Back
  /  Astrologjia   /  Planetet dhe shtepite zodiakale sot   /  Hëna e re në Dem në 15 maj 2018

Hëna e re në Dem në 15 maj 2018

Vlerësoni veten, besoni në vlerën tuaj!

Nga kjo Hënë e re ndikohen shenjat e kryqit të qëndrueshëm (Demat-Luantët-Akrepat-Ujorët), sidomos ata që kanë lindur nga 11-15/2, nga 13-17/5, nga 15-19/8 dhe nga 15-19/11, por edhe ata që kanë planetë nga 22 deri në 26 gradë të kryqit të qëndrueshëm.Nga uria janë prekur ata që kanë lindur më 26/1 dhe 28/7 ose ata që kanë planetë e 5-të grad të aksit Luani-Ujori.

Çdo fillim dhe i vështirë?

Hëna e re simbolizon fillimin e një cikli të ri që fut elemente të reja në përvojën dhe qarqet e jetës sonë, elementet dhe vetëdijes që do të bëhen të qarta dhe të zhvillohen duke kaluar nëpër faza dhe duke arritur përfundimin e tyre me fundin e ciklit të shënuar nga Hëna e re më 13 qershor. Koha më e favorshme për të filluar një fillim të ri dhe për të filluar planet të reja brenda këtij cikli është në fazën e saj ngritëse, domethënë nga data 15 e muajit deri në 29 maj, deri në Hëna e plotë të ardhshëm.Energjia e një Hënë të re është përgjithësisht e freskët, impulsive dhe entuziaste dhe jep bazën psikologjike për fillimet e reja, por kjo nuk do të thotë se të gjitha fillimet e reja janë të favorizuara.

Fjalë kyçe për Hënën e Re

Një udhëtim mbijetesor që fillon nga mungesa e vetëbesimit

Xhelozia apo egoizmi

Duhet të sigurojnë sigurinë materiale

Shembuj nga më të moshuarit

Kërkoni këshilla

Ka shqetësime derisa të merrni kontrollin e një situate

Shija e ditëve të ardhshme

Hëna e re e muajit bëhet më 15/5 para se Urani të shkojë në Demi dhe ka si stabilitetin e saj kryesor të çështjes dhe sigurinë përmes materialit dhe realitetit. Por për të arritur këtë, duhet të ndryshojmë diçka të rëndësishme dhe ndoshta edhe me të kaluarën. Do të duhet të merrni shumë fuqi për ta bërë atë, por ju mundeni.

Nuk është vetëm Urani

Në të njejtën kohë me ndryshimin e Uranit, kemi ditën tjetër nga Hëna e re, Marsi, për të hyrë në Ujori.Veprimi dhe iniciativa që ne po zhvillojmë fitojnë një karakter më liberal dhe subverzion dhe lëvizim më pak në mënyrë strategjike dhe metodike. Marsi nga Ujori, natyrisht, sheh përmes Uranit në Demi, i cili krijon ankth, nxitim, dhunë dhe shpërbërje përgjatë gjysmës së dytë të muajit, gjë që ka nevojë për vëmendje.Marsi do katrorizoj dy herë Uranin për shkak të retrospektivës dhe me radhe në 2/8 dhe 19/9, kështu që ne e kuptojmë se gjysma e dytë e majit dhe veçanërisht rreth 16/5 kur arrin kulmin e katrorit të parë, është koha e cila veprimet tona nuk do të kenë rezultate stabile dhe përfundimtare.Ndërkohë Marsi dhe Urani janë destabilizuese dhe përçarëse dhe do të duhet për të redaktuar planet e reja dhe veprimet që ne zhvillojmë tani, në fund të verës dhe në fillim të vjeshtës. Mesi i majit është vetëm prezantimi, ndërkohë tema kryesore dhe epilogu ndjekin gushtin dhe shtatorin përkatësisisht.

Guvernatori jashtë kufijve

Sunduesi i Hënës së re është Afërdita, e cila në hartë është e vendosur në kënd në shtëpinë e dhjetë.Nuk formon pikëpamje kryesore, por vëzhgojmë gjysmën e dytë me Hënën e re, pikëpamja lidhur me tensionin.Afërdita është gjithashtu jashtë ekliptikës së 5-të të muajit dhe do të jetë jashtë kufijve deri në 7 qershor. Planeti është subversiv dhe i paparashikueshëm, dhe ka një tendencë ose interes në nismat dhe lëvizjet e pazakonta.Deri në 19/5, Afërdita do të jetë në Binjakët, dhe pastaj deri në fund të muajit do të jetë në Gaforrja. Jashtë kufijvë lëvizja e Afërditës siç është në Binjakët mund të çojë në mendimet dhe vendimet që lehtësohen nga rregullat, ndërkohë lëvizjet jashtë kufijve hyjnë në Gaforrja mund të shoqërohet me siguri, familje dhe në shtëpi dhe pretendimet për këto çështje.

Ne ndiejmë dëshirën për të përjetuar kënaqësitë tokësore, ne kemi mundësinë të ndryshojmë mundësitë tona ndaj financave dhe të tregojmë vlerën tonë në shumë mënyra,duke dhënë kohën tonë, paratë tona, dashurinë tonë dhe dhënien e mbështetjes emocionale.Ne jemi të nxitur me vetëdije për të njohur dhe nderuar atë që vlerësojmë. Ndjenjat tona na japin informacion në pyetjet e mëposhtme: “A ndjeni se po  jepni shumë kohë për gjërat dhe njerëzit që nuk janë të rëndësishme për ju?A mendoni se paratë tuaja shpenzohen më mirë për të dashurit tuaj ose për marrjen e materialeve? Apo artikujt që keni nuk kanë kuptim tani? ” Në Demat, përgjigjet duken të jenë të ngadalta, por Hëna na bën thirrje që të bëjmë hapa të ngadalshëm dhe të qëndrueshëm drejt ndryshimeve të thella për veten, e cila do të zgjasë, por jo me shpejtësi.

Energjia e kësaj Hënës së Re po ndryshon mendimin tonë mbi paratë dhe blerjet tona. Na kërkon të vlerësojmë veten, sepse kur i japim vlerë vetes, atëherë të tjerët do të na japin vlerë.

Hëna e re në Demi dhe parashikimet për 12 shenjat:

Dashi:

Hëna e re e muajit bëhet në shtëpinë e dytë diellore e horoskopit tuaj, në fushën e hartës që lidhet me çështjet e sigurisë në aspektin material dhe emocional, me vlerat, vetëvlerësimin, talentet dhe aftësitë e tij. Periudha fillestare ju vë në procesin e shikimit të financave tuaja dhe të bërjes së ndryshimeve të rëndësishme në mënyrën se si i menaxhoni ato, si dhe të ndryshoni mënyrën se si i jepni vlerë gjërave.Fërkime e rëndësishme dhe ndryshime në karrierën tuaj.

Me Hënën e Re në shtëpinë tuaj të dytë të financave, ju bëni një fillim të ri në gjendjen tuaj financiare, ndjeni më shumë siguri emocionale dhe fizike, gjeni njerëz që ju vlerësojnë dhe i pranojnë vlerat tuaja.Ju mund të vini në dritë një burim të ri të të ardhurave ose të paguani një borxh. Ju mund të zhvilloni një talent natyral që do të ndihmojë financat tuaja. Intuita juaj ose vetëm disa ekspertë mund t’ju çojë në një burim të ri të të ardhurave.Me mendjen tuaj racionale dhe durimin tuaj, shkatërroni pengesat në gjendjen tuaj financiare dhe vendosni qëllime të reja ekonomike.Ju mund të bëni një marrëveshje të re financiare dhe të punoni me njerëz që tregojnë vlerën tuaj.

Demi:

Hëna e re e muajit është shtëpia e parë e horoskopit tuaj, zona e hartës që lidhet me personalitetin, pamjen dhe çështjet e trupit. Periudha që inaugurohet ju fton për të ripërcaktuar veten dhe përshtatjen e lëvizjeve tuaja dhe taktikën që ju zakonisht e ndiqni.Ju merrni një qëndrim më dinamik në lidhje me ëndrrat dhe aspiratat që keni dhe kërkoni më shumë.

Me Hënën e re në shtëpinë tuaj të parë, personaliteti tuaj, bëni ëndrra të reja të mëdha në jetën tuaj,  jeni simpatik dhe mbresëlënës, lini përshtypje të mirë.Ju jeni dinamik dhe i guximshëm për të ndryshuar tekste të gabuara në jetën tuaj, duke mbjellë fara për diçka të re që ju siguron siguri materiale dhe emocionale. Jeni në lëvizje të vazhdueshme dhe jeni të angazhuar në një shumëllojshmëri aktivitetesh, programi juaj është i plotë.Bukuria dhe ndriçimi juaj ju bëjnë që të qëndroni në turma, kështu që një çështje e re e dashurisë ose bashkëpunimi mund të vijë në jetën tuaj. Ju mund të merrni atë që dëshironi nga eprorët tuaj, miqtë tuaj.Prania juaj mbresëlënëse hap dyert për lumturinë dhe suksesin tuaj.

Binjakët:

Hëna e re e muajit është në shtëpinë e dymbëdhjetë të horoskopit tuaj, zona e hartës që lidhet me çështjet e fantazisë, aftësitë tuaja mendore, shpirtërore dhe të nënndërgjegjeshëm. Ka një lidhje të ngushtë me gjithçka që është fshehur, sekretet, sfondin dhe armiqtë tuaj të fshehtë. Periudha që fillon tani ju ndihmon të kuptoni më mirë veten dhe të merreni me bllokimet e mundshme që janë më të thella.Ju mendoni se vleni dhe doni të shpërtheni, por ju e dini mirë se një shpërthim nuk do ju çojë kudo.

Me Hënën e Re në shtëpinë e dymbëdhjetë të kthjellët, mendoni thellë të kaluarën, nuk keni humor për flirtim dhe argëtim, kërkoni momente më personale në paqen dhe qetësinë e shtëpisë tuaj. Bëni ëndrra të reja, të relaksoheni dhe të pushoni, mendoni për veprimet tuaja të ardhshme për lumturinë tuaj. A jeni përballur me qoshet më të errëta të shpirtit tuaj, ndoshta jeni ende të hutuar për sjelljen e disa njerëzve, pranojnë vlerat tuaja? A ju vlerësojnë me ndershmëri? Largoni nga jeta juaj persona dhe situatat që krijojnë ankth, nuk keni nevojë të kërkoni falje për askënd për vendimet tuaja.Kini durim dhe gjithçka do të zhvillohet sipas planit universal.

Gaforrja:

Hëna e re e muajit është në shtëpinë e njëmbëdhjetë diellore të horoskopit tuaj, zona e hartës që lidhet me çështjet e veprimtarisë kolektive në kontekstin më të gjerë të shoqërisë dhe integrimin tuaj në grupe njerëzish me ide dhe perceptime të ngjashme. Gjithashtu, kjo shtëpi flet për miqtë tuaj dhe marrëdhëniet që keni me ta. Periudha që fillon, ju vë në procesin e rishqyrtimit të marrëdhënieve tuaja me kolegët dhe miqtë dhe identifikimin kush është i dobishëm dhe kush jo aq. Ju filloni të përpunoni ide dhe mënyra të ndryshme të trajtimit të problemeve dhe krizave, dhe bëni lëvizje të rëndësishme në marrëdhënie, martesë ose profesion.

Me Hënën e Re në grupin dhe shtëpinë e njëmbëdhjetë miqësore,ndiheni të sigurt, gëzim dhe lumturi duke qenë me miqtë tuaj dhe duke bërë atë që doni. Ju do të keni shumë ftesa sociale dhe surpriza që do t’ju largojnë nga rutina juaj dhe do të ndryshojnë jetën tuaj të planifikuar. Diçka po ndryshon në jetën tuaj, pasi mendoni se është koha për të praktikuar ëndrrat tuaja.Ju mund të jeni larg nga miqësitë dhe grupet që nuk janë në harmoni me idealet dhe vlerat tuaja dhe takoni njerëz të rinj që do t’ju frymëzojnë në jetën tuaj.Tani do të zbuloni se kush janë miqtë tuaj dhe kush jo, dhe kjo ju bën të ndiheni më të sigurt.

Luani:

Hëna e re e muajit është në shtëpinë e dhjetë të horoskopit tuaj, zona e hartës që lidhet me çështjet e ambicieve, pritjet tuaja dhe suksesin, arritjet, njohjen, reputacionin dhe prestigjin tuaj. Është një tregues i karrierës suaj dhe zbulon identitetin tuaj në shoqërinë tuaj dhe imazhin publik. E rëndësishme është periudha e inaguruar me këtë Hënë të re, pasi vendosni të stabilizoni dhe sqaroni çështjet që tani janë shqetësuese për karrierën tuaj dhe t’ju ndalojë të jeni vetë ose të jepni veten më të mirën që mundeni. Ndryshoni rutinën tuaj të përditshme dhe merreni me energji me çështjet e shëndetit ose menaxhoni kohën tuaj dhe kërkoni ndihmë nga njerëz që as nuk e kishit menduar ose qëdikur kishit shmangur.

Me Hënën e Re në shtëpinë tuaj të dhjetë ambicioze, horizonte të reja hapen në karrierën tuaj, çdo shqetësim i vjen fundi. Vlera juaj vlerësohet në punën tuaj dhe arritjet tuaja njihen, duke treguar anën pozitive të personalitetit tuaj në mjedisin tuaj shoqëror.Ju keni favorin e eprorëve tuaj dhe ndihmën e kolegëve dhe bashkëpunëtorëve tuaj. Tani jeni shumë i zënë me detyrat në punën tuaj, por përshëndetjet që do merrni do të falënderojnë dhe do të stimulojnë egoizmin tuaj.Ju mund të gjeni një punë të re ose të bëni përparim në ekzistimin, që vjen nga puna juaj e vështirë.Aspiratat tuaja dhe dëshira juaj për të arritur shkallën e suksesit arrihen.

Virgjëresha:

Hëna e re e muajit është në shtëpinë tuaj të nëntë të horoskopit, zona e hartës që lidhet me çështjet e arsimit të lartë, ose udhëtime të gjata, filozofinë e jetës, fesë, moralit dhe të drejtës shoqërore.Periudha ju vë në procesin e shqyrtimit dhe ripërcaktimit të pikëpamjes suaj të botës dhe vendosjes së asaj që praktikisht ju ndihmon dhe punoni në mënyrë mbështetëse në planet tuaja.Ju jeni më shprehës, kreativ dhe veprimi juaj synon një analizë më të thellë dhe kuptim të fuqisë dhe rolit që të tjerët luajnë në jetën tuaj.

Me Hënën e Re në shtëpinë tuaj të shtatë, keni një frymë eksploruese dhe aventureske, doni të mësoni dhe zgjeroni njohuritë tuaja, kështu që bëni një fillim të ri në një fushë të re studimi ose të ndryshoni filozofinë ekzistuese të jetës suaj.Zgjeroni horizontet  tuaja, një udhëtim do t’ju ofrojë përvoja unike dhe emocionuese.Ndoshta njerëzit nga kultura të tjera ose në një qytet tjetër, ju japin një ndjenjë të ripërtëritjes dhe gëzimit.Bëni diçka për ta bërë jetën tuaj më të plotë, mund të gjeni ende një dashuri të re ose bashkëpunim biznesi larg qytetit tuaj.Ju shikoni me një jetë të re të dritës, ju merreni me lumturinë tuaj.

Peshorja:

Hëna e re e muajit është në shtëpinë e tetë të horoskopit tuaj, zona e hartës që lidhet me transformimin, rigjenerimin, burimet e përbashkëta me partnerin dhe me seksin. Fillimi i periudhës ju vë në procesin e shikimit më thellë në arsyet dhe shkaqet që ju sjellin për të pasur sjelljen që keni dhe për të ndryshuar modele më të thella psikologjike që nuk ju ndihmojnë të arrini atë që dëshironi.Ju po ktheheni në shtëpinë tuaj, familjen dhe të kaluarën për të gjetur rrënjën e subjekteve tuaja.

Me Hënën e Re në shtëpinë tuaj të tetë, seksin dhe burimet e përbashkëta financiare, po bëni transaksione të reja financiare ose zhvillime të mira në lidhje me huatë apo borxhet. Eliminoni mendimet tuaja pesimiste dhe vetmine e brendshme, tani po kërkoni më shumë intimitet me të dashurit tuaj. Ju nuk i lëndoni kërkesat e të tjerëve, përkundrazi tërhiqeni dhe bëni një fillim të ri duke eliminuar të gjitha ndjenjat negative të së kaluarës dhe kjo ju bën të ndiheni më të sigurt. Intuita juaj ju udhëzon drejt zgjedhjes së duhur të veprimeve tuaja. Ju e ndjeni shpirtin tuaj të rilindur, e shihni në thellësitë e horizontit një ndryshim transformues dhe katalitik.

 Akrepi:

Hëna e re e muajit është në shtëpinë e shtatë të horoskopit tuaj, zona e hartës që merret me çështjet e bashkëpunimeve dhe kooperativave, me bizneset dhe armiqtë e dukshëm, me angazhime me shkrim ose me gojë, çështje ligjore, padi dhe kundërshtarët. Periudha që fillon është e rëndësishme pasi hyni në një proces më të vetëdijshëm dhe kuptoni më mirë partnerin tuaj, ose në përgjithësi marrëdhëniet tuaja me të tjerët.Ju mund të bëni një fillim të ri, për sa kohë që ripërdorni materialet e kaluara dhe e lini veten më të lirë. Veprimi juaj fokusohet në bisedën, lëvizjen dhe shprehjen e vetes më shumë rreth çështjeve të thjeshta dhe të përditshme që në fund të fundit janë me rëndësi të madhe dhe ju keni qenë në gjendje t’i shmangni ato ose jo t’i jepni kuptimin e duhur deri më tani.

Me Hënën e Re në shtëpinë tuaj të shtatë të marrëdhënieve serioze, të gjitha marrëdhëniet tuaja të rëndësishme, erotike, miqësore ose profesionale, bëhen më të njohura dhe të qëndrueshme. Hëna ju jep mundësinë për të zgjidhur konfliktet me të dashurin tuaj, për të korrigjuar gabimet tuaja ose, përkundrazi për të larguar njerëz që nuk e çmojnë vlerën tuaj dhe nuk mund t’ju sigurojnë siguri emocionale apo edhe financiare. Ose, nëse jeni vetëm, mund të takoni shokun e shpirtit tuaj, dikush që do të përmbushë ëndrrat tuaja.Me të menduarit tuaj të zgjuar dhe racional, zgjidhni mosmarrëveshjet në bashkëpunimet tuaja, ose mund të bëni një biznes apo marrëdhënie të re bashkëpunuese.

Shigjetari:

Hëna e re e muajit është shtëpia e gjashtë e horoskopit tuaj, zona e hartës që lidhet me çështjet e përditshme, kushtet, joshjen dhe sjelljen në vendin e punës dhe marrëdhëniet tuaja me kolegët dhe punëdhënësit. Gjithashtu, shtëpia është e lidhur me çështjet tuaja shëndetësore. Periudha që fillon ju bën të dëshironi të ndryshoni shumë gjëra në jetën tuaj të përditshme që nuk punoni ose që nuk sjellin rezultate praktike dhe ju përqendroheni më shumë në të qenit i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë.E njëjta gjë përpiqeni dhe në lidhje me të tjerët sigurisht. Veprimi juaj përqëndrohet në financat tuaja, sigurinë që doni të keni,dhe aftësinë ose lirinë për të qenë në gjendje të lëvizni në mënyrë kreative dhe të shprehni veten plotësisht dhe pa kushte.

Me Hënën e Re në shtëpinë tuaj të gjashtë, jeta dhe puna e përditshme, duke theksuar detajet, ju jep përfitime në punën tuaj. Mendja juaj analitike ju ndihmon të bëheni më efikas dhe produktiv në punën tuaj ose të gjeni mënyra për të fituar më shumë para.Ju po bëni me lehtësi aktivitetet dhe përgjegjësitë tuaja të përditshme, duke ndihmuar kolegët tuaj ose njerëzit që kanë nevojë për mbështetjen tuaj.Ju mund të keni të bëni me pastrimin e sendeve të panevojshme nga shtëpia dhe zyra juaj dhe përgjithësisht të angazhoheni në aktivitete të këndshme.Miratoni zakone të reja dhe më të shëndetshme në jetën tuaj dhe vendosni rend dhe organizim në rutinën tuaj të përditshme.

Bricjapi:

Hëna e re e muajit është në shtëpinë e pestë të horoskopit tuaj, zona e hartës që lidhet me kreativitetin, argëtimin, marrëdhëniet e dashurisë, argëtimin, rrezikun dhe anën e lumtur të jetës.Periudha është dinamike dhe doni të shprehni veten pa kompromis dhe të përjetoni plotësisht atë që dëshironi dhe çfarë jete mund t’ju ofrojë. Për ta arritur këtë ju e kuptoni se ju duhet të zhdukni disa pikëpamje dhe zakone të rrënjosura thellë që kanë rrënjët e tyre në të kaluarën tuaj, mënyrën si u rritët ose në mjedisin tuaj familjar.

Me Hënën e re në shtëpinë tuaj të pestë, dashuri dhe kreativitet, ndiheni më të lumtur dhe të rinovuar, kënaqeni me argëtimin dhe dashurinë, bëni çfarë ju bën të lumtur. Një dashuri e re hyn ngadalë dhe në mënyrë të qëndrueshme në jetën tuaj, duke ju dhënë siguri dhe sigurinë. Nëse jeni në kontakt, duke u angazhuar në aktivitete të reja dhe më të kënaqshme me të dashurin tuaj, ju kënaqeni më shumë së bashku. Tregoni aftësitë tuaja, gjeni hobi dhe miqësi të reja, hapni dyert e reja të biznesit, të cilat mund t’ju sjellin edhe reputacion. Ju mund të merrni rreziqe të reja financiare ose të bëni investime të reja që ju sjellin fitime afatgjata.

Ujori:

Hëna e re e muajit është në shtëpinë e katërt të horoskopit tuaj,zona e hartës që lidhet me sigurinë emocionale, instinktin dhe privatësinë. Periudha ju jep dritën jeshile për të sjellë ndryshime dhe përmirësime në jetën tuaj familjare, për të parë të kaluarën tuaj më qartë dhe për të ripërcaktuar marrëdhënien tuaj me prindërit, jo vetëm psikologjikisht, por edhe praktikisht. Veprimi juaj përqendrohet në klasifikimin e botës tuaj më të thellë psikologjike dhe duke shprehur atë që besoni, atë që mendoni dhe çfarë jeni.

Me Henën e re në shtëpinë tuaj të katërt, shtëpi dhe familje, ju ndjeheni më shumë ngrohtësi dhe intimitet me të dashurit tuaj, ju ndiheni më të sigurt me familjen tuaj dhe në shtëpi. Tani doni të jeni afër fytyrave të njohura që ju ofrojnë siguri emocionale, nuk u besoni njerëzve të panjohur. Ju jeni më të mëshirshëm me të dashurit tuaj, shtëpia juaj tani është streha juaj nga sfidat e jetës për paqen dhe qetësinë e shpirtit tuaj.Ju mund të dekoroni dhe rinovoni shtëpinë tuaj ose edhe bashkëjetesa me të dashurin tuaj.Ndoshta ju keni një fund të këndshëm me një çështje të pasurive të patundshme.

Peshqit:

Hëna e re e muajit është në shtëpinë e tretë të horoskopit tuaj, zona e hartës që lidhet me çështjet e perceptimit, mendimit dhe komunikimit, dhe tregon se si komunikoni, ndërveproni dhe bashkëveproni me mjedisin tuaj të menjëhershëm.Periudha ju jep mundësinë të ndryshoni mënyrën se si shprehni veten dhe të përqendroheni më shumë në rezultatin praktik sesa në vetë procesin që ju çon në të.Ju dëshironi të arrini atë që doni direkt, thjesht dhe shpejt.Veprimi juaj fokusohet në grupet që i përkisni dhe miqtë tuaj dhe përpiqet të fitojë forcë, tokë dhe vlerë.

Me Hënën e Re në shtëpinë tuaj të tretë, idetë dhe komunikimin, jeni shumë komunikues dhe bisedues, më i qëndrueshëm për idetë tuaja, dhe të detyrueshëm dhe të sjellshëm për pikëpamjen tuaj.Angazhohuni në aktivitete të këndshme dhe relaksuese,bëni gjithçka që stimulon dhe rivitalizon ju.Ju takoni njerëz të rinj që janë në harmoni me vlerat dhe idealet tuaja dhe ju largojnë nga rutina juaj. Ju mund të bëni një marrëveshje financiare të re fitimprurëse ose një udhëtim të këndshëm me njerëzit tuaj.Duke menduar më të lumtur dhe më optimistë për të ardhmen, lini prapa idet të vjetra që nuk ju shërbejnë, pushoni dhe qetësohuni.