Back
  /  Axhenda Mujore   /  Demi, shenja e muajit! Si do të jetë viti juaj?

Demi, shenja e muajit! Si do të jetë viti juaj?

Ky muaj është muaji i ditëlindjes tuaj! Edhe 100 atëherë dhe ju urojmë këtë cikël të ri që fillon për ju ta përdorni atë në mënyrën më të mirë të mundshme, duke përfituar nga mundësitë që ju jep dhe duke shmangur kurthet.

Me rastin e ditëlindjes tuaj, tani është kohë e  mirë për të konsultuar me një Astrolog dhe për të parë se çfarë premton harta juaj vjetore, çfarë favoresh dhe cilat çështje do të ndodhin në jetën tuaj për dymbëdhjetë muajt e ardhshëm që fillojnë të llogariten për ju nga ditëlindja e këtij viti.

Një pamje e parë e ditëlindjes tuaj.

Fuqia e Hënës.

Nëse keni lindur më 28/4 deri në 2/5, Hëna e Plotë që do të jetë më 30 prill është mbyllur në hartën e kthimit tuaj diellor. Këtë vit do shihni rezultatet e punës tuaj dhe veprimet tuaja dhe do të kuptoni se si duhet të lëvizni në vazhdim. Disa gjëra ose disa njerëz mund të largohen nga jeta juaj ose të ndryshojnë plotësisht rolin e tyre.Viti juaj karakterizohet nga nevoja për të bërë diçka ndryshe dhe do të jetë një periudhë dinamike dhe e rëndësishme në jetën tuaj me shumë veprime dhe shumë punë. Situatat arrijnë lart dhe ndriçojnë për ta bërë të qartë.

Nëse keni lindur më 13-17/5, energjia e Hënës së re do të jetë më 15 maj shkruhet në hartën e kthimit tuaj diellor do të ndikojë në ju brenda dymbëdhjetë muajve të ardhshëm të ditëlindjes tuaj. Një vit i fortë që përveç fillimeve të reja është një periudhë shumë e hapur, intuitive dhe magnetike në të cilën mund të tërhiqni dhe do t’ju jepen shumë gjëra. Fusha e shkaktuar në hartën tuaj nga Hëna e re do të ketë shumë rëndësi gjatë këtij viti, pasi do të shihni se çështjet që kontrollohen nga shtëpia e Hënës e re do të lëvizin më fortë, do merrni vendime dhe do bëni plane të reja. Mund të jetë viti për një martesë ose për lindjen e një fëmije.

Mendimi dhe logjika

Nëse keni lindur deri në 13/5, atëherë Merkuri në hartën e kthimit tuaj diellor do të jetë në Dashi këtë vit. Këtë vit do t’ju duhen disa herë të ndryshoni pozicionet tuaja dhe për të bërë rregullime për idetë tuaja të cilat do të jenë më shumë sesa mund të llogarisnit. Një arsye tjetër për këto rregullime mund të jetë fakti që shpirti juaj mund të jetë i gatshëm, por jo trupi juaj. Nëse nuk bëni rregullime atëherë shpesh do të nisni gjëra që nuk do të jeni në gjendje të arrini. Në këtë cikël të ditëlindjes tuaj është e rëndësishme vetë-analiza dhe vetë-dija me qe dhe shumë herë të tjera do të dyshoni dhe keqinterpretoni veten dhe motivet tuaja. Dyshimet që do të keni për idetë dhe mendimet tuaja do t’ju çojnë ose të mos jeni të gatshëm t’i shpërndani me të tjerët ose t’i shpërfillni për t’i mbrojtur me forcë dhe plotësisht, në mënyrë që të tjerët të mos e kuptojnë se edhe ju jeni të ngatërruar. Më në përgjithësi, megjithatë, mendimi juaj do të jetë në gjendje të përshtatet me rrethanat rrethuese.

Nëse keni lindur prej 13/5 dhe më tutje, atëherë Merkuri në hartën e kthimit tuaj diellor do të jetë këtu për këtë vit në shenjën tuaj. Këtë vit,do të jeni në gjendje të kuptoni gjërat dhe situatat në dimensionet e tyre. Idetë tuaja do të jenë të drejta dhe komunikimi do të jetë i rëndësishëm për ju, duke ju mbajtur në kontakt me miqtë. Është mundur që ju do të bëni disa udhëtime të vogla.

 

Ndjenjat dhe financat

Nëse keni lindur nga fillimi i shenjës tuaj deri në 24/4, atëherë Afërdita në hartën e kthimit diellor të këtij viti do të jetë në Demi. Ju do të jeni mjaft shoqëror dhe rrethi i miqve tuaj do të rritet. Do të dëshironi të kaloni bukur dhe gëzueshëm në jetën tuaj të përditshme dhe do të doni të bëni përmirësime për veten tuaj, si psh pamja juaj që do ta rinovoni atë dukshëm këtë vit. Do t’ju dal  tendenca për të marrë gjëra të bukura dhe të jeni të kujdesshëm të mos shpenzoni më shumë sesa keni. Magnetizmi juaj personal po rritet këtë vit dhe kjo do të krijojë disa mundësi për punët e dashurisë. Nuk ka gjasa të pranoni flirtim dhe ngjarje nga më shumë se një person. Vendimi dhe zgjedhja do të jenë në duart tuaja. Por ju nuk do të jeni vetëm. Nëse në anën tjetër ju jeni tashmë në një marrëdhenie, atëherë marrëdhënia do të bëhet më harmonike dhe ju do të ndani shumë momente lumturie dhe gëzimi me partnerin tuaj, pavarësisht nga problemet që keni në përgjithësi.

Nëse keni lindur nga 24/4 deri 19/5, atëherë Afërdita në kthimin tuaj diellor do të jetë këtu këtë vit për Binjakët. Natyra juaj artistike do të dalë këtë vit, si dhe ana juaj romantike. Do të lëvizni më mirë dhe do të shprehni ndjenjat tuaja në mënyrë të drejtpërdrejtë. Këtë vit, dashuria do t’ju takoj papritur dhe në një mënyrë që nuk do e prisnit.

Nëse keni lindur prej 19/5 e më tutje, atëherë në kthimin diellor të këtij viti Afërdita do të jetë në Gaforrja. Ky cikël vjetor do të jetë mjaft i këndshëm dhe pavarësisht nga natyra e problemeve me të cilat do të hasni, do të jeni në gjendje të jepni zgjidhje pozitive dhe krijuese. Ju do të jeni në gjendje të mbështeteni shumë në miqtë ose partneri tuaj këtë vit, dhe në përgjithësi do të keni një rreth shoqëror aktiv dhe të gjallë dhe pjesëmarrje në shumë thirrje dhe ngjarja të këndshme. Ky vit mund të jetë edhe viti që do filloj të zhvillohet një histori e re romantike në jetën tuaj. Nëse jeni tashmë në një marrëdhënie, atëherë marrëdhënia juaj do të bëhet më e ëmbël dhe ju do të gëzoni shoqërinë e njëri-tjetrit, meqë aftësia juaj për të shprehur veten emocionalisht dhe për të treguar dashamirësinë tuaj do të theksohet ashtu siç do të rritet edhe kreativiteti juaj.Nëse keni të bëni me diçka artistike, këtë vit do t’ju çojë para.

Veprime dhe sipërmarrje.

Nëse keni lindur deri në 16/5, atëherë Marsi në kthimin tuaj diellor këtë vit do të jetë në Bricjap. Këtë vit jeni të fortë, të fuqishëm dhe plot vitalitet dhe kjo do t’ju ndihmojë të arrini shumë nga qëllimet tuaja. Ju do të ndiheni mirë me veten dhe do të jeni në gjendje të përballoni ndonjë vështirësi që hasni lehtë dhe drejtpërdrejt. Këtë viti theksohet aftësa juaj për të marrë një rol udhëheqës më të mundshëm në punën tuaj dhe ju mund të lëvizni më në mënyrë të pavarur. Do ju duhet të ndihmoni (dhe do ta bëni) miqtë dhe të njohurit që kanë nevojë për ju. Këtë vit ju bën më shumë aventureske se sa jeni dhe ndoshta po bëni një udhëtim për të eksploruar një zonë të panjohur. Një vit aktiv ju pret me shumë arritje.

Nëse keni lindur prej 16/5 e më tutje, atëherë Marsi në kthimin tuaj diellor do të jetë në Ujori. Këtë vit do të jeni më të zjarrtë dhe agresivë dhe durimi do ju mungoj. Do të jetë e vështirë në disa rrethana (sidomos në zonat që Marsi ndikon në hartën tuaj vjetore dhe në zonat e ditëlindjes) për të kontrolluar nervat dhe zemërimin tuaj ndërkohë do ndiheni nën presion dhe pengoni të shprehni veten dhe të lëvizni lirshëm. Mundohuni të mos bëni dhe të mos thoni diçka që më vonë do të pendoheni dhe mendonir mënyra alternative të relaksimit, si të tilla palestër apo stërvitje fizike në përgjithësi, për të ruajtur ekuilibrin tuaj. Ekziston tendenca për të qenë të paduruar dhe të pakuptueshëm me njerëzit që nuk ndajnë pikëpamjet tuaja, të cilët nuk e kuptojnë atë që nënkupton ose nuk bini dakord dhe kundërshtoni argumentet tuaja. Vështrimi e fortë i Marsit me Diellin tuaj mund të sjellë tensione, mosmarrëveshje, ndarje dhe kontradikta në marrëdhëniet tuaja në përgjithësi dhe jeta juaj personale mund të jetë një manifestim i xhelozisë apo skandalit. Për çështjet që Dielli dhe Marsi kontrollojnë mbi hartën tuaj vjetore, do të tentoni të jeni më intensiv, më absolute, më të fortë dhe më agresive. Kini kujdes në aksidentet, reniet dhe djegiet këtë vit.

Zgjerimi dhe mundësitë e vitit

Jupiteri në hartën e kthimit tuaj diellor do të kthehet në Akrepi. Këtë vit keni kujdes tendencën për të përzjerë ose të marrë plane që janë përtej aftësive tuaja. Të jeni realistë dhe mos lejoni që entuziazmi ekstrem t’ju shkaktojë të përfundoni atë që do të merrni përsipër. Mos u merrni me ushqimin, i kushtoni vëmendje shëndetit tuaj dhe posaçërisht çështjeve të mëlçisë nëse keni predispozicion ose histori. Kushtojini vëmendje detajeve dhe opinioneve të të tjerëve, sepse nëse nuk e bëni këtë mund të keqkuptoheni dhe të shkaktoni probleme. Të mësipërmet janë edhe më shumë nëse keni lindur 6-12/5.

Bazat e qëndrueshme, kufizimet dhe serioziteti

Saturni në ditëlindjen tuaj do të kthehet në Bricjapi. Këtë vit ju do të jeni në gjendje ta rregulloni jetën tuaj. Ju do të përdorni energjinë dhe potencialin tuaj në mënyra praktike dhe përpjekjet tuaja do të sjellin rezultate kur lëvizni realisht dhe objektivisht dhe do të keni forcën për t’i rezistuar pengesave që shfaqen. Të mësipërmet janë akoma më shumë nëse keni lindur 27-30/4.

Vetëdijesimi dhe zhvillimi shpirtëror

Planetet jashtë-tokësore (Urani, Neptuni dhe Plutoni) funksionojnë me vetëdije dhe ju ndihmojnë të kuptoni aspektet më të thella të jetës suaj. Gjithashtu referohuni situatave që janë ndoshta përtej krahut tuaj dhe nuk mund t’i kontrolloni ato. Nëse në hartën e kthimit tuaj diellor për këtë vit një planet jashtë-tokësor bie në një qoshe(1-4-7-10) do funksionoj më personalisht dhe ju do të duhet t’i kushtoni vëmendje çështjeve të ngritura nga ekosistemi dhe nga qeverisja në hartë ditelindjesh dhe në një hartë diellore të kthimit. Shumë e fortë dhe e madhe nevoja juaj për të bërë ndryshime këtë vit. Ju reagoni ndaj çdo gjëje dhe gjithkush që përpiqet të t‘ju futë në një formë dhe t’ju kufizoj lirinë tuaj, ndërsa miqtë dhe të afërmit vëzhgojnë dhe komentojnë se sa keni ndryshuar.

Merreni me plane të reja, sigurisht që ju duhet t’i shqyrtoni ato në detaje përpara se t’i zbatoni ato, sepse krijimtaria dhe intuita juaj ekstreme mund t’ju joshë. Ju keni nevojë për më shumë hapësirë dhe liri siç lirohet këtë vit nga zakonet dhe mënyrat e vjetra. Kjo mund të rezultojë në zgjidhjen e marrëdhënieve tuaja, duke ndryshuar punën ose vendbanimin, ose duke udhëtuar mjaftueshëm. Kujdes nga aksidentet, ankthet dhe nervozizmi. Të mësipërmet janë akoma edhe më shumë nëse keni lindur 20-23/4.

Ju po zhvilloni një idealizëm të madh këtë herë të jetës suaj dhe perceptimi juaj do të jetë i tillë që ju do të jeni në gjendje të dalloni popullin tuaj dhe motivet e tyre lehtësisht dhe në shikim të parë. Ndoshta këtë vit jeni më të angazhuar në mënyrë aktive në kultivimin dhe zhvillimin e intuitës tuaj. Është një vit që do të t’ju shqtësoj të ndihmoni të tjerët që kanë nevojë për ju, ndoshta duke sakrifikuar disa nga interesat tuaja. Por oferta juaj do t’ju japë kënaqësi në një nivel të brendshëm-shpirtëror. Marrëdhëniet tuaja do të tentojnë të lëvizin në një nivel platonik dhe idealist, dhe është e rëndësishme që ju të shihni qartë dhe realisht njerëzit që ju interesojnë, me të gjitha ato pozitive dhe negative që kanë, në mënyrë që të mos lëndoheni ose të mos përfitojnë nga ju.Të mësipërmet jane akoma edhe më shumë nëse keni lindur 4-9/5.

Këtë vit, ju ndiheni më intensive në dëshirën tuaj për të eksploruar dhe dekoduar sekretet e universit dhe jetës. Kujtimet dhe përshtypjet nga e kaluara juaj vijnë në të tashmen tuaj dhe qëndrimi juaj është formuar nëpërmjet tyre. Është një periudhë e ndryshimeve pozitive, transformimit dhe lirimit që mund të bëhet edhe përmes një forme të psikoterapisë, nëse mendoni diçka të tillë. Këtë vit jeni më të fortë dhe merrni vendimin për të ecur përpara duke lënë pas plagët e së kaluarës.Si rezultat, ju jeni duke lëvizur në mënyrë të qartë, me forcë dhe duke pasur ndikim të fortë mbi të tjerët, duke krijuar përshtypje të mira dhe duke qenë në gjendje t’i bindni ata të përshtaten me idetë tuaja. Të mësipërmet janë akoma më shumë nëse keni lindur 10-14/5.

E mire dhe kreative ditëlindja e ketij viti!