet dhe arsimin tuaj .

Peshorja:

Merkuri shkon në shtëpinë tuaj të tetë dhe komunikimi juaj bëhet më i pasionuar dhe sensual. Ju duhet më shumë besim dhe intimitet me partnerin tuaj, dhe biseda që arrijnë thellësitë e gjërave. Mendimet që ekzistojnë në nënndërgjegjësimin tuaj transformohen në diçka më të mirë dhe mësoni nga vuajtjet e së kaluarës. Sidoqoftë, shmangni aktivitetet që mund t’ju shkaktojnë probleme dhe të mbroheni nga njerëzit toksikë, duke qëndruar larg sa herë që është e nevojshme. Ju nuk hezitoni të filloni bashkëbisedimet për të zbuluar atë që është fshehur. Përveç kësaj, jeni më shprehës dhe më i vërtetë, edhe nëse të tjerët marrin një qëndrim më absolut prej jush. Por mund t’i afroheni të tjerëve dhe t’i kuptoni ato përmes intuitës tënde. Kjo është gjithashtu një kohë e mirë për të marrë njohuri për çështjet financiare, mbledhjen e taksave, kreditë, bankat, borxhet dhe detyrimet e tjera financiare.

Akrepi:

Merkuri do të shkojë në shtëpinë tuaj të shtatë, marrëdhëniet dhe bashkëpunimet, dhe do t’ju ndihmojë të angazhoheni në biseda të thella me partnerin tuaj, edhe nëse keni një konflikt të madh me një person, deri në një pikë të armiqësisë, tani mund të ndërmerren hapa për të gjetur një zgjidhje nëse për shembull jeni të pandehur. Ju gjithashtu keni mbështetje në një marrëdhënie ose bashkëpunim dhe disa njerëz ndriçojnë në gjërat që ju duhet të dini. Ju flisni për atë që mendoni me partnerin tuaj, dhe nëse jeni beqarë, kuptoni atë që ju nevojitet nga një marrëdhënie, por edhe atë që ju duhet të jepni. Në të njëjtën kohë, bindja juaj rritet dhe ju keni sukses në marrjen e kënaqësisë morale ose përfitimit material nga rasti juaj. Por tregoni edhe më shumë fleksibilitet.

Shigjetari:

Merkuri, lëviz shtëpinë tuaj të gjashtë, shëndetit tuaj, rutinën tuaj të përditshme dhe ato profesionale të merreni thellë dhe seriozisht me shëndetin tuaj dhe me gjendjen tuaj të mirë fizike. Prandaj është e nevojshme që ju të keni më shumë organizim në jetën tuaj dhe është e nevojshme të miratoni zakone më të shëndetshme se më parë. Përveç kësaj, ju keni përkrahje në punët e vogla të përditshme dhe tani në punën tuaj përpiqeni të vendosni rendin dhe të ndiqni programin që është ngritur kur merreni me disa çështje, me një shenjë më pozitive për financat tuaja. Së fundi, këshillat tuaja për kolegët tuaj, por edhe për ata për ju, është e vlefshme pasi ato ju japin mundësinë për të parë thellësinë e gjërave.

Bricjapi:

Merkuri në dashurinë e shtëpisë tuaj të pestë krijon pasion dhe romancë, ndërsa ju vini më afër fëmijëve tuaj, partnerit tuaj ose njerëzit tyaj të dashur. Përveç kësaj, nuk keni frikë të flisni për atë që fshihni thellë brenda shpirtit tuaj. Ju dëshironi që objekti i dëshirës tuaj të dijë se sa ju intereson vërtet. Në të njëjtën kohë, nëpërmjet pastërtisë së mendjes suaj, shihni dhe njihni më mirë ato aftësi që janë të nevojshme për të përparuar të gjitha planet që jeni duke bërë. Ju gjithashtu argëtoheni , duke projektuar talentet tuaja përmes një vepre kreative dhe është një kohë ideale për të kapur idetë, por edhe për t’i përdorur ato në mënyrë konstruktive.

Ujori:

Merkuri shkon në shtëpinë tuaj të katërt të shtëpisë dhe familje, dhe këto zona janë në mendjen tuaj dhe bëhen prioriteti tuaj kryesor. Megjithatë, ky kalim mund t’ju shkaktojë ankth, madje pa ndonjë arsye të qartë, por ju pëlqeni vetminë duke menduar për paqen e shtëpisë tuaj. Gjithashtu mendoni për rinovimin e hapësirës së jetesës, duke e bërë atë më të rehatshme dhe më funksionale. Nga ana tjetër, megjithatë, diçka mund të kthehet diçka që ju e prisnit dhe ky kalim i Merkurit ju jep mundësi të përsosur për të menduar dhe për të parë thellësisht disa gjëra që ju shqetësojnë, të bëni një pastrim të së kaluarës tuaj dhe rigjeneroni shpirtërisht dhe fizikisht.

Peshqit:

Merkuri shkon në shtëpinë tuaj të tretë, të komunikimit dhe transaksionet e përditshme. Marrëdhëniet tuaja publike po zgjerohen dhe ju vini në kontakt me njerëz nga të cilët mund të merrni diçka. Nëse jeni vetëm, do të keni edhe më shumë mundësi për njohje të reja, ndërkohë që jeni duke kaluar nëpër një periudhë mesazhe, lajme, telefonata, kontakte dhe takime të rëndësishme që luajnë një rol thelbësor. Në të njëjtën kohë, është një kohë e shkëlqyer për të pranuar ftesa ose për të bërë propozime për bashkëpunime, madje edhe për të takuar të afërmit. E fundit por jo më pak e rëndësishme, mund të gjeni diçka që keni humbur dhe ndërtoni ura me njerëzit tuaj që kishit kohë pa i parë.