Back
  /  Horoskopi egjiptian

Horoskopi egjiptian

Cila shenjë jeni dhe cili është fati juaj. Astrologjia egjiptiane ka lindur përmes fesë dhe zakoneve të egjiptianëve të lashtë. Ashtu si astrologjia perëndimore, egjiptianja është e ndarë në 12 zodiakë, por shumë me  ndryshe nga metodat e tjera astrologjike.   Te

Sehmet ishte perëndeshë e fuqishme në formën e një luani të tmerrshëm. Sipas mitologjisë, zoti  Diell urdhëroi që t'i joshë të gjithë këta baniteve. Egjiptianët e lashtë sakrifikuan hajdutët dhe vrasësit në tempujt e Sehmet. Kur perëndesha u qetësua, mori

Perendesha e  dashurisë, pjellorisë dhe kënaqësisë, mbrojtës i familjes dhe shtëpisë. Bastet është paqësore, mirëdashëse, e ëmbël, por e fuqishme. Absolutisht femërore, ajo u portretizua madhështore dhe krenare me një fytyrë të drejtë dhe  të butë. Pamja e saj është

Mitologjia egjiptiane përmend Sithin si sundimtar i kaosit dhe luftës. Ai konsiderohet të jetë perëndia më e fuqishme dhe përshkruhet si një kafshë mitike, gjysmë njeri,  gjysëm derri ose milingon që banonte në shkretëtirë. Sipas legjendës, Sith urrente dhe ishte

Hyjnia që mban çelësat e "nëntokës". Anubis drejton shpirtin në gjykaten  hyjnore, në purgatorin e Osiris. Është ai që krijoi mumjen e parë. Ai bere mumje  trupin e pajetë të Osiris, kur Isis, e veja e Osirisit, e kërkoi me

Perëndia i qiellit, bir i Osiris dhe Isis,familjar i  hyjnive   diellore, Orus mori formën e një shqiponjë që fluturon mbi universin dhe dallohet nga syri i tij i djathtë. Është mbrojtësi i Faraonit, të cilin Orusi e vendosi përfaqësuesin e

Simbol i Urtësisë, sundimtar i shkrimit të shenjtë, zot i hieroglifeve. Thoth është shoqëruesi i dijes. Është ai që shpërndau fjalën e shkruar, matematikën, shkencën. Një hyjni hënor, me theksimin e veçantë në intelektit, mbrojtës i mjekëve dhe studiuesve, u

Më popullorja e hyjnive të Egjiptit, "mishëron" burrin dhe nënën e përkushtuar. Një person i shenjtë, në shërbimin e  të grave dhe fëmijëve. Pas vdekjes së bashkëshortit të saj Osiris, e veja besnike do të përdorë fuqitë  të saj magjike 

Me një anagram  të thjeshtë përpara se jush keni Siriu me simbolet e tij misterioze, legjendat dhe traditat mistike, si në  Greqinë e lashtë dhe ate  egjiptiane. Osiris, është sundimtar i mbretërisë së të vdekurve, paraardhës të parajsës. Burri i

Gruaja e Nutit, perëndeshës e Qiellit, Gebi përfaqëson hyjninë e tokës. Mbizotëron në bimët, kafshët, malet dhe fushat, toka dhe pasuri nëntokësore. Pasi kishte  mbreteruar vet ne  Egjipt, kishte një pozitë të vecant  në zemërën e Faraoneve, te cilet e